Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bilgeakgun Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

hepimiz hilalcigiz:)

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1906
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük
    Gönderim Zamanı: 25 Nis 2011 Saat 10:02
Kadir Bey MErhaba

3,5 yaşındaki oğlumda bundan 2 hafta önce şiddetli öksürük başladı,iştahı, keyfi, herşeyi normaldi,hiç ateş olmadı,hiç huzursuz da değildi,fakat yastığa başını koyar koymaz çok şiddetli balgamlı öksürük başlıyordu,2 gece öksürmekten yatıp uyuyamadı,çizgi film izlerken bile yatamadı,uyurken yastığını yükselttim,ertesi gün doktora gittik,bize Bricanly,Asist,Macrol verdi,bu ilaçları kullandık,gece öksürüğü kesildi,fakat gündüz öksürüğü balgamsız olarak  halen devam ediyor,kontrole gittiğimizde doktor bu sefer ilaçlar istediğim sonucu vermemiş daha farklı tedavi uygulayacağız diyerek 4 adet novocef iğne ve ventolin verdi,tablo alerjik gibi görünüyor dedi,alerji testleri yaptırın dedi,oğlumun iğnelik bi durumu olmadığını düşündüğümden iğneleri vurdurmadım,ventolin e ise size sormadan başlamak istemedim,çok sık öksürüklü hastalık geçirdik bugüne kadar ama bu şekilde şiddetli ilk kez başımıza geldi hocam,durumu alerjik ise diyerek evde olan Avil şuruptan günde 1 kez 2 gündür verdim,sanki azaldı gibi geldi bana ama,ben ne yapmalıyım bu durumda?
Sevgiler

Düzenleyen bilgeakgun - 25 Nis 2011 Saat 10:06
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119385
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Nis 2011 Saat 11:56
Orta karar bir Grip geçiriyor. Bu tezgah hep bu şekilde işliyor. Önce Asist Bricanyl veriyorlar, bronşların çalışmasını bozuyorlar, onadan sonrada göğüse indi deyip bu iğneleri veriyorlar.. Sadece benim Gripte verdiğim tavsiyeleri uygulayın yeterli olur.  
Yukarı Dön
demirfiliz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 138
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2011 Saat 02:40

merhaba kadir bey, bu saatte annelerin size bitmez tükenmez öksürük, geniz akıntısı sorularını siizinde sabırla cevaplarınızı okuyorum....burdan yazmamın sebebi de bu....nasıl bu tezgah böyle işler nasıl? küçücük yavrularımızdan ne istiyorlar....hangi doktora güvenicez artık kızımı doktora götürmek bile istemiyorum dediğiniz gibi verilen ilaçlar belli ezberlenmiş gibi ....biz anne babaların evhamını çok iyi kullanıyorlar astımlara zatürrelere varan tespitlerle hem bizi hem çocuklarımızı yoruyor üzüyorlar...bu doktorlar yemiin etmiyorlarmı hiç mi meslek etiği yok....yoksa yanlış mı öğretiyorlar yanlış mı eğitiliyorlar nedir bunun cevabı....

en son kızımın geniz akıntısı vardı size yazmıştım doktor burnunu açık tutun demişti birde asist sudafef vermişti....ciğerde boğaz da bişey yok sadece bademcikleri iri demiişti....
o muayneden sonra ben size danıştım asist vermeyin dediniz vermedim sonra kontrole gittik öksürük arttı biraz vs doktor niye vermiyosunuz dedi asisti o işe yarayacak dedi o kadar eminki....
ben yaklaşık bir hafta asist sudafed verdim siizn önerilerinizede devam ettim sabah bal limon ve ilk uyandığında burnunu açıp balgam çıkarttıma bir de yatmadan önce aynı işlem...vicks göğsüne fındık kadar......öksürük devam etti yine...hatta bi ara hafif ishal ve hafif ateş avrdı...yine gittik  aynı doktora ateş devam ederse bağırsak enfeksiyonu olabilir gerekirse kaka tahlili yaparız gözlemleyin dedi....devam etmedi ishalde ateşte gitmedik...şuanda kızımın durumu şöyle: sabah öksürük gün içinde nadiren uyurken de nadiren....hiçbişey vermiyorum sizin önerileirniz dışında...yalnız son günlerde iştahı gitti iştah giidince ben ürküyorum zaten ama halsizlik vs yok çok hareketli....ateş de yoktu  fakat bu akşam ateş 38.2 çıktı bir buçuk ölçek dolven verdim...şimdi uyuyor çok terliyor saçlar ve omuzlar sürekli terli zaten geneldede böyle...şimdi bu ateş neyin nesi anlamadım...öksürüğümüzün başladığı nerdeyse 3 hafta oldu...kreşe devam ediyoruz...birde biz çok gezme seviyoruz açık alan kapalı alan farketmiyor kalabalık yerlere de gidiyoruz...zaten kreşe de gidiyor....yeni birşey mi kaptık acaba...siz zaten virüs varken başka mikrop giremez demiştiniz1-2 ay sürecek öksürük demiştiniz...umarım bu gece çok inatçı olmaz ateşimiz...yarın devam ederse ne yapalım nasıl bir yol izleyelim? ptesi doktora götürüp wbc değerine mi baktırayım...yarın tatil götürmek istemiyorum acile vs...balgam çıkarttırmaya çalışıyoruz ama ciğere inmemiştir dimi :)
sağolun teşekkürler....
papatya
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2011 Saat 02:42

birde 2 gün önce gece birden bire anne başım ağırıyo sol kulağım ağırıyo diye tutturdu çok acıyor dedi bende 1.5 ölcek dolven verdim sonra uyudu...sabahta ağırıyo vs demedi ben gözlemlerim diye kreşe yollamadım bişey demedi ateş te yoktu götürmedim kulağı için.....bunuda belirtmek istedim...

papatya
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 May 2011 Saat 16:41

dün gece bir kez ateş oldu aşırı terleme oldu birde öksürük oldu arka arkaya sonra kusmuğunda çok balgam çıkardı rahatladı biraz....ama sabahtan beri ne ateş ne halsizlik koşturup duruyo biraz iştahsızlık var ama kahvaltısını iyi yaptı yinede...şimdi ne yapmalıyız bilemedim...ateşin devam etmediğini belirtmek istedim....cevabınıza göre davranıcam....teşekkür ederim..

papatya
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 May 2011 Saat 10:35
Kendi haline bırakmanız en iyi yöntemdir. Çok fazla ilaca dalmayın. Ateşi olmadıkça, antibiyotiklerden fayda görmezsiniz.. Ateşli olanlarında bir kısmı virütiktir... Bu ayırımıda ancak kan sayımında WBC değerine bakarak söyleyebilirsiniz.  2 sene bunu çekeceksiniz..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 May 2011 Saat 10:42
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 May 2011 Saat 00:50

teşekkür ederim...bizde kendi haline bırakmış durumdayız ve alışmaya çalışıyoruz dediğiniz gibi ilaç kullanmadan ilaca başvurmadan kendi halinde doğal yöntemlerle iyileştirme çabasına.....benim danışmak istediğim arada çıkan ateş neydi o kafama takıldı devam da etmiyor geçen hafta 2-3 gün 37 lerde ateşi vardı ama bişey vermeidm ama hafif ateşli dolaştı öyle...3-4 gün sonra bir gece kulağım ağrıyo dedi ertesi sabah bi kalktı bişey yok....cumartesi gecesi de 38.2 ateş vardı dolven verdim yattı uyudu sabah kalktı yine bişey yok....gün içinde 2-3 kez kaka yapması ki normalde 1 ya da en fazla iki kez yapar gerçi ishal gibi değil ama fazla yapıyor normalden....bu tip şeyler kafa karıştırıyor yoka gece öksürüğü olmadıkça, çocuk öksürmekten çok hırpalanmadıkça, ateşi olmadıkça, geniz akıntıısndan dolayı olan öksürüğü durdurma gibi bir  çabamız yok....3 haftadır böyle devam ediyoruz dediğiniz gibi kendi halinde...ara ara olan şeylerin değerlendirmesini merak etmiştim....kolay gelsin sağolun....

papatya
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 May 2011 Saat 12:52
Bazı basit virüsler bu şekilde hastalık yaparlar.. Bu sebepten ateşin ilk günü teşhis konulmamışsa,  hemen antibiyotiğe dayanmıyoruz..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.