|
Lenf bezleri şişmesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
nidasub ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Şub 2020 Saat 19:18 |
Merhabalar hocam bugün lenf bezleri için bi enfeksiyon doktoruna gittik boğazdaki boyutlar için patolojik değil dedi karaciğer dalak normal büyük değil dedi ama yinede ic8niz rahat etsin istiyorsanız kan testi bi çekap bir periferik yayma yedi yapalım dedi ama bu arakada koltuk altını muayene etti iki koltuk altında da lenf nodülü var dedi sizce neden periferik yayma ve çekap istemiş olabilir ben sizede sormak istedim cevaplarsanız çok sevinirm
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120592 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Pes yani!! Iki gundur, bu konuyu yazip duruyorum..
|
|
![]() |
|
nidasub ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Şub 2020 Durum: Aktif Değil Puanlar: 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam çok özür dilerim koltuk altında da lenf nodülü var deyince rahatsız oldum ben bi grupla gittim doktora kalp yetmezliği teşhisi koydular 6 yıldır ilaclarla devam ediyorum hayata yanlış anlamayın biraz pimpirik bi anneyim korkuyorum ilk çocuğum ve artık 2. Çocuk kalpten dolayı riskli bu yüzden araştırıyorum yinede bir şey çıkmasın diye lütfen yanlış anlamayin
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120592 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Gönderim Zamanı: Dün Saat 18:57 - IP: 68.99.228.175
Ortada, merak edecek bir durum yok.. Lenf bezlerinin, farkli durumlarda, farkli sekilleri vardir. 1- Lenfomalarda, Lenf bezleri birden cok fazla, uzum salkimi gibi ele gelir, boyun adelesine yapisiktir, deri altinda, hareketli degillerdir. Ellemekle agrili degillerdir. Karaciger ve Dalak da buyume vardir. 2- Verem: Siraca tabir edilir, birden fazla lenf bezleri yukardan asagi zincir seklindedirler. Deriye yapisiktirlar, zamanla acilip, cerahat akar. 3- Enfeksiyon bezeleri; Tek veya bir kac tanesi birbirlerinden ayri sekilde bulunurlar. Deri altinda hareketlidirler, ilk basta agrisizdirlar. Cogunlukla 2-3 haftada kendiliginden kaybolurlar. Nadiren, Lenf bezi icindeki Bakteri bolunmeye ve lenf bezinin disina tasmaya baslar. Bu durumda, Lenf bezi aniden buyur, sert, ceviz-Yumurta buyuklugunde uzeri kirmizi, sicak ve Agrili kitle halini alir. Bunlarin hemen Antibiyotiklerle (igne seklinde) tedavileri gerekir. Buyume durunca ve hassasiyet kaybolunca, agizdan antibiyotige gecilir ve tedavi 10 gune tamamlanir. Nadiren, abse olusur ve Cerrahi olarak acilmasi gerekebilir. Bunun haricinde, baska doktorlardan duyacaginiz HICBIR seye inanmayin.. Onlara kalsa, onlar her Lenf bezinden; boyle tahliller, US, Tomografi, MR, hatta "biyopsi" bile isterler.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - Dün Saat 19:02 Bu yasta; koltuk alti lenf bezleri OLMAZ... Ne yani cocukta "Meme kanseri mi" var??? Yoksa, koltuk altini tras ediyorda, mikrop mu kaptirdi?? Okudukca bu doktorlarin ne MAL olduklarini daha rahat anlayacaksiniz. Butun dava size daha fazla masraf cikarabilmektir. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Şub 2020 Saat 22:19 |
|
![]() |
|
Haklısınız ben biraz evham yaptım sizide bu konuda çok yordum sorularımla hakkınızı helal edin kalp yetmezliği hastasiyim zaten sitresim var borde bu hepten tüketti beni
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Turk doktorlarinin HER dediklerine kanmayin.. Yoksa, sizi sinir hastasi ederler.
|
|
![]() |
|
Hocam size affınıza sığınarak periferik yayma nedir merak ettiğim için soruyorum nette böyle gezince kötü bir sonucu öğrenmek içinmiş gibi bi izlenim veriyor neden gerek duyarlar bu teste en azından ilerisi için bilgimiz olsun
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kandaki sekilli elemanlarin, mikroskop altinda sayimina; "Periferik yayma incelenmesi" denir.
Ayni isi simdi "Kan Sayimi" esnasinda, makina ile yapiyorlar.. Kan degerleri arasindaki: LYM(Lenfosit), NOTR(Notrofil), MON(Monosit), PLT(Platelet), EO(Eosinofil), BAS(Basofil), gibi hucrelerin mikroskop altinda sayimidir. Bunun icin, bir damla kan, mikroskop cami uzerine yayilir ve bir boyama isleminden sonra incelenir. Yani, anlayacaginiz; cok ,matah bir sey degildir!! Gunumuzde islevi kalmamistir. Eskiden bu "Kan Sayim" cihazlari yokken kullanilirdi.. Simdilerde, ailelerin kafasini karistirmak icin yapilir.. Sanki cok muhim bir hadise imis gibi abartilir. Cok takmayin kafaniza.. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Şub 2020 Saat 18:55 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|