Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - mezenterik lenf nodu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forummezenterik lenf nodu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kartanesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 337
Mesajın Direkt Linki Konu: mezenterik lenf nodu
    Gönderim Zamanı: 17 Mar 2011 Saat 11:37
     İyi günler Hocam;
     Doktorumuzun bizden istediği genel ultrason sonucumuz şöyle;
     1-Karaciğer vertikal boyutu 95 mm olup hafif artmıştır.Diğer şeyler normal yazdığı için raporun tamamını yazmıyorum.
     2-Sağ alt kadranda ve orta hatta çok sayıda mezenterik lenf nodu izlenmiştir.
     3- Bu arada Doktor Bey,oğlum popom kaşınıyor diyerek poposunu kaşıtıyor.Oğlum 2,5 yaşında
     3-4 ay önce oğlum bakteriyel enfeksiyon geçirmişti ve 3 adet .ğne+1 şişe antibiyotik şurup tedavisi almıştık.Ama boynundaki ve çenesindeki lenf bezleri halen kaybolmadı(Bu zaman kadar kaybolmaması normal midir?.).
     Doktorumuz bize 5 günlük iğne(unacefin 0.5 gr) ve arkasında 1 kutu antibiyotik bitirecekmişiz.
     Ama oğlumun ateşi yok Doktor Bey.(Sizin anlattıklarınızdan yola çıkarak şu an antibiyotiğe gerek olmadığını düşündüm ama sonuçta ben bir uzman değilim)

Bu bezelerin bu kadar uzun sürede kaybolmaması ve karın içinde ultrasonda tarif edilen lenf bezlerinin oluşumu normal midir?
       Bana yardımcı olun iğneleri almadım.

Düzenleyen kartanesi - 17 Mar 2011 Saat 13:13
http://imageshack.us/
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120909
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mar 2011 Saat 14:05
Lenf bezleri, enfeksiyonlardan sonra vazifeleri gereği  büyürler.. Küçülmeleri, hiç yeni enfeksiyon almadan en az 2-3 ay geçtikten sonra olur. Eğer aralarda yeni enfeksiyonlar olursa bu süre çok uzayabilir, ama bunun çocuğa bir zararı yoktur.. İrileşmiş lenf bezlerini küçültme tedavisi diye bir tedavi yoktur... Bir tek lenf bezleri abseleşirlerse tedavileri gerekir. Sizde de öyle bir durum yok. Batın US'u normal, lüzumsuz yapılmış bir iş..
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Mar 2011 Saat 14:31
     Çok teşekkür ederim Hocam,sağolun
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2011 Saat 08:21
        Merhaba Hocam;
       Yeni konu açmak istemedim.Akşam oğlum halsiz gibi görünüyordu.Ateşi yok,burun akıntısı hapşırma yok.Dilinde hafif beyazlık ve boğazında kızarıklık ve bademcikleri kızarmış görünüyordu.Hiçbir şey yapmadık .Gece uykusunda ağzından nefes alıp vermeye başladı ama burnu tıkanık değilde sanki ilerisi kapanmış gibiydi.Uyandırdım ve otrivine pediatrik sıktım.Oturunca burnunda hiçbir tıkanıklık kalmamıştı.Ama konuşması boğuk boğuktu.Hani insanın bademcikleri şişer konuşması değişir ya öyle idi.
          Evde zimaks 100 mg vardı üstünde 1 ölçek yazıyordu ama ben kafama göre iş yapıyorum diye yarım ölçek verdim.Tamamen uyandıktan sonra gene burun tıkanıklığı yoktu ama konuşması gene boğazı dolu gibiydi.
           İlacı vermeli miyim?(ilacın son kullanma tarihi geçmemiş ama sulandırırken zor karıştı.)
           Y a da bir doktora mı gideyim.

Düzenleyen kartanesi - 18 Mar 2011 Saat 08:22
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120909
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2011 Saat 12:59
Grip geçiriyor, ateşi olmayan bir çocuğun antibiyotiğe ihtiyacı yoktur.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2011 Saat 13:10
       Tamam Hocam,çok teşekkür ederim.Sağolun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.