|
Menenjit - havale |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
toprak1 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eki 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 266 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2023 Saat 23:25 |
Menenjit mikrobu; ilk once bogaza yerlesir, atesli bogaz enfeksiyonu yapar.. Agizda pis bir koku ve dilde pas vardir. Tedavi edilmeyenlerde, kana gecer, SEPSIS denilen, agir hastalik tablosu olusur, buda tedavi edilmezse, kandan beyin zarlarina gecerek; Menenjit yapar..Her menenjitte; "Strep-A" (+) cikacak diye bir sey yok.
Hocam ben genelde suphelendigim durumlarda sadece strep a testi yaptiriyordum. Geneldede hep negatif cikti. Ancak menenjit yapabilecek durumlarda strep a negatifte cikabiliyorsa nasil emin olabilecegiz. Strep a yerine kan testi yaptirip wbc bakmak daha mi guvenli o zaman. 2. Kizim 4. Havalesini gecirddi. 38 aylik 16 kilo. Hic bir surubuda icmiyor. Havaleyi engelledigini soylediginiz paranox 120 fitil istedim. Paranox S 120 mg supozituvar vermis. Bu havaleyi engellemiyor okudugum kadariyla ancak birtek bu varmis baska cesidi yok dedi eczane. Daha once okumustum bir ilac daha engelliyormus ancak bulamadim tekrar. Hangi ilac ti o. Ondan almak istiyorum. 3. Diger 3 havalesinde havale bittikten sonra uyku hali ve sonrasinda titreme ve atesten sicrama gibi seyler olmamisti. Gozunu actiginda sanki hic havale gecirmemis gibiydi.4 havalesinde havaleden sonra cok kisa bayginlik hali arkasinda titreme ve sicrama oldu. Havaleden sonra hemen bir havale daha gecirecekmis gibi hissettim. Havaleden sonra titreme sicrama dislerini birbirine vurma durumunda ne yapmaliyim. Bu ikinci havale gelebilir mi demek. Atesten genel durumu rahatsiz ancak surupta icmiyor. Uzeri tamamen soyuk tu. Dr ates dusurucude versen atesi yokkende gecirebilir dedi dogru mu.
Düzenleyen toprak1 - 13 Ağu 2023 Saat 23:44 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119019 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- 38 aylik bir cocukta; NE STREPTOKOKU???? Bu yasta gorulmuyor!!
O Strep-A Testlerinin tamami bosuna yapildi! 2- Ulasal Asi Takvimindeki asilari olan cocuklarda eskiden gorulen menenjitler GORULMEZ. 3- Meningokok menejitleri; 40-50 senede bir salgin yaparlar. Bu aralar YOK! 4- Menenjiti siz bile teshis edebilirsiniz. - Bebeklerde bingildagi acik olanlarda bingildak; ampul gibi kabarir. - Buyuk cocuklarda; cocuk ellerini arkaya dayayamadan oturamaz, cenesini dizine degdiremez, hatta yay gibi geriye kivrilir. Bu yuzden de eski ismi: "Kazikli humma" idi. Ben son 40 seneden beri menenjit gormedim.
|
|
![]() |
|
toprak1 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 14 Eki 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 266 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cok ozur dilerim ilk sorum oglum icindi 12 yas erkek cok fazla bogaz . Enfeksiyonu geciriyor. Rica etsem 12 yas icin 1. Soru mu cevaplayabilir misimiz.?
1. Soru.Menenjit mikrobu; ilk once bogaza yerlesir, atesli bogaz enfeksiyonu yapar.. Agizda pis bir koku ve dilde pas vardir. Tedavi edilmeyenlerde, kana gecer, SEPSIS denilen, agir hastalik tablosu olusur, buda tedavi edilmezse, kandan beyin zarlarina gecerek; Menenjit yapar..Her menenjitte; "Strep-A" (+) cikacak diye bir sey yok. Hocam ben genelde suphelendigim durumlarda sadece strep a testi yaptiriyordum. Geneldede hep negatif cikti. Ancak menenjit yapabilecek durumlarda strep a negatifte cikabiliyorsa nasil emin olabilecegiz. Strep a yerine kan testi yaptirip wbc bakmak daha mi guvenli o zaman. Düzenleyen toprak1 - 22 Ağu 2023 Saat 23:47 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119019 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tabii ki; WBC çok,çok daha önemli!!!
Önce: Ateş+Ağızda pis koku+ Dili kaplayan Pas tabakası olacak, WBC: 17 üstü olacak, ondan sonra, hala streptokok belirtilerini öğrenemeyenler, Strep-A Testi yaptırabilirler. HER ateşli çocukta Strep-A Testi yaptırmak, akıl işi değildir. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|