|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Melekruken ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Oca 2017 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Melekruken
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Oca 2017 Saat 15:38 |
Merhaba hocam 26 aylık 14 kilo olan bir kızım var. Yaklaşık 22 aydır sıkı takipte olanlardanım. Kızım 4 aylık iken başlayan
öksürük krizleri balgam ve buna eşlik eden kusma vardı. .şimdiye kadar hep bal limon ile atlatmıştık. bu sefer sanırım durum biraz farklı hırıltılı öksürük ateş nefes alışında artış (dakikada 53 kez) var. Doktora götürdüm bugün bronşit tanısı kondu. Zaten sizin tablonuzdanda anladığım bronşitti. Doktorun verdiği tedavi 1 Droplev şurup 150 ml 2 Ventolin Nebules 2,5 20 doz 3 Prednol - l 20 mg bir ampul (intra müsküler) 4 Desefin ım 0,5 gr flakon (intra müsküler) 5 Flixotide nebules 0,5 mg 2 ml Tedavide sıkıntı var okuduklarımdan öğrendiğim kadarıyla ama yinede birde sizden yanıt almadan başlamak istemiyorum tedaviye. |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sakin, O ILACLARIN HICBIRINI kullanmayin.. EGER, agizdan beslenebiliyorsa, biberonu rahat emebiliyorsa, sakin o ilaclarin hicbirini vermeyin. EGER, hakikaten "Bronsit" olursa da, tek basina, Bricanyl surup yeterlidir. Tabii; beraberinde gene, Limonlu bal, Serum fiz ve ColdMix kullanilacak. |
|
![]() |
|
Melekruken ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 09 Oca 2017 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Melekruken
Teşekkür ederim doktor bey ateş 38i geçmedi hiç. Nefes almakta çok zorlanıyor Bogazina kadar cikmis gibi nefesi normalmidir acaba
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118370 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Zorlanma; nefes alistami, veristemi? Yoksa, her ikisinde de zorlanma oluyormu??.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Melekruken
Her ikisinde de oluyor ancak almak biraz daha sıkıntılı sanki öksürük başlayınca çok uzun sürüyor arkası kesilmiyor kesik kesik
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Astim veya Bronsit degil. Griplerin arkasindan olur. Ciddi bir durum olursa, dudaklarinda; morarmalar olur. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Melekruken
Merhaba Doktor bey kızımın hastalığının 10. günü hastalık başladığında olmustu ateş sonra kendılıgınden düştü bugün
tekrar çıktı ayrıca hala çok hırıltılı nefes alıyor serum fızyolojık kullanmamıza rağmen burnu açılmıyor genciz akıntısı var. Yapmam gereken varmıştır bıkmıyorum ama doktora goturemıyorum ılaclara dırenemem dıye korkuyorum. Istahsız benzı solmuş nefes almakta zorlanan ve sürekli öksüren henüz 2 yasındakı bır bebek |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Burnunu oncelikle; Serum fiz ile , yeterli olmazsa, Iliadin damla ile acik tutun. genede olmazsa, sicak su buhari uygulayin. Eski mailleri okuyun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|