Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kuruyemiş hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkuruyemiş hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 16
Mesajın Direkt Linki Konu: kuruyemiş hk.
    Gönderim Zamanı: 28 Eyl 2010 Saat 23:30

Merhaba Kadir Bey,

19 aylık kızımın eline kuruyemiş vermiyorum. Nefes borusuna kaçma ihtimalinden dolayı. Sorum şu acaba bebekler kaç yaşından sonra kuruyemiş yiyebilir ? (eline verilmiş olarak)

Teşekkür ederim.
hayatı nasıl yakalasak...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 11:24
1-Kuruyemiş yerken, mutlaka yanında olun. 2- Bu tip gıdalar yerken, sakın lafa tutmayın, dikkatini dağıtmayın, sağa-sola bakmasın.
Yukarı Dön
nhlrd Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 93
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 11:31
ben oğluma 12 aylıktan bu yana (şu an 19 aylık) ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişleri 2-3 parçaya bölüp veriyorum, bir de yanımıza suyumuzu alıyoruz, e tabi başından da ayrılmıyoruz çok da güzel yiyor.
hem bu gıdalara bayılıyor, hem de özellikle cevizin yararlı olduğunu düşündüğüm için günde 2-3 tane yediriyorum.
Allah a şükür şimdilik boğazında kalma durumu olmadı, umarım da olmaz...Thumbs Up
gülücüklü günler
Yukarı Dön
ozlemakin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 11:56

ben de oğluma 1 yaşından beri veriyorum yanında olmak kaydıyla. çok şükür şimdiye kadar öyle bişeyle karşılaşmadık. bazen kendini kaptırıp ağzını dolduruyo ama yavaş yavaş yutturuyorum Wink

hocam bunlardan ne kadar vermek gerekir? valla 1 kase ceviz fındık bademi gümletiyo LOL
bi zararı olur mu?
Yukarı Dön
febaa2 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1693
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 12:37
merhaba araştırmalara göre 2-3 ceviz 4-5 fındık normal insan ihtiyacını karşılıyor
fazlası vücuda yağ oluyor vu bence fazlası daha sonra tüketecei süt yada benzeri gıdanın yerini kapatabiliyorSmile
Yukarı Dön
hbo_ipek Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 110
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 16:07
Ben de veriyorum eline 13-14 aylıktan beri zaman zaman ancak bölünmüş olmak kaydıyla ve gözümden ayırmadan tabi. Boğazına kaçtıgı zamanlar oldu ama sırtına vurarak veya hemlich manevrasıyla çıkardım. Olmadı kendi kusuyor zaten. Bütün olarak kaçıp hava yolunu tıkamadıkça çok ciddi bir durum oluşmuyor.  
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2010 Saat 16:28
Kilo problemi olmayanlar, (yemek üstüne olmak şartı ile) istedikleri kadar yerler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.