Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İshal & Kabızlık & Kusma
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma ve ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKusma ve ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma ve ishal
    Gönderim Zamanı: 11 Kas 2016 Saat 12:58
Sayın hocam 60 aylık kızım kreşe gidiyor pazartesi kreste arkadaşlarında kusma ve ishal vardı bugün cuma ve benim kızımda gece saat 2 de mide bulantısı ile uyandı ve kustu hala kurmaları devam ediyor gün içinde sadece şu içiyor birşey yediremiyorum ve sabah ishal basladi ishal olduğunu anlayınca kusma durur dedim ama devam ediyor öğle saatinde çorba icti onuda hemen çıkardı bebekken rota aşıları yapıldı kusma devam ettiği için susuz kalmasından korkuyorum ama şu içiyor doktora gitmedik yazılarınızı okudum fitil kullanamaz kızım bir daha bana güvenmez ne yapabilirim hocam saygilarimla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118601
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2016 Saat 18:05
Bol su/sivi (az tuzlu ayran, gazi cikmis Kola gibi) verin.
SAKIN: Ilac/antibiyotik kullanmayin..
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2016 Saat 18:17
Hocam sizi takip ettiğim için dün geceden beri direndim kusma nerdeyse yarım saatte bir oldu önce usuttu sandım bekledim sabah 10 gibi ishal başlayınca mikrop olduğunu anladım şimdi 1 saat önce eşim fitili aldı ve kızım kusmaktan harap olduğu için ikna ettim ve fitili uyguladım 1 saat oldu uyuyor şimdi ateş başladı kurmazsa yedirecek ama birşey yemek istemiyor su içiyor ateş ishal kusma durur umarım ana 1 kez daha izin vermez fitile ilginize ve bizi böyle yetiştirdiğiniz için size sonsuz teşekkürler umarım pazartesiye geçer 1 hafta diyorsunuz ya çalışıyoruz mecburen pazartesi gidecek giderse de bir sıkıntı olur mu hocam saygilarimla
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Kas 2016 Saat 18:45
Ilk 4 gunu kotudur, sonra her gun biraz daha iyileserek kaybolur. Yemesi ve icmesi artarsa, daha hizli duzelir.
Atesi; kusma ve ishal durdugu icin, cok onemli degil.. Muhim olan, bu sureyi gecirmek..
Yukarı Dön
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı özüdoğru Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2016 Saat 14:04
Sayın Hocam sizden bildiğimizden kusma sonrası ishal olduğundan yediği içtiği bir şeyden mikrop kaptığını anlayıp tedaviye başlıyoruz. Bugün kafama takılan kızım 8 aylıkken böyle kusma ve ishal olmuştu tabi o zaman acemi anne olarak hemen doktora götürmüştük ve gaitasını tahlil ettirmiştik açıkçası verdiği ilaçları hatırlamıyorum sadece kusmaması için bir damla yazmıştı ve gaita temiz çıkmıştı. Şimdi de böyle kusma ve ishal vakası oluyor ve su kaybına dikkat ederek kendi seyrinde atlatmaya çalışıyoruz. Gaita testi yapılıp mikrobun cinsine göre tedavimi etmek gerek ? Açıkçası kusmaya ve ishale neden olan unsuru bilmiyoruz. Mikrop kapdığını düşünüp normal ishal tedavisi yapıyoruz böyle durumlarda gaita ve kan testlerine gerek varmı dır hocam bilmek istiyorum saygılarımla.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2016 Saat 17:42
.."Gaita testi yapılıp mikrobun cinsine göre tedavimi etmek gerek "
Boyle bir sey yok.. Bu ancak "Egitim " kasti ile, Tip Fakulteleri'nde, yeni doktorlara, olayi ogretmek icin uygulanir. Mezuniyet sonrasi da uygulasinlar diye degil.. Zira ne cikarsa ciksin, tedavi verilmez.
Sadece Dizanterinin tedavisi gereklidir, oda kaka sekli ve hastaligin seyri ile teshis edilir. (Eski mailleri okuyun).

Meslek hayatim boyunca, hicbir ishalli hastadan boyle tahliller veya tetkikler istemedim.. Adam gibi bir doktor, aile ile konusarak ve kakayi gorerek teshisini koyar.
Tabii, hastaneler her tahlil icin, doktorlara "komisyon, Performans" diye rusvetler verirse, islerde boyle cigrindan cikar.

Turkiye; artik batti!!! Bir daha duzelebilmesi cok zordur...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.