Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kulak kızarıklığı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkulak kızarıklığı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
metar19 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: kulak kızarıklığı
    Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 15:59
kadir bey merhaba,

Düzenleyen metar19 - 12 Haz 2012 Saat 16:15
Yukarı Dön
metar19 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 16:13
kadir bey merhaba,
oğlum 4 ay 22 günlük..3 haftadır aralıksız hastayız.tam akıntı koyulaştı öksrük başladı iyileşiyor derken yeniden burnu su gibi akmaya başladı..bu süre zarfında sadece sizin tedavinizi uyguladık.sulandırılmış limon bal,sf ve coldmiks..arada gözü kızardı çapaklandı toprased uyguladık.sonra bi gece hiç durmayınca ertesi sabah dr a götürdüm...boğazlarının hafifi kızardığını ancak viral olduğunu söyledi ve sadece aferin ve ateşlenirse diye fitil yazdı.ben aferinialmadım fitili aldım..o gece ateşlendi.fitli koydum ertesi gün aynı dr a götürdm ve wbc baktırdım.wbc si 29 çıktı..zatende dr boğazları kötülemiş beyaz beyaz olmuş dedi.antibiyotiği 2 doz verdiktan sonra ateşi düştü yani teşhis doğru idi..5 gün boyunca antibiyotiği kullan dedi dr..ancak 3.gününde yani dün sabah kulağına vurdu..zira  sağ kulağını koparmak istercesine eli ile hırpalıyordu..ve yeri göğü yıkarcasına ağlıyor emmiyordu hemen iliadin damlattım ve 20 dk içinde sustu..sonra akşam 19:30 gibi aynı yer gök inletme sağ kulakla oynama yendien başladı yine illiadin damlattım ama bu defa susmadı.2 saat ağladı sonra uykuya daldı.gecemiz iyi geçti.1 kere uyanıp emip uyudu yeniden..ancak sabah 07:30 gibi yine aynı şekilde başlayınca dr a götürdüm.kulağı kızarmış dedi.ve augmentin wbc 29 için 5 gün kullanın diye vermiş olduğu antibiyotiği değiştirerek zinnat yaptı 125 mg.illiadini de neden verdin daha o ilaç için küçük dedi..
1- illiadin için söyledikleri doğru mu?doğru değilse neden vermiyorlar ufak bebeklere?
2- zinnat işe yarayacak mı?kullanmalımıyım?ateşi yok..wbc 29 olunca yazdığı antibiyotiği 2 doz verdikten sonra ateşi düştü ve bi daha çıkmadı..yani şuanda sadece kulak ağrımız var.boğazı da iyi dedi.ama antibiyotik kullanımı bitince yeniden kontrole çağırdı.wbc bakarız yine dedi..
3-kulak kızarıkllığı ile kulakta sıvı birikmesi aynı şey mi?
4-bi de dr  eğer ateşlenir veya kulakta akıntı olursa yani kötülerse diye novasef iğne 3 gün yazdı..
5-kulak ağrısnı alsın diye dolven yazdı.şuanda onu kullandım bi sorun yok yani öyle yeri göğü inletmiyor ama dolveni kesince yine mi başlar ağrısı?yoksa illiadin yerine geçer mi dolvende..
6-ilk iliadin verdiğimde ağrısı giderken akiam 2.kez verince neden gitmedi?

Düzenleyen metar19 - 12 Haz 2012 Saat 17:49
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119612
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 22:56
1- Herhalde; Iliadin'in pediatrik formunun da oldugunu bilmiyor.
2- Acaba o WBC degeri dogrumu? Bana bir uckagit dondu gibi geliyor. Tekarar yaptirabilseniz nekadar iyi olur!!
3- Kulakta sivi birikip, zara tazyik edince, kulak zari kizarir.
4-Eger ateslenirse, zaten teshiste, WBC degeride yanlismis demektir. Hicbir antibiyotigi, hele igneleri yaptirmayin.
5-Siz Iliadin'e devam edin. 3 gun, gunde 2x2ser damla her iki burun deligine. Dolven herhangi bir seyi iyilestirmiyor, sadece agriyi duyurmuyor o kadar.
6- Damla ile Oztaki borusunu acamadi iseniz, agri gecmez. Biraz sicak tatbiki(kisa sureli) iyi gelir. +Dolven verirsiniz.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.