|
Kusma ve ishal |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
lindi ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 May 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 85 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 May 2021 Saat 18:06 |
Kadir Bey merhaba 6,5 yaşındaki kızım dün gece karnım ağrıyor diye sürekli uyandı iki kez yumuşak kakasını yaptı. Sabaha karşı önce iki kez ishal çıktı sonra da dün yediği elmayı kustu. Sabah dil peynirli bir tost yedirdim. Ateşi 37,2 idi.Sabahtan öğlene kadar ishali ara ara su gibi devam etti tam haşlanmış patates yediriyordum ki sabahki dil peynirli tostu çıkardı. Biraz rahatladım dedi. Sonra patatesi yiyince 3-4 saat tuvaleti gelmedi. Biraz hava alalım bahçeye çıkalım dedim 15-20 dk yürüyüp geldik yine keyfi kaçtı meğer kakası gelmiş. Yine sulu ama parça pinçik ishal kakasını yaptı tam bitirmişti ki tuvaletin yanına sadece su kustu. Dün iki tane küçük magnum dondurma yemişti ve istanbulda bir kaç gündür hava soğuk olduğu için dışarı çıkmayalım anne demişti ben de hava alsın diye 15-20 dk balkona çıkarmıştım. O sırada Ayaklarında çorap yoktu ben çorapla bile üşüdüğüm için içeri girdik. Akşam da köfte pilav yemişti. Evde muhabbet kuşumuz var onu gün içinde sürekli öpüp duruyor. Acaba neden olmuş olabilir? Yüzü dudakları bembeyaz , eşim dr a gidelim bu böyle olmayacak diyor. Ne yapsak Kadir Bey götürelim mi acile? Saat 18:00 burada bu saatte çocuk dr u da kalmamıştır acilden başka şansımız yok. (Bu arada şunu da belirteyim Sitenin bahçesi dışında hiçbir yere çıkmıyoruz, bahçede birkaç çocukla oynuyor ve hep maskeli) Teşekkürler iyi çalışmalar, |
|
![]() |
|
lindi ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 May 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 85 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey bir de ramazan bayramı için şeker istemişti dün 4-5 tane şeker yedi ve en sonuncuyu kırdıktan sonra yanlışlıkla yuttum demişti. Şu eski bayramlardaki yuvarlak kahverengi tereyağlı şekerlerdendi. Acaba o şeker çıkabilir mi bağırsaklardan ? Ne şekilde kırdı yuttu bilemiyorum. Bu ishal kusma nereden çıktı böyle birdenbire? Dün gece doğru düzgün uyumadığı için şimdi yatıyor.
Teşekkürler,
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey
Şimdi uykudan kalktı kakam var diye yine ishal arkasından bir öğürtü ve yine sadece su kustu. Mide bulantısı yok diyor sadece öğürtü geliyor ve ardından kusma oluyor. Ne yapalım acile gidelim mi? Sabahtan beri max 2 bardak su içti ama alttan üstten çıkan suyun haddi hesabı yok. Sabahtan beri yediği bir tost bir küçük patates haşlama 3 kaşık pilav. Bir serum falan takılması gerekir mi ? Teşekkürler,
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117404 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yedigi bir seyden? (Magnum olabilir), mikrop kapmis olabilir. SAKIN ilac vermeyin.
EGER, kusma ve ishal beraber devam ederse, su kaybi olabilir ve Serum gerekebilir. Su iciremiyorsaniz, ictigini aninda kusuyorsa, gidin ve Serum taktirin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|