|
|
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
KuzeyPars
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı KuzeyPars
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: nörolojik gelişimGönderim Zamanı: 31 May 2017 Saat 12:15 |
|
Merhaba Kadir Bey,
Benim oğlum 11 Haziran'da 9 aylık olacak ama hala desteksiz oturamıyor; devriliyor yana doğru. Oğlumla beraber işe gidip geliyorum ve oturma egzersizleri yapamıyoruz ; beşik ve kucakta duruyor. Evde de genelde yere bırakıyoruz yuvarlanarak oyuncaklarıyla oynuyor. Doktorumuz endişelendi biraz. çocuk nörolojisine yönlendirdi. hatta akraba evliliği mi yaptınız diye sordu. daha önce başka doktora gidiyorduk ; antibiyotik verince bu yeni doktora başladık. Alkış yapamıyor baba diyemiyor ama kendi kendine konuşmaya çabalıyor ve bayaa da dilli :) kucağımıza oturtup ellerimizi alkış yaptığımızda o da bizim ellerimizi tutup eşlik ediyor. kollarını yukarı aşağı kaldırıp indiriiyor. avuç içimiz yukarı bakar şekilde ellerimizi tuttuğumuzda ellerimize vuruyor. emekleyemese de oyuncağına bi şekilde ulaşıyor. istediği bir oyuncak olduğunda ona doğru bakıyor ve biz onu elimize aldığımızda bize gülümsüyor sanki bana ver onu der gibi şirinlik yapıyor. Bazen şikayet eder gibi bir şeyler anlatmaya çalışıyor. yatış pozisyonundayken ellerinden tuttuğumuzda bizden destek alıp ayakları üstüne kalkıyor. koltuktan tutunarak ayakta durabiliyor. yine koltuğa yaslanarak ayakta durabiliyor. biraz üstelediğimizde 5-6 adım atıyor ama biraz tembel galiba çabuk yoruluyor :) oturamamasına rağmen parkta salıncakta dik bir şekilde durabiliyor. kahkaha atabiliyor. anlamlı anlamlı gözlerimize bakıyor. elleriyle bizi okşuyor vuruyor saçımızı çekip cimcikliyor. ayaklarına ağzına alabiliyor. hatta ne kadar doğru bir hareket bilmiyorum ama ayak baş parmağını emiyor. göbeğine vurarak bağırarak oyunlar yapıyor. o bağırırken biz de elimizi ağzına götür çek oyunu yapmıştık ilgisini çekmişti. o oyunu çıkan sesi çok seviyor ve biz yaptırmazsak kendisi eliyle ya da bir oyuncağıyla kendi kendine yapıyor. uyandığında bize sarılıyor vuruyor (bizimle yatıyor genelde) 2 tane oyuncağı karşısında tuttuğumuzda birinden birini seçiyor ve onunla oynuyor. sizce dik bi şekilde desteksiz oturamaması çok mu anormal? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 May 2017 Saat 19:21 |
|
Her cocuk; ayni gunde oturacak, yuruyecek veya konusacak diye bir sey yok... Hepsi farklidir. Simdiki doktorlar, okuduklari ders kitaplarini, cocuklarin, "kullanma talimati" zannediyorlar.. Kitapta; ilk dis 6 ayda vikar der ama, 1 yasindan sonra da dis cikaran cocuklar vardir.. ayni sekilde, gec oturan cocuklar da vardir.. Doktor; CAHIL oldugundan, endiselenir... Sanki bir hadise olsa, bir sey yapabilecek!!!! Bosverin ve sabirli olun.. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|