|
Nefes aldirmayan öksürük |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
Nazokerem
Üye
Kayıt Tarihi: 13 Ara 2021 Konum: Erzincan Durum: Aktif Değil Puanlar: 89 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nazokerem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Nefes aldirmayan öksürükGönderim Zamanı: 18 Ara 2023 Saat 01:42 |
|
Hocam. 2 bucuk yasinda kızım. Yaklasik iki hafta önce grip oldu. İlk önce burnu akti. Hic ateş, iştahsızlık vb durum yasamadik. Peşinden oksurmeye başladı. 10 gündür de öksürüyor. Öksürugun kesilmemesi gerektigini biliyorum. Bal-limon, serum fizyolojik sıcak banyo yaptırıyorum ancak. Uc gundur geceleri oksururken boğulur gibi uyanıyor. Ellerini ayaklarini çırpıyor. Nefes alamıyor. Rengi gidecek kadar kotu oluyor. Bunun disinda baska bir şikayetimiz yok. Boğmaca olabilir mi diye forumda arama yaptım. Her defasinda ve istisnasız 5 öksürük ve horoz gibi ötüş olur demişsiniz. Bizde boyle bir durum yok. Öksürükleri 6-7 yi buluyor..Ancak bu nefessiz kalma ve cirpinma hali beni cok korkutuyor. Ne yapmalıyım? Bu tablo daha ne kadar boyle devam eder?
|
|
![]() |
|
Nazokerem
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nazokerem
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 18 Ara 2023 Saat 23:06 |
|
Hocam tekrar merhaba. Acaba mesajimi mi okumadınız? Hastaneye goturmek istemiyorum.. biliyorum ki antibiyotik ve hava verecekler. Bu aksam da zor geçiyor devamli uyanıyor ve oksururken boğulur gibi oluyor. İlk defa böyle bir öksürük görüyorum. Cevremdekiler artik hastaneye gotur diye baskı yapıyor. Bu öksürük bu sekilde daha ne kadar devam edecek? Lutfen yardimci olun.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Ara 2023 Saat 02:51 |
|
Krup olabilir. Soguk havaya cikinca duzelir. Ilaci yok.
|
|
![]() |
|
Nazokerem
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nazokerem
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 19 Ara 2023 Saat 03:58 |
|
Teşekkürler hocam.
|
|
![]() |
|
Nazokerem
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nazokerem
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2023 Saat 02:27 |
|
Hocam bu gece 6. Gecesi ve oksurmeye başlayalı 3 hafta olacak. Hala geceleri uyurken boğulacak gibi oluyor. Benzer durum bende de var. Boğazima sanki bir sey yapışıyor ve kuruyor nefes alamıyorum bir anda ancak öksürerek düzeliyor. Kizim küçük oldugu icin bu anda çırpınıp rengi gidiyor sonra kuvvetli bir sekilde oksuruyor ve pesine geğiriyor. Krup bu kadar uzun sürebilir mi? Bugun doktora götürdüm. Cigerleri temiz dedi. Levopront diye bir surup ve antibiyotik verdi. Antibiyotiklik bir durumu yok ancak levoprontu kullanmali miyim hocam?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Ara 2023 Saat 18:56 |
|
SAKIN verilen ilaclarin hicbirini kullanmayin.
Yazilarimi okuyun.. Oksuruklu hastaliklar tablosunu ve yazilari okuyun.
|
|
![]() |
|
Nazokerem
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nazokerem
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Ara 2023 Saat 01:25 |
|
Hocam her gun yatmadan yazılarınızı okuyorum. Öksürükten bugune kadar hic korkmadim. Bunun bir iyilesme tepkisi olduğunu sayenizde ogrendik. Ama hala cocugum gece nefes alamadan boğulur gibi uyanıyor, nefes almak icin ellerini çırpıyor, peşine öksürük geliyor ve ardindan gegirmeye başlıyor. Genel durumu iyi ve keyifli. Ama bu boğularak uyanma ne zaman biter hocam. Cok yorulduk ve korkuyoruz. Gunduzleri bu kadar problem olmuyor. Gunde iki uc kere bal limon veriyorum..uyumadan burnuna serum fizyolojik damlatiyorum. Cold mix bitti maalesef. Hocam sorum şu: bu boğulurak uyanma ne zaman biter, iki hafta olacak nerdeyse. Bu arada dediğiniz gibi doktorun verdigi ilaçları kullanmadik. Artık ne yapacağımı sasirdim..doktora gitsem bu defa da hava verirler.. etrafımdaki insanlarin cahilmisim gibi davranması da biz anneleri yoruyor hocam. O kadar alismislarki doktorların her dedigini dogru kabul etmeye, benim gibi sizi dinleyen anneler cahil olarak gorulup sorumsuz ve kotu anne oluyor.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 27 Ara 2023 Saat 02:23 |
|
Biraz sabir.
Bu doktorlara kalsa, size: "Sahtekarligin 3 Safhasi" uygulanarak, coktan hastanelik olmustunuz.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|