Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Oksuruk ve
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Oksuruk ve

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
gamzeferzaa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı gamzeferzaa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Oksuruk ve
    Gönderim Zamanı: 12 Eki 2022 Saat 14:31

Merhaba Hocam;

Öncelikle bilgilendirmeniz ve ilginiz için teşekkür ederim. Daha önce benzer soruları cevapladığınızı biliyorum fakat 30 aylık oğlum özelinde sormak istiyorum. Bilginiz ile bizleri aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

-        Oğlum 24 aylığa kadar anne sütüyle beslendi ve aşı sonrası calpol dışında ilaç kullanmadı.

-        26 aylık iken kuzenleri hasta olduktan sonra, öksrük ve burun akıntısı başladı. Ateş olmadı.

Öksürük şurubu olarak prospan verdik. Nefes almada zorlandığını hissedince acile götürdük. Kan tahlili, röntgen sonrası bir gece acilde kaldık, ventolin, budecort ve serum verildi, ertesi gün taburcu edildik

Tedavi: 3 ay zespira toz, 10 gün ventolin, budecort ve 7 gün zaditen kullandık.

-        28 aylık ilen rüzgarda kaldı yazın, oksuruk ve burun akıntısı oldu. Ateş olmadı. Prospan verdik bir sefer. Nefes almada zorlandığını hissedince acile götürdük. Kan tahlili, röntgen sonrası bir gece acilde kaldık, ventolin, budecort ve serum verildi, ertesi gün taburcu edildik. Reaktif ciğer dediler ve astım olabileceğini söylediler.

Tedavi: 10 gün ventolin, 10 gün cortair, 4 ay onceair, 4 hafta zaditen, 4 hafta risonel kullandık.

-        1 hafta evel yine burun akıntısı ve oksuruk oldu. Bu sefer limonbal, zancefil suyu içiriyoruz. Bu sefer iyileşti gibi. Burun akıntısı geçti ve oksuruk oluşmadı.

Merak ettkilerim;

-        Hata yaptığımız bir bokta var mıdır?

-        Prospan alerji yapıyor olabilir mi oğluma?

-        Çocugum reaktif ciğer hastalığı veya astım olabilir mi?

-        Once air kullanmak oğluma zarar verir mi?

-        Akşamları uyumadan önce kesik bir öksürük oluyor. Bazende gün içinde Kısa sürüyor normal midir?

Boğazını temizleyen bir oksuruk yapmaya başladı. nedeni ne olabilir?

-        Yapmamız gereken nedir?

Şimdiden teşekkür ederim hocam.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119589
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eki 2022 Saat 18:15
1- 26 aylıkta, Prospan verilerek; "Sahtekarlığın 3 Safhası" başarı ile uygulamiş.  Bir Prospan kullanmak
size kaça maloldu, bir hesaplayın.
2- 28 aylıkta, gene Prospan kurbanı olmuşsunuz ve "Sahtekarlığın 3 Safhası" gene başarı ile uygulanmiş. 
Bu sahtekarlar iyi yere dükkan açmışlar! 
3- Her öksürene Astım tedavileri vermek, Türk doktorlarının en sevdikleri ve bir aralar her öksüren hastaya
Astım tedavileri uyguladıkları sahtekarlık ve dolandırıcılık metodu idi. Artık foyaları iyice belli olunca, Astım
 demeyip Broşit, Zatürre başlangıcı gibi soytarılıklar ile halkı gene dolandırıyorlar. 
4- Öksürük, hastalık değildir. Vücudun savunma mekanizmasıdır. Prospan ve benzeri şuruplarla öksürük
 baskılanınca, mikroplar rahatlıkla Akciğerlere inmekte ve 3. safhada hastanelik olmakta idiniz. 
Öksürük nedeni ile Türk doktorlara gitmeyin. Limonlu bal, sıcak su buharı, ve ColdMix ile evde halledin. 
En mühimi, yazılarımı, soru-cevapları okuyun.  
Damdan düşenin halinden damdan düşenler anlar hesabı eski üyeler size çok enteresan şeyler anlatacaklardır. 
5- OnceAir; bronşları genişleterek virusların Akciğerlere inmesine ve çocukların Hastanelik olmasına
 sebep olur. "Sahtekarlığın 2. Safha" ilacıdır. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Eki 2022 Saat 18:19
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.