Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük hikayemiz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük hikayemiz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nidah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 19
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük hikayemiz
    Gönderim Zamanı: 22 Kas 2012 Saat 23:51
merhaba doktor bey,
oğlum 30 aylık,17 kilo.
10 gün önce (4 ay önce de aynı şeyi yaşadık) öksürük şikayetimiz başladı.ateş yoktu.balgamlı öksürük+kusma şikayetiyle doktora gittik,dinledi ciğerleri,sağ akciğeri bronşit olmuş dedi.

aferin plus,zinnat,rhinfant sprey verdi.

5 gün kadar kullandım ilaçları,spreyi 3 gün.iyileşti 3-4 gün iyiydi derken 2gündür yine öksürük başladı. ve gece 38-39 ateş olmaya başladı. bu sabah kan tahlili yaptırdım sonuçları henüz çıkmadı. sağlık ocağındaki dr,ciğerleri temiz dedi.
ilaç kullanmıyorum şu anda,önceki kullandıklarımdan yana da pişmanım.özelde gittiğim diğer bi dr bu tarz öksürüklerde bal vermeyin dedi.
yaklaşık 4-5 dr gezdik,hepsi ayrı bişey dedi.
oğlum şu anda geceleri öksürmekten dolayı 30dk da bi uyanıyo,gündüzleri yemek yedikten sonra kusuyo,akşama doğru yorgun halsiz oluyo.ve hafif ateş de oluyor geceleri.

dr bey normal grip tedavinizi okudum,uygulamaya çalışıyorum , netice alamadım henüz.

biz 3 ayda bir öksürük oluyoruz. alerjik astım diyen çok oldu. bunun kesin tanısı nasıl konur? sürekli öksürük olması neye delalettir?

tşk.ler doktor bey..

Yukarı Dön
nidah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2012 Saat 22:24
doktor bey,akşam yine yediklerini şiddetli bir öksürükle kustu. genel hali keyfi yerinde. ama dün gece 39 du ateşi. calpol verdim bir kere. sonra tekrar yükselmedi. öksürükten sürekli uyandı.bugün de uykuya dalarken sürekli öksürdü. öksürüyor sonra ağzına bişey geliyo yutuyor gibi. nasıl gececek:(

cold mix ve bal a devam ediyorum..
Yukarı Dön
nidah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2012 Saat 22:24
bir de bricanyl verdim çok öksürünce sabah-akşam yarım ölçek.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119414
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2012 Saat 03:53
1-Aferin, hemde "plus" olani son derecede tehlikeli bir ilactir. Oksuruk kesici etkisi dolayisi ile, oksurmesine sebep olan ifrazat icerde kalip atilamadigindan, daha kotu bir oksuruk ile karsilasirsiniz.
2- Aferin ayrica; 160mg. Parasetamol ihtiva eder. Calpolde 120mg. Parasetamol ihtiva eder. Ikisi ayni gun verilirse, 2-2 gunde "zehirlenme" olur. Belliki, doktor, Aferin icinde 160mg. Parasetamol oldugunu bilmiyor.
3- Sadece benim; Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
4- Bricanyl; brons gevseticidir. Bizim doktolarin zannettigi gibi, bir oksuruk surubu degildir. onlarin verdigi ilaclarin hicbirini kullanmayin; Limonlu bal, Serum fiz. ve ColdMix ile iyilestirmeye bakin. Griplerin bir tedavileri yoktur, verdigim ilaclarla sadece bu devreyi ( nisbeten)  rahat gecirirsiniz
Yukarı Dön
nidah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2012 Saat 11:11
bazı mesajlarınızda perebron ve benical önermişsiniz.çok sıkışırsa diye. geceleri uykusunda rahat etsin diye ,bu öksürükler şiddetlenince kullanabilirmiyim?

bricanyl de sizin mesajlarda görmüştüm,balgam söker diye veriyodum:(

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119414
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2012 Saat 18:44
Gece oksuruklerinde, cocuk cok perisan oluyorsa, Benical'i kullanabilirsiniz. Bricanyl su anlattiginiz tabloda, gerekmez.
Yukarı Dön
nidah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2012 Saat 11:50
doktor bey yine ben yine aynı problem.
yukarda sizin bahsettiğiniz uygulamaları yaptık.nisbeten rahattı.arada öksürük oluyordu ama genel durumu iyiydi.
2-3 gündür ateş yükseldi 38-39 oldu,öksürük şiddetendi.2gündür de hırıltı var.nefes alıp verirken hırıltı duyuluyor.burnunu kapatınca nefes alırken yine hırıltı duyuyorum.

sırtını dinlediğimde hırıltı,ıslık sesi gibi sesler geliyor.

bugün gösterdik doktora,akciğerleri dolu diyor.bronşit dedi.antibiyotik gerekmez dedi.

ventolin nebul 2.5 gr buhar günde 3 kere
deloday 1 kere
singulair toz 1 kere
flixotide buhar günde 2 kere

bizim bu öksürük 2 ayda bir oluyor nerdeyse.ilaçları henüz hiç kullanmadım.ne yapmalıyız..

Yukarı Dön
nidah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2012 Saat 15:12
kan tahlili sonuçlarımızı da aldık bugün değerlerin bazıları şöyle:
lökosit 7,21
lym 5,26
eos 0,015
lym %72.9
mcv 72.9
hemoglobin 12.7
demir(fe) 31

lym yüzdesi çok yüksek grünüyor.grip olduğunu mu gösteriyor?
ben grip tedavinizi hep uyguladım ama öksürük hırıltıya dönüştü şiddetlendi.özellikle nefes verirken hırıltı bariz duyuluyor...Unhappy
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.