Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
nehirtoprak
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
|
Konu: oğlumun hastalığı kan değerleri Gönderim Zamanı: 03 Şub 2012 Saat 00:03 |
doktor bey kısaca anlatıyım oğlumun ateşi 2gündür düşmüyor .Doktorumuz iyi biri sizin yöntemlerinizi birazda olsa kullanıyor.Kan değerlerine baktırdi boğazlarını çok kötü görmedi kulaklar temiz dedi WBC=17 , MCV= 76, MCH =26.2 , PLT= 436 , MPV 6,2 LYM=23,4-4 GRA= 72,5-12,4 diğer değerler normal gözüküyor.Sizi takip ettiğim için antibiyotik verilmesinin uygun olacağını düşündüm
3,5- 4 saat aralıklarla sıtmalanma oluyor ateşi 39-40ları buluyor.burun akıntısı gözlerde biraz çapaklanmalar var beklemekteyiz kaç gün sürer tam olarak nesi var ? İzlediğimiz yöntem iyimi bilmiyorum ibufen ve amoklavin içiyor. Amoklavinden kaç saat sonra süt içebilir? Süt istiyor ben 30-40 dk sonra verdiğim oluyor
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
|
BİRGÜN HEPİMİZ ÇEVRİMDIŞI OLUCAZ
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118331
|
Gönderim Zamanı: 03 Şub 2012 Saat 00:13 |
Amoklavin gidalarla etkilesmez, istediginiz zaman sutunu icebilir. Antibiyotik gerekiyor.
|
 |
nehirtoprak
Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Şub 2012 Saat 00:21 |
teşekkür ederim peki kan değerlerine göre hastalığına ne diyorsunuznasıl bir enfeksiyon bu .ateşi kaç gün sürebilir
|
|
 |
nehirtoprak
Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Şub 2012 Saat 00:32 |
doktor bey eski maillerinizi çok okuyorum ballı limon içiremiyorum yutmuyor kusturuyor kendini 2yaşın zorlukları galiba coldmix kullanıyoruz 39lara gelince ateşi ibufen 5-6 saatte bir veriyorum hatalrım varmı
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 03 Şub 2012 Saat 18:15 |
Antibiyotik gerekiyor dedim. Atesi tedaviden 1-2 gun sonra dusebilir. Limonlu bal yerine, portakal suyu deneyin.
|
 |
nehirtoprak
Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Şub 2012 Saat 14:10 |
doktor bey son sorum olucak oğlum antibiyotiği hep kustu kendini çok sıkıyor. iğne verildi novosof iğne en son tercih ediliyor. bacaktan iğnenin çocuklarda riski daha fazlamı
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Şub 2012 Saat 18:33 |
Igne gerektirecek kadar, Novosef verecek kadar, ciddi, hayati tehlikesi olan bir enfeksiyon gecirdigini sanmiyorum, ilacsiz, antibiyotiksizde gecer, ama 2-3 gun uzun surer. En muhimi olan, Streptokok enfeksiyonlarinda zaten Deposilin 6-3-3 ignesi yapilacagi icin, cok telas etmeyin. Bana kalsa, hic o antibiyotigi de icirmem, igneyi de yaptirmam. Yaptirmayin, bakin goreceksiniz kendiliginden iyilesecek. kalcadan igne yapmasini beceremediklerinden, artik yeni doktorlar bacaktan igne yapiyorlar. Fakat, bacaktan yapilan igne cok can yakar. Eminim, o doktorlarin hicbiri bacaktan igne olmamislardir. Bir defa olsalar, akillari baslarina gelir ama, ne careki onlara, igneyi kalcadan yapmasini ogretecek kimse de kalmadi.
|
 |
nehirtoprak
Üye
|
Gönderim Zamanı: 05 Şub 2012 Saat 12:29 |
gerçekten canı yanıyor. hastalığın ilerlemesinden korktum doktor bey son çare 1g novosef ilk defa vuruluyor 2 yaş için ağır bir iğnemi oğlum kafasını zor kaldırıyor hep uyumak istiyor gözler şişti kızardı sadece iyi olan şey ateşi çıkmıyor
|
|
 |