|
Ne yapmalıyım? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ekim2016 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Oca 2022 Saat 09:51 |
Sayın Hocam, 3 yıldır devam eden ayak bileği ağrısı (şişme vs yok) için gittiğimiz romatizma bölümünde yapılan tahlillerde aşağıdaki linkteki değerler hariç tüm testler temiz çıktı. Salmonella Typhi O değeri 1/100 pozitif çıkmasına rağmen çocuk enfeksiyon bölümü, bu değerde pozitiflik önemsizdir dedi. Siz ne dersiniz? Çocuğun yıllardır süregelen ayak bileği ağrısına 2 aydır her gün sol kulak üstünde olan baş ağrısı da eklendi. Sürekli bir ağrı öyküsü var her gün, bazen gece uykusunda başım diyor, uyumaya devam ederken. Teşekkürler, saygılar. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118865 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tifo yerine; Brusella bakilmasi onemlidir, oda zaten bakilmis ve MENFI cikmis.
YASI KAC???
|
|
![]() |
|
ekim2016 ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2016 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 187 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
10 yaşında kızım hocam.
|
|
![]() |
|
Hocam bir de 10 yaş kızımın şu MR raporunu yorumlar mısınız? Baş ağrısı 2 ay sürünce nöroloji MR istemişti. Ciddi bir şey yok gibi anladım, doğru mudur?
KRANİAL MR TETKİKİ
Paranazal sinüslerde enflamatuar mukozal kalınlaşmalar izlenmiştir. Ekstraaksiyel boşlukların genişliği ve morfolojisi hasta yaşı ile uyumludur. Beyin sapı ve serebelluma ait intensite homojendir. 4. ventrikül ve bazal sisternler açıktır. 3. ve her iki lateral ventriküllerin genişlikleri ve görünümleri hasta yaşı ile uyumludur. Her iki talamus, bazal ganglionlar, korpus kallozum, kapsüla interna ve eksterna doğal görünümdedir. Serebral parankimde patoloji izlenmemiştir. Hemisferik kortikal sulkus ve fissürler doğaldır. İnceleme alanına giren sella ve kafa tabanı yapıları normaldir. Majör intrakranial arteriel - venöz vasküler yapılarda anormal sinyal kaydedilmemiştir. Kalvaryum kemikleri normaldir. Adenoid doku hipertrofik görünümdedir. Sonuç : Hastanın inceleme alanına giren kesitlerin değerlendirilmesinde yukarıda tanımlı bulgular Değerlendirme :44 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118865 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Tipik Turk doktoru. Bosuna yapilmis bir MR.
Ben olsam, once bir Goz doktoruna gonderir, "Goz dibi muayenesi" yaptirirdim. Turkiye'de iken, kendim yapardim. Hicbir sey yok. Ucuz bir vitamin surubunu, AGRI kesici diye icirin bakalim iyi gelecekmi??? |
|
![]() |
|
Çok teşekkürler hocam, saygılar sunarım.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|