|
Lenfödem |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Lavden ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ağu 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 92 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Kas 2022 Saat 00:09 |
Hocam merhaba 36 yaş bayan 58 kg 155 boy , artık kafam çok karışık size danışman istedim 2020 yılında sol el parmaklarım ve elim şişti tam 13 kere farklı bölümde doktora gittim ,romatoloji kalp damar dahiliye üroloji,,,,vs röntgen kan tahlilleri herşey normal dediler , bu iki senede elimin şişliği bazen az indi bazen geri şişti iki hafta önce yine sol alt kol ve el şişti ağrı yok kalp damara gittim doppler çekti sonucu paylaşıyorum sol el doppler i. Genel cerraha git sol memeyi göster dedi ,genel cerraha gittim meme usg yaptı bisey yok bu lenfödem dedi bir kalp damara ve romatoloniye git dedi . 2 sene önce iki farklı romatoloji ve bir kalp damar doktoru el sisliginde bisey yok demişti ben şimdi nereye gitmeliyim hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118572 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yapilacak bir sey yok, sisme oldugunda, kolunuzu yuksekte tutun.
|
|
![]() |
|
fahra ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kas 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 94 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadir Bey merhaba. 8 yaşındaki oğlum 10 gün önce ateşlendi. 4 gün kadar 39-40 derece devam etti. İlk 48 saat kafası sağa eğik bir şekilde kalkmadan yattı ve o günden beri boynu tutuk. Hollandadayız , aramadan doktora gidilmiyor. Doktoru aradıgımızda yattıgı yerde Çocugun bacagını kaldırmamızı istedi. Herhangi bir zorluk veya acı yaşamadı, bacagını kaldırabildik. Böyle olunca görmeye gerek duymadı. Günde 3 defa paracetamol verip sıcak uygulamamızı söyledi. Fakat 10 günü geçti çocukta çok az gelişme var. O günden beri ilk defa bugün okula gitti. Başını doğrultamadıgı için gitmek istemedi. Bazen başının ağrıdıgını da söylüyor. Bu duruma ne dersiniz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118572 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Parasetamol grubu ilaclar bu durumda bir ise yaramazlar.
Ibuprofen grubu ilaclardan birini gunde:3x1 verin. Dayanabildigi kadar sicak kompres gunde 1-2 defa uygulayin.
|
|
![]() |
|
fahra ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kas 2021 Durum: Aktif Değil Puanlar: 94 |
Söylediğiniz gibi yaptım çocuk rahatladı. Başı hala yamuk ama hareketleri rahatladı. Fakat dünden beri yine ateşi çok yüksek. Birkaç gündür burnu akmaya başlamıştı, burada hava çok soğuk. Menenjitten korkmamıza gerek var mı sizce?
|
|
![]() |
|
Geceden beri de midem bulanıyor diyor ama kusmadı.
2 hafta önce ilk hastalandıgında boynunu asla kıpırdatamıyordu. Ateşi de vardı. Biz fark etmeden menenjit geçirmiş olabilir mi veya şu an için öyle bir şüphe olabilir mi. Başının tepesinin karıncalandıgını söyledi bugün. Ancak bilincinde hiçbir sıkıntı yok. Düzenleyen fahra - 25 Kas 2022 Saat 18:08 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- 8 yasinda, klasik Menenjitler olmaz. Ya "otojen beyin absesi" olacak, ya da, Trafik kazasi sonucu kafatasi tabaninda, catlak olacak.
2- Menenjit tedavi olmazsa, KESIN sakat birakir. Kendiliginden iyilesme diye bir sey yoktur. 3- Menenjitli cocuk; ellerini arkaya dayamadan oturamaz, burnunu dizine degdiremez. (Cok fazla Turk doktor etkisi altinda kalmissiniz) Grip geciriyor. |
|
![]() |
|
Çok teşekkür ederim. Ne diyim ben o doktorlara bilmiyorum ki :/
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|