Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ocak ayında geçirdiğimiz viral enfeksiyon?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ocak ayında geçirdiğimiz viral enfeksiyon?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
rec Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 25
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı rec Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ocak ayında geçirdiğimiz viral enfeksiyon?
    Gönderim Zamanı: 30 Mar 2020 Saat 22:02

Hocam ben sizi tam 5 yıldır takip ediyorum. İkiz çocuklarım var. Artık bir başlık açıp size soru sormamın zamanı geldiğini düşünüyorum. Hep eski mailler dediğiniz forumda yazmış olduğunuz konulara baktım. Oradaki detayları çok iyi analiz edip, bizim ikizlerimizle aynı olan durumlarına göre tedavi uygulattım. İlk senelerinde bir doktor tarafından verilen Macrol Ventolinler hala kutusunda dururlar hatıra olarak. Hiç açmadık. İyi ki de açmadık.

Konuya dönmek istiyorum. 8-22 Ocak 2020’ de ikizlerimiz bu sene ağır bir viral enfeksiyon atlattılar. Hastalık ateşle başladı, gündüzleri iyiydiler, geceleri ateşleri oldu. Birkaç gece dayandık, ancak sonra eşim de onlardan aldığı hastalıkla 2 gün yattı. Bu nedenle kendimiz baktığımız için ben de immun düşmesin diye geceleri az da olsa uyumak için calpol vermiştim. Çünkü ikisine aynı anda bakmak ve eşim de rahatsızken tam bir sıkıntılı durumdu benim için. Sonrasında hastalık biraz uzadı sanırım. Hastalığın son günlerinde ateş 37.5-38 lere düştü ama kulak ağrısı oldu biraz. Tipik orta kulak iltihabıydı. Bu kez 5 yıldan sonra ilk kez tam bir antibiyotik sayılmasa da Bactrim kullandık. 5gün sonra onu da atlattık sizin tavsiyeleriniz sayesinde.

(Bu 5 yılda hiç doktora gitmedik doğru düzgün. Üstelik bizim ikizlerimiz hamileliklerinde dünyada çok az görülen TTTS dedikleri tek yumurta ikizlerinde görülen ikizden ikize kan tranfizyonu ile doğdular. 37+3’ te 1380 gr, ve 1900 gr ile belki de bu aylarda bu kadar düşük doğum ağırlıklı nadir bebeklerden biriydi 1380gr’ lık olan kızımız. Tamamen sizin tavsiyelerinize göre büyüttük. Çevrede çok baskı oldu. “Neden doktora getirmiyorsunuz?” , “Doktor önemli.” “Doktor görsün belki başka birşeyleri vardır.” vb.)

Konu biraz dağıldı. Toparlıyım. Yani bu yıl ki gribimiz 15-17 gün sürdü. Bactrim ile son buldu ve bitirdik. Şimdi şunu sormak istiyorum. Hastalığın 7.gününde eşimin ısrarlarıyla, biraz da içimiz rahatlasın diye doktora gitmiştik. İkizlerimizden birisi bir hayli öksürüyordu 5.6. günlerde. Ama asla ilaç kullanmadık. Bal limon calpol ve coldmix ve sıcak su buharı. Sizin söylediğiniz maddi kaygılarından dolayı test yapmak istedi doktor. Yaptı, kanda wbc vb. değerler çok iyiydi. Yani bakteriyel bir durum yoktu. Bir de burundan alınan numunelerle Influanza A ve B testi yaptırmıştı. Bunlar da negatif çıktı. Açıkcası ben şaşırdım. H1n1 ‘dir bizim ikizler kesin diye gitmiştim. Doktora sordum, “Hocam bu ne o zaman? Başka bir virüs mü var?” Valla ben de anlamadım bu sene çocuklar hep böyle. Bir de hem çok uzun sürüyor. Ama bu testler de negatif. Sorum şu;

Dünyanın Coronayı konuştuğu bu günlerde. Hatta İtalyaya Ocak ayında geldi bu virüs dedikleri bu günlerde, acaba bizim çocuklarla birlikte aile geçirdiğimiz bu viral enfeksiyon Corona olabilir mi? Yani mümkün müdür Ocak ayında haberlerde Çin’ de gördüğümüz bu virüsü bizlerin geçirip, bağışıklık kazanması? Bugünlerde evde kaldıkça bunu sorgular olduk. Bu konuda düşünceleriniz nedir? 

Düzenleyen rec - 30 Mar 2020 Saat 22:06
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2020 Saat 04:48
Olabilir. Zaten boyle "Grip" gibi baslayan salginlarin farkedilmeleri en az, 1-2 ay alir. O yuzden de, dunya haritasinda, etrafimizdaki ulkelerde hastalik varken bizde yokmus gibi gorunuyordu.. Boyle olmasi mumkun degildi..
Tabii ki, aranmayan bir sey BULUNMAZ!! Cin dunyayi uyarmasa, Turkiye'de hicbir yetkili cikipda Coronavirus teshis edecek degildi..
Biliyorsunuz, Turk doktorlari yeminli olduklarindan, ZATEN hic Grip teshis etmiyorlardi.
Bakmayin siz yetkililerin soyledigi sayılara, soylenenlerin cok ustunde olumler var ve tamami "Zaturre" diye teshis ediliyor.
Imkan olsa, Test yaptirabilseniz, buyuk ihtimalle; ailecek bagisik durumda oldugunuz gorulecek.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Nis 2020 Saat 23:22
Yukarı Dön
EFEMER Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 228
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı EFEMER Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2020 Saat 22:06
hocam teyit olsun diye yazıyorum cevap vermenıze gerek yok aynı tarıhlerde eşim ve bende agır bır hastalık geçirdik ates bogaz agrısı ve oksuruk vardı ben bır gece sarınıp sarmalanıp 3 posta terleyerek attım. esım dayanamadı sanki nefes alamıyorum dıye acile gitti. ve bu durum cevremızde salgın gıbı herkeste vardı. tek fark resmi kurumlar açıklama yapmamıstı .LOLLOLLOL
Yukarı Dön
Seymaaa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 151
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Seymaaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2020 Saat 23:08
Herkes zaten aynı şeyi söylüyor tüm dünya kirmiziyken Türkiye'de olmamsiydi enterasan olan. Çok hızla yayılan bı virüs se Türkiye ye çoktan gelmiştir. Biz de aynı şekilde çok zor atlattik tam 10 gün sürdü ve ben alerjik astimim çok zor nefes aliyodum
Yukarı Dön
handeruzgar Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 14
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı handeruzgar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2020 Saat 23:38
Hocam Merhaba,

Diyelim ki farkında olmadan ya da grip zannederek geçirdik bu hastalığı. Bağışık olmamız tekrar coronavirüsü kapmamamız anlamına mı geliyor? Yoksa bundan sonra hafif şekilde mi geçireceğiz. Çok teşekkür ederiz yanıtlarınız için ...
Yukarı Dön
aleynaaa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 276
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı aleynaaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2020 Saat 00:13
bunu bende merak ediyorum cunku bizde 10 gün süren ateşle grip geçirdik 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2020 Saat 02:56
Hastaligi gecirdiniz ve bagisiklik kazandi iseniz, bu bagisiklik sizi, virus yapisini degistirene kadar korur. Bu sure de, benzeri viruslarla mukayese edersek, en az 2-3 sene korur demektir.
Viruslar, oyle aylar icinde;mutasyona ugramazlar.. Turk Prof.lari pek ciddiye almayin.
Hayati boyunca, bir tek hastaya Grip tanisi koymamis olanlar, basimiza Grip uzmani kesildiler.
Yok; Aralik ayinda Salgin yapmis da, o zaman hafif hastalik yapiyormusta, 1 ay sonra mutasyon gecirmis de... Laf bunlar.. Emin olun, virus bilgileri sizin bildiklerinizden daha az.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Nis 2020 Saat 02:59
Yukarı Dön
handeruzgar Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 14
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı handeruzgar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2020 Saat 00:24
Çok teşekkürler yanıtınız için. Gerçekten sizin hakkınızı ödeyemeyiz. Her gün o kadar işinizin arasında bir de bizim sorularımızla ve kaygılarımızla baş ediyorsunuz. Dualarımız sizinle kendinize çok iyi bakın.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.