Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük ve kusma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük ve kusma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
okyanus_16 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük ve kusma
    Gönderim Zamanı: 03 Ara 2012 Saat 19:44

merhaba doktor bey, 2 sorum olucak

1-kızım şuanda 13 aylık ve 10 kilo.kızıma 3 günde bir banyo yaptırıyorum.fakat dikkat ettim her banyodan sonra burnunda hırıltı oldu.10 gün önce kuru hırıltı vardı serum fizyolojik sprey ve cold mix kullandım geçti.ardından yine banyo yaptırdım bu kez yine hırıltısı oldu ama bu seferde burnu kuru değil ıslak ıslaktı hafifte akıyordu.bu akıntı 2-3 gün sürdü.şimdi ise 2-3 gündür ara ara öksürüyor ama kuru bir öksürüğe benzemiyor.bugün yine banyosunu yaptırdım.ve geceleri çok terliyor kaç kez üzerini değiştiriyorum.uyku tulumundanmı oluyor bilmiyorum ama çok terliyor.acaba terleyip vücudu soğuyor ondanmı bu öksürük.

2- yaklaşık 1 aydır kızım parmağını boğazına sokup kendi kendini kusturuyor.bu alışkanlık bizce dişlerini kaşırken kendi kendine keşfettiği bir durum.özellikler sabahları biz uyurken ve mama sandalyesinde yapıyor bunu.gözümüzün içine baka baka parmağını sokuyor ve kusuyor kusmasına rağmen tekrar yapmaya devam ediyor.endişeliyim bunu çocukluk dönemindede devam ettirecek diye.ne yapmalıyım bu hareketi unutması için.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117264
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ara 2012 Saat 21:23
1- Banyo; buhar banyosu yapmis gibi akcigerlerdeki "kuru-yogun" balgami inceltiyor ve atilmasini sagliyor. Iyi bir sey, kotu degildir.
2- Vucut isindigindan, banyo sonrasindaki ciltteki harareti dusurebilmek icin, vucut ter salar, terde, buharlastigi sathi sogutur.. Normal vucut fizyolojisi..
3- Bu kusma hadisesinde; "cok samata"  yaptiniz ise, sirf sizi "gicik etmek icin" yapiyor olabilir. Hic aldirmazdan hatta gormezden gelin, siz onem vermedikce yapmak icin bir sebep kalmadigindan vazgecer...
Yukarı Dön
okyanus_16 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 44
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2012 Saat 15:30
doktor bey tekrar merhaba,bal-limon-cold mix serum fizyuolojik yaptım.fakat geçmedi.kızımın öksürüğü sanki daha şiddetlendiği için doktora götürdük.arada da burnu çok az akıyordu.doktor peditus ve balgam sökücü bir ilaç yazmaya kalktı fakat ben ilaç çok acil değilse kullanmak istemediğimi söyledim.yani öksürüğün ciğere inip inmediği önemliydi benim için.oda kara turpun içini oyup içine bal koy sabah içinden ne akarsa onu içir balgamı söker dedi.peditusuda havale geçirttiğini duydum.o yüzden onu hiç vermek istemiyorum.boğazı çok kızarıkmış.ne yapacağım korkuyorum bronşit yada daha ilerler diye.

2-kızım şuan 13.5 aylık tam 1 yaşında kkk aşısı -pnömökok ve oral polio aşısı yapıldı normalde çok dikkatliyimdir.bir sağ bacağından bir sol bacağından birde ağızdan aşı yaptı doktor.fakat ağızdan olan normalde 18 aylıkken yapılması gereken aşıymış.farkeder farketmez doktoru aradım ve bana ileride kreşe gittiğinde hastalık kapma riskini aza indirmek için ek olarak yapmış.hemen sağlık bakanlığını aradım ve orda bir doktorla görüştüm ve bana oral polio isterse 20 kez yapıllsın Allah'tan zararı yok dedi.size güveniyorum hala korkuyorum bu aşının erken yapılmasından dolayı çocuğuma bir zarar gelirmi.şimdi yada ileriki yıllarda bir etkisi olurmu.bir doktor kendi kafasına göre böyle bir aşı yapabilirmi.şimdi tekrar o aşı 18. ayda yapılacak değilmi

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117264
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2012 Saat 01:08
1-Limonlu bal, onuda cocuk icmezse; portakal veya mandalina suyu icirmeniz; o igrenc, turp-bal karisimindan iyidir. Bogazi; doktorun dedigi gibi; "-cok kizarik-" olsaidi, cok yuksek atesi olurdu.
2- Oral polio ( Sabin asisi) eskiden; 2 ayliktan itibaren veriliyordu ( igne ile yapilan Salk asisi; hic yoktu). Bu kadar; gurultu-patirti koparmaniza gerek yoktu, neyse.... Zaten onlarda neyin ne zaman nasil yapilacagindan habersiz olduklarindan iyi bile yapmissiniz. Belki bu sayede biraz okurlar da, asi hakkinda hastalara dogru durust malumat verirler..  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.