Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kusma ve ishal
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kusma ve ishal

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lindi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 85
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lindi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kusma ve ishal
    Gönderim Zamanı: 11 May 2021 Saat 18:06

Kadir Bey merhaba

6,5 yaşındaki kızım dün gece karnım ağrıyor diye sürekli uyandı iki kez yumuşak kakasını yaptı. Sabaha karşı önce iki kez ishal çıktı sonra da dün yediği elmayı kustu. Sabah dil peynirli bir tost yedirdim. Ateşi 37,2 idi.Sabahtan öğlene kadar ishali ara ara su gibi devam etti tam haşlanmış patates yediriyordum ki sabahki dil peynirli tostu çıkardı. Biraz rahatladım dedi. Sonra patatesi yiyince 3-4 saat tuvaleti gelmedi. Biraz hava alalım bahçeye çıkalım dedim 15-20 dk yürüyüp geldik yine keyfi kaçtı meğer kakası gelmiş. Yine sulu ama parça pinçik ishal kakasını yaptı tam bitirmişti ki tuvaletin yanına sadece su kustu. 

Dün iki tane küçük magnum dondurma yemişti ve istanbulda bir kaç gündür hava soğuk olduğu için dışarı çıkmayalım anne demişti ben de hava alsın diye 15-20 dk balkona çıkarmıştım. O sırada Ayaklarında çorap yoktu ben çorapla bile üşüdüğüm için içeri girdik. Akşam da köfte pilav yemişti. Evde muhabbet kuşumuz var onu gün içinde sürekli öpüp duruyor. Acaba neden olmuş olabilir?

Yüzü dudakları bembeyaz , eşim dr a gidelim bu böyle olmayacak diyor. Ne yapsak Kadir Bey götürelim mi acile? Saat 18:00 burada bu saatte çocuk dr u da kalmamıştır acilden başka şansımız yok.

(Bu arada şunu da belirteyim Sitenin bahçesi dışında hiçbir yere çıkmıyoruz, bahçede birkaç çocukla oynuyor ve hep maskeli)

Teşekkürler iyi çalışmalar,

Yukarı Dön
lindi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lindi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2021 Saat 18:40
Kadir Bey bir de ramazan bayramı için şeker istemişti dün 4-5 tane şeker yedi ve en sonuncuyu kırdıktan sonra yanlışlıkla yuttum demişti. Şu eski bayramlardaki yuvarlak kahverengi tereyağlı şekerlerdendi. Acaba o şeker çıkabilir mi bağırsaklardan ? Ne şekilde kırdı yuttu bilemiyorum. Bu ishal kusma nereden çıktı böyle birdenbire? Dün gece doğru düzgün  uyumadığı için şimdi yatıyor.

Teşekkürler,
Yukarı Dön
lindi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı lindi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2021 Saat 19:33
Kadir Bey

Şimdi uykudan kalktı kakam var diye yine ishal arkasından bir öğürtü ve yine sadece su kustu. Mide bulantısı yok diyor sadece öğürtü geliyor ve ardından kusma oluyor. Ne yapalım acile gidelim mi? Sabahtan beri max 2 bardak su içti ama alttan üstten çıkan suyun haddi hesabı yok. Sabahtan beri yediği bir tost bir küçük patates haşlama 3 kaşık pilav. Bir serum falan takılması gerekir mi ? 
Teşekkürler,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117404
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 May 2021 Saat 20:05
Yedigi bir seyden? (Magnum olabilir), mikrop kapmis olabilir. SAKIN ilac vermeyin. 
EGER, kusma ve ishal beraber devam ederse, su kaybi olabilir ve Serum gerekebilir.
Su iciremiyorsaniz, ictigini aninda kusuyorsa, gidin ve Serum taktirin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.