Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - lütfen yardımcı olun (öksürük)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumlütfen yardımcı olun (öksürük)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
barış_özgür Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesajın Direkt Linki Konu: lütfen yardımcı olun (öksürük)
    Gönderim Zamanı: 05 May 2012 Saat 12:16
merhaba Kadir bey yazılarınızı okuduktan sonra okadar pişmanlık duyuyorum ki anlatamam benim iki oğlum var biri 4.5 diğeri 15 aylık büyük oğlum okadar çok hastalanıyorki doktor doktor gezdim hep aynı ilaç lar antibiyotikler kan tahlili yaptırtık alerjisi çıktı bunun için her akşam çiğneme tableti veriyorrum sürekli alerjik rinit teşhisi konuluyor. küçük oğlumda geçenler de dört gün ateşlendi  doktora götürdüm ciğerleri boğazı kulakları temiz bu viral enfeksiyon ilaç kullanmaya gerek yok dedi eve döndüm bir hafta sonra kuru öksürük başladı doktoru önce ciğerlerinde gibi dedi sonra gıcık gibi bi öksürük deyip klamoks ve benical şurup yazıp eve gönderdi ateşi falan yoktu çocuğun.iki gün benical kullandım hiç işe yaramadı sonra soğuk buhar verildi oda işe yaramadı derken ertesi gün öksürük balgamlı hale geldi ben doktora sorduğumda balgam sökücü verelimmi diye hayır dedi öksürüyosa kendi kendine atsın çok öksürüyo dedim bu sefer perebron verebilirsin dedi ama oğlum 15 aylık olduğu için ben kullanmadım sürekli ballı ıhlamur verip serum fizyolojik kullanıyorum doktor bey size sorum eğer sorun ciğerlerinde ise benical vermek doğrumuydu ikinci sorum sa bu acaba normal bir griptide ben o antibiyotiği boşuna mı kullandım ki bundan 3 hafta önce boğaz enfeksiyonundan önce iki gün antibiyotik şurup işe yaramadığı içinde 6 tane iğne yemişti yardımcı olursanız çok sevinirim.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 May 2012 Saat 21:40
hocam merhaba birinci mesajımda da bahsettiğim gibi 4.5 yaşındaki oğlum alerjik vücutlu çıkmıştı bunun için her akşam çiğneme tableti ve tavegyl şurup kullanıyoruz.ancak oğlum sürekli dilini çiğneyip kaşındığından şikayet ediyor bunun alerjiyle ilgisi varmı.biz doktorumuza bu şikayetimizi söylediğimizde bize çocuğun karnında kurt olduğunu bu yüzden  dilini çiğnediğini söyleyip andazol yazdı bu ne kadar doğru olabilir.ayrıca oğlumda geniz eti büyümeside var bunun için 2 ay sürekli nasonex sprey kullandık doktor bu spreyin geniz etini küçülteceğini söyledi 2 ay kullanıp kestik. sonra oğlumu bi kkb doktoruna götürdüm kamerayla bakıp geniz eti büyük ama ameliyatlık bi durum yok dedi nasonex kullanmaya devam edin geniz etini küçültür dedi biz hala o spreyi kullanıyoruz bunun bi zararı varmı ve en önemlisi geniz eti bu şekilde küçülür mü? şimdiden teşekkür ediyorum...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117222
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2012 Saat 05:48
Benical vererek, oksurugu kestiniz ve bu durumu siz yarattiniz. Oksuruk; vucut savunmasidir. Oksurugu keserseniz; 3-5 gun rahat edersiniz ama acisi sonra cok fena cikar. Zaten cikiyor. Nazonex kortizondur ve ayni uckagittir, kisa bir iyilik suresinden sonra cocuk tam tikanacak, mecburen ameliyata razi olacaksiniz. Benim hicbir hastam kullanmamistir. Ayrica ne demek; "-allerjik vucutlu cikmisti-"... Siz Tavegyl verdiginiz surece, balgam ve burun ifrazati koyulasacak, hicbir zaman doktorlardan cikamayacaksiniz. Bu sebepten simdilerde Turkiye de butun cocuklar "Allerjik",  zira isin ucunde buyuk paralar, hediyeler, Avrupa seyahatleri ve artan is hacmi var.     
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2012 Saat 08:36
hocam ben size büyük  oğlumun kan tahlili sonucu nu yazıyım IgE (total)  161.5 çıkmıştı.bu sonuca göre doktor bize çocuk alerjik vücutlu dedi bizde her akşam çiğneme tableti kullanıyoruz ayrıca tavegyl şurubu ozaman ben sizin cevabınıza göre nasonex ve tavegyl şurubu hemen kesiyorum burun tıkandığında da fizyolojik solüsyona devam.bide küçük oğlum var 15 aylık şu an hala balgamlı öksürüyo ben o benicali kullanmaz olaydım :)) onada fizyolojik solüsyon kullanıyorum devamlı bide doktorun önerisiyle deloday içiriyodum 1 çay kaşığı! yararı ya da zararı olurmu bilmiyorumda onuda kesiyimmi hemen ne önerirsiniz bu arada küçük oğluma da yukardaki tahlilden yapıldı onunda IgE si yüksek çıkkmıştı.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2012 Saat 20:24
Farmakolojide yani "Ilac Biliminde" kullanilan "Cay kasigi" 5ml. dir. Eger siz bizdeki; 1ml. den az alan 'cay kasigi' ile verdiniz ise, zaten bir sey vermediniz demektir. Allahtan bu doktorlarin cahilligi sayesinde cocuklar pacayi kurtariyor, iki yanlis, birbirini goturuyor. IgE ile ugrasmayin. O arada bir cikar ve iner.  
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2012 Saat 09:53
tamam hocam artık uğraşmıcam evdeki tam beş çeşit alerji şurubunu da hemen atıcam.hocam son olarak size üç sorum var.
1.büyük oğlumun dilinde ki kaşıntı gripten mi oluyor yoksa bizim doktorun dediği karnında kurt var ondan dilini çiğniyor teşhisi ne kadar doğru.
2. bu alerjik rinit tam olarak neyin nesi sürekli aynı teşhisi koyuyorlar
3.sorum boğazda kızarıklık gripte de oluyomu yoksa bir boğaz enfeksiyonundan mı kaynaklanır ve antibiyotiksiz iyileşmez mi şimdiden teşekkürler...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2012 Saat 18:02
1- Dilinde kasinti yok, bu bir cins; "parmak emmek" gibi bir sey.
2- Gribi bilmiyorlar, birde Allerji tedavilarinin, getirisi cok "balli". Hediyeler, seyahatler , ne ararsaniz var. Singulair gibi bazi allerji ilaclarinin; "Patent korunmasi" seneye bitiyor. Ondan sonra dunyanin her yerinde bu ilaclar serbestce imal edilebilecek ve uc kurusa satilacak.  Ondan sonra gorun bakalim firma bu ilaclari yazanlara hediyemi verecek, yoksa kendi ilacinin cok zararli oldugunu, onun yerine yeni cikardiklari ( daha pahali) ilaci kullanmalari gerektigini mi soyleyecek. Firmalarin telasi bu yuzden.
3- Virusler cok nadiren bogazda kizariklik yaparlar. Bu sebeple, kan sayimi yaptirtip WBc degerine bakmak en dogru yoldur.   
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2012 Saat 20:03
teşekkürler hocam...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.