Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ne yapmaliyim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ne yapmaliyim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gülnaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 145
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gülnaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ne yapmaliyim
    Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2018 Saat 17:28
merhaba kadir bey, arkadaşım sayfaya üye olmaya çalıştı ama aktif olabilmesi için gerekli olan mail gelmedi. o yüzden ben onun yerine sorusunu yazıyorum. ..' kızım 8 aylık.  3 gün ateşlendi ve ishal oldu. doktorumuza gittik alt dişleri çıkmıştı üst dislerinden olabilir dedi. Parol şurup ve dentinox jel verdi. çok aglamassa parol vermişsin dedi. daha sonraki iki gün ateşi daha da arttı ve parol verdim. hafta sonu olduğu için acile götürdük.  muayene etti ve enfeksiyon kapmış dedi. paranox fitil ve Genta iğne verdi.sabah akşam vurulması için.  biri hastanede hemen vuruldu. o gece çok güzel uyudu gündüz de iyiydi hatta iştahı bile gelmişti.  diğer iğneleri doktorumuza sormadan vurdurtmak istemedim. sonraki gece ise sabaha kadar ağladı arada kulağını tutuyordu.  sabah doktorumuza götürdük kulağında kızarıklık gördüm dedi ve zimaks antibiyotik başlattı.  parol surupla birlikte. bu ilaçları verdikten 4 saat sonra sakinleşti ve uyudu. ilaçlara devam edeyim mi ? ne yapmalıyım bilgi verirseniz sevinirim 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117988
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2018 Saat 20:35
Sut disleri cikarken; ASLA ates yapmazlar.. Dunya'da bir tek, Turkiye'nin ahmak doktorlari bu sekilde 
sacmalarlar.

Anlasildigi gibi, kiziniz, Grip geciriyormus. O ahmak bu yuzden hicbir araz bulamayinca, "dis" dedi zinhar!!1
BIR TEK, Grip hastaligi esnasinda, bu sekilde "kulak agrisi' olur..
SAKIN hicbir ilaci kullanmayin, sadece; Iliadin damla kullanin… 
Bu konuyu iyi okuyun.. Damla (sprey degil), sirt ustu yatar durumda: 2x2'ser damla damlatilacak ve her
 birtarafa damlatildiktan sonra bas o tarafa cevrilip, 1-2 dakika beklenecek (3 gun)
SAKIN verilen hicbir ilaci kullanmayin.. Cok sart olmadikca, atesini bile dusurmeyin.
Cok okumaniz lazim, cok!!!

Yukarı Dön
Gülnaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gülnaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2018 Saat 12:55
çok teşekkür ederiz kadir bey.. birde merak ettiğim birşey varbgecenlerde ateş sırasında neler yapılabilir diye bir yazı okudum. orada dikkatimi çeken bir kaç şey oldu... diyor ki ateşli kişinin soğuyan yerlerini ısıtın, isinan yerlerini soğutun.  yani ayakları soğuksa çorap giydirin gibi .. yıkarken başından su dökmeyin. bunlar doğru mu  ? yazarlar kısmında ateşle ilgili yazılarınızı okudum bu soruma cevap bulamadım birde siz ateşli çocuğa soğuk müdahale yapmayın gereksiz ve zararlıdır demişsiniz bize hastanede hem de Özel hastane bum buz su verip içine de bez atıp çocuğun eklem yerlerine koyun demişlerdi Angry  ılık duş aldırmakta bir sorun yok ama değil mi ? 

Düzenleyen Gülnaz - 05 Eyl 2018 Saat 13:05
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2018 Saat 19:10
"Bir yalan 40 yalan getirir".... 
Dunya'da bir tek Turkiye'de yapilan; "Hastalari ates ile korkutma" yalani, artik cocuklu aileler tarafindan
 ogrenilmeye baslandi. 
Su anda Turk doktorlari; "kivirtma donemi" geciriyorlar.. Bir muddet sonra goreceksiniz, benim ates ile
 ilgili soylediklerime, " Biz bunlari zaten biliyorduk, bunlar eski bilgi"  demeye baslarlar…
Ates ile ilgili yazilarimi okuyun.. 
Onumuz kis ve atesli hastaliklar (bilhassa Aralik-Ocak aylarinda) gene artacak… Simdiden  hazirlikli olun,
 iyi  bilgi edinin.. Yoksa bu cakallar size ve cocuklariniza cok zararlar verirler.. 
Hele bu devaluasyondan sonra, Hastane  ve ilac ucretleri anormal artacak, haberiniz olsun.. 
Daha simdiden bazi ilaclar YOK... 
Yazilarimi okuyun, ve mumkun oldugunca az ilac kullanin. 

Yukarı Dön
Gülnaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gülnaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2018 Saat 23:41
kadir bey, arkadaşım illinadın damlaya başlamış ancak bebeğinin burnu tıkanmış,  damladan önce tıkanık değildi diyor normal mi tıkanması? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2018 Saat 06:55
Iliadin'in etkisi degil. 2 damladan fazla damlatti ise, bilemem.. 
Niye damlatmis??? Kulak agrisi mi varmis??  Kulak agrisi varsa, zaten baska sansi yok. 
Yukarı Dön
Gülnaz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gülnaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2018 Saat 10:10
evet size yazdık en ilk gece kulağı ağirmis sabah doktora götürmüşler kızarıklık var demiş antibiyotik yazmış doktor siz hicbir ilaç kullanmayın illiadin 2x2 kullanın yazdınız.  8 aylık kızı. yazdığınız ilettim bugün hapşırma ve burun akıntısı başladı sanırım grip oldu ilacı kullanmama denk geldi tıkanıklık ilaçt ansandım ben de dedi. ilaçtan değil yani grip olmuş bebek. devam etsin mi damlaya ?

Düzenleyen Gülnaz - 06 Eyl 2018 Saat 10:29
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2018 Saat 18:48
Kulak agrisi OLURSA, kullansin.. Her burun tikanikligina degil...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.