|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
eessiinn ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kas 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Kas 2015 Saat 13:20 |
Merhaba Kadir Bey, Bir hafta önce oğlum gece öksürerek uyandı. Nefes alamıyor ve balgamı var çıkaramıyor gibiydi. Çok uzun süre ağladı ve çok korkmuştu. Acile gittik. Doktor laranjit olduğunu söyledi. Buharla ilaç verdi, kortizonlu iğne yaptı ve soğuk buhar verdi. Sonrasında başka bir tedaviye gerek olmadığını söyledi. Ancak oğlum sakinleşince işlemleri sorgulayabildim. Laranjit nedir, kortizon mutlaka gerekli miydi diye sordum. Eğer hastaneye gitmeseydik akciğerin tıkanıp ölüme sebep olabileceğini, kortizonun olmazsa olmaz olduğunu öğrendim. İki gün sonra benzer şeyler olunca başka bir hastane ve başka bir doktora gittik. Öncesinde uygulanan işlemlerin doğru olduğunu ancak tedavinin devam ettirilmesi gerektiğini, ettirilmediği için de kulaklarda su biriktiğini söyledi. Üç doz buharla verilen ilaç ve antibiyotik tedavisi verdi. Emin olmak için Kbb doktoruna gittik, tedaviyi yeterli bulmadı ve dozu iki katına çıkardı. Sorum laranjit gerçekten ölüme yol açabilir mi? Ve
sonrasında tedavi gerekir mi? Bir daha başımıza gelirse nasıl davranacağımı
bilemiyorum. Günlerdir öksürdüğü zaman gözünün içine bakıyorum nefes alabiliyor
mu diye. İnternetten araştırayım dedim, ölüme gidebilir diye bir şey bulamadım.
Ve kulakta su birikmesi laranjit tedavisi devam etmediği için olabilir mi
gerçekten? Ve kortizonlu iğne olmazsa olmaz mıdır? Şimdiden teşekkür ederim. Düzenleyen eessiinn - 05 Kas 2015 Saat 13:23 |
|
Esin M.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hicbir zaman olen hasta olmamistir. Ayrica da, Hastaneye gitmek icin sokaga ciktiginiz anda, soguk havanin etkisi ile zaten acilma olur. Palavra sikmis. Kasten korkutuyorki, her oksurukte hastanelere gidesiniz.
Tek doz Decort(yarim ampul) yeterlidir, SAKIN baska hicbir ilaci kullanmayin. Olume gider lafi palavradir. Boyle basit bir hastaligi abartip, sanki muhim bir is yapilmis havasi basiyorlar.. Krup (veya Akut Larenjit) 3 gece hastaligidir, ondan sonrasi basit bir Grip gibi seyir gosterir. Sadece; Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix yeterlidir. Eski mailleri okuyun. Okumadiginiz icin sizleri boyle kazikliyorlar.. Siz bir sey degil, olan cocuga oluyor, bosuna hirpalaniyor. Kulaktaki sivi ile, Larenjit'in bir baglantisi yoktur. Soylenenler hep; alavera-dalavera... |
|
![]() |
|
eessiinn ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kas 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Şimdiye kadar ameliyatları dışında ilaç kullanmamıştık. Kortizonu duyunca tedirgin oldum ama laranjit nedir bilmemenin çaresizliğiyle doktora güvenmek durumunda kaldık. Durum ne kadar acil olursa olsun sorgulamadan araştırmadan kimseye güvenmemem gerektiğini anladım. En azından bir daha laranjit olursa ne yapmam gerektiğini öğrenmiş oldum. Çok teşekkür ederim.
|
|
Esin M.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|