Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Makattan kan gelmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumMakattan kan gelmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mrydnzge Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrydnzge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Makattan kan gelmesi
    Gönderim Zamanı: 23 Nis 2017 Saat 16:41
Doktor bey merhaba.4 yaşındaki oğlumun poposunu sildikten sonra tuvalet kağıdına bi miktar kan bulaştığını gördüm. Bundan 1 ay önce gene olmuştu. O zaman kaşıntı da vardı. Kıl kurduna bağlı olabilir diye andazol kullanın demiştiniz.ilk dozu 3 hafta once verdim dün de sonra ki dozu da verdim.kaşıntı   olmadığını söylüyor.kabız değil ama kakasi cok yumuşak degildi. Kaka yaparken ağrı da yokmuş. Bu kan ne olabilir çok endiselendim.birde 2 gündür 39 derece ateşi vardı. Boğazım ağrıyor diyordu bugün ateş düştü ama boğazında bişeyler var.asagida resmini gönderiyorum 

Düzenleyen mrydnzge - 23 Nis 2017 Saat 18:30
Yukarı Dön
mrydnzge Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrydnzge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2017 Saat 18:34
http://hizliresim.com/2rR9jq
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117827
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Nis 2017 Saat 18:59
1- kakadaki "kan" durumunu takip edin, devami gelmezse, onemli degildir.
2- Bogazinda; viral bir enfeksiyon var, Ilac vermeyin.
Yukarı Dön
mrydnzge Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrydnzge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 May 2017 Saat 22:18
Doktor bey 23 nisan da size yazmışım o günden bu güne 10 gündür kanama olmamıştı. Bugün akşam poposunu silerken tekrar tuvalet kağıdına biraz kan geldi.çok açık pembe ve az miktarda bi kan.poposunu baktım makatın aşağı tarafında tam makatın kenarinda hafif içe doğru çatlak gibi bişey var.tahrişe bağlı bi durum mu makat catlagimı anlayamadım.Kakasini yaparken acidigini söylüyor.  Ne yapabilirim.

Düzenleyen mrydnzge - 04 May 2017 Saat 22:22
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2017 Saat 05:08
SAKIN, bir sey yapmaya kalkmayin.. Poposunu, bebeklerde kullanilan, islak tuvalet kagitlari ile silin.

Yukarı Dön
mrydnzge Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrydnzge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2017 Saat 03:16
Doktor bey makattan kan gelmesi olayını takip edin demiştiniz 2 gün önce gene oldu.kakasını yaptıktan sonra tuvalet kağıdına çok hafif pembelik bulastı.poposuna baktım herhangi bir tahriş veya çatlak göremedim dışarı kısımda.en Son 4 mayısta hafif kan gelmişti o zamandan beri ilk defa oldu.kakani yaparken acidi mi diye sordum evet dedi ama cok rahatsiz olmus gibi degildi.kaka da cok kati degil.yapmamı önerisiniz.ne olabilir.kötü bişey olabilir mi.doktora götüreyim mi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2017 Saat 04:51
Aycicegi, Kabak cekirdegi gibi "kuru yemisleri" kabugu ile yerse, olur.. 
Sert kabuklu gidalardan yemesin. 
Yukarı Dön
mrydnzge Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mrydnzge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Haz 2017 Saat 09:29
En Son kan gelmeden önce kiraz yemişti bazilarinin çekirdeklerini da yutmuş belki ondan olabilir.dikkat ederim.hocam birde 3 gündür yüksek ateşi ve istahsizligi,halsizligi var.yediği seyleri kusuyor ve uyumak istiyor.babasi doktora götürmüş ve doktor boğazında enfeksiyon var diye antb.vermiş eşim bi kaşık vermiş ama ates hala yüksek. Bende Sizden öğrendiğim kadariylà bakteriyel enfeksiyon olsa ateş düşerdi diye düşündüm ve ilacı vermedim.diline baktım temiz gibi geldi  ama tam emin olamadım. Ağzında bi koku var ama açlıktan olabilir çünkü hiç bişey yemiyor.Size fotoğraf gönderiyorum hocam. Ona göre ilaca devam edicem.bu arada ateş çok rahatsız ediyor calpol dusurmuyor dolven le düşüyor ama 3 4 saat sonra geri yükseliyor. Ateş düşünce keyfi biraz yerine geliyor sonra gene ayni 

Düzenleyen mrydnzge - 26 Haz 2017 Saat 12:37
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.