Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Meyveler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumMeyveler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ckolanci Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Konu: Meyveler
    Gönderim Zamanı: 21 Kas 2007 Saat 07:58
Benal hanım tekrar merhaba,
Hangi meyvenin hangi ayda başlanabileceğine dair kaynaklar arasında farklar var. 7,5 aylık bebeğe muz, kiwi, portakal ve mandalina gibi turunçgillerin suyu veya püresi verilebilir mi? Yoksa 1 yaşını doldurmasını mı beklemeliyiz?
Şu an ben sadece elma, armut, havuç, üzüm ve nar veriyorum. Bir de kuru kayısıyı az suda haşlayıp, blender ile parçalayıp, barsaklarını rahatlatmak için arada bir çay kaşığı veriyorum. Meyve sularını kızım pek sevmiyor, daha çok püre tercih ediyoruz. Zaten püre sanırım daha faydalı değil mi?
Yanıtınız için şimdiden teşekkürler.. İyi çalışmalar.
Defne'nin onu çok seven annesi
Yukarı Dön
benalbuyukgebiz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1788
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2007 Saat 18:10
Merhaba...
6. aydan sonra meyveler başlanabilir. Adları çok önemli değil. Eğer merenciye allerji yaparsa daha sonraki aylarda tekrar denenir. Narenciye allerji yapma özelliği fazla olduğu için önce az miktarda ve sulandırılarak denenir. Sorun olmazsa gittikçe arttırılır. Meyve suyunu bir çay bardağından fazla vermeyin. Bütün meyveler olgun olsun ki sindirimi kolay olsun. Bu yazdıklarım meyve püresi için de geçerlidir. Sevgiler...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.