Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - menenjit asimiz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummenenjit asimiz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
NURSENGOK Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 77
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı NURSENGOK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: menenjit asimiz
    Gönderim Zamanı: 10 Kas 2014 Saat 22:51
Hocam merhaba,
12,5 aylik kizim var. Anne sutu ve ek gida ile besleniyor.
13 aylik oldugunda (yani bir kac gun sonra) nimenrix asisi olacak dedi dr.umuz ama ben siz Turkiye, ye geldiginizde konusmustuk yaptirmayin demistiniz. Ben de bu asiyi yapmama taraftariyim. Bir de bizim saglik ocagindaki hemsiremiz de menenjit asisini yaptirmayin, gecen bir bebege yaptirdik havale gecirdi dedi. Zaten tavsiye etmiyordum ama bu olayla alakasi yok sadece bilin Istedim dedi. Son soz sizin hocam. NE DERSENIZ O KABUL.
Kolayliklar...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 120711
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2014 Saat 23:13
Hep anlattigim gibi, Nimenrix asisi; Turkiye'de bir ise yaramaz...

Turkiye'de gorulen, B-Tipi Meningokok Menenjitleri icin; "Bexsero" ve yeni FDA onayi alan; "Trumenba" asilari etkilidir. Bu asilar geldiginde, ve RISK VARSA (zira; 30-40 senede bir salgin yapar) o zaman asi yapilir...

Bu salakca asi uygulamasi yapilmaya baslandigindan cok once, 20-30 seneden beri B-Tipi Meningokok Menenjiti Turkiye'de gorulmedi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.