|
Öksürük |
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
| Yazar | |
A.Talha
Üye
Kayıt Tarihi: 17 May 2026 Konum: Hatay Durum: Aktif Değil Puanlar: 16 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: ÖksürükGönderim Zamanı: 12 Eyl 2026 Saat 09:23 |
|
Sayın hocam
8 yaş erkek çocuğum var. Bugün hastalığının 5. günü. İlk 3 gün hicbirsey vermeden takip ettim. Fakat ağzında çok fazla pis koku vardı hatta kendisi bile ağzım çok acı çok pis kokuyir diye rahatsız oldu. Pas tabakası da var gibiydi dilinin üzeri her zamankinden daha beyazdı. Bu arada çok dirençli ateşi vardı . Sabahları 38.5.39 Geceleri 40. 3.gun doktora gittik antibiyotik gerekiyor dedi. Bana da öyle geldi maalesef başladım bir de rahatlasın çok yoruldu diye parasetamol verdim antibiyotikle. Yüksek ateşe sadece öksürük eşlik ediyor en baştan beri. İlk günlerde saturasyonu 99du. Fakat bugün 5.gun iki gündür nefes alamıyorum diye panik yapıyor . Boğulur gibi öksürüyor . Saturasyonu 93 şuanda. Ayrıca ateşimiz de devam ediyor maalesef bakteriyel birşey gecirmedigimiz anlamına geliyor bu değil mi? Çocuk nefesim yetmiyor diye ara ara ağlıyor. Hangi durumda hastaneye gitmeliyim . Gidersem yatış verirler kesin ventolin takarlar ve hatta dekort yaparlar. Şuan evde takip etmeli miyim. Saturasyonu kaça düşerse götüreyim. Sıcak buhar iyi gelir mi ?
|
|
![]() |
|
A.Talha
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2026 Saat 09:26 |
|
Hacam birde çok anormal terliyor . Gece tüm yatağı göl olmuş. 4 kez üzerini değiştirdim sıksan suyu çıkardı. Sadece sırtı değil. Kafası yüzü ağız çevresi her yeri .
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2026 Saat 15:28 |
|
?? Kan Sayımı veya bir tahlil yapılmadı mı?
Yapıldı ise yazın. Terleme hastalığın iyileşmekte olduğunu gösterir. |
|
![]() |
|
A.Talha
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2026 Saat 14:17 |
|
Yok hocam herhangi bir tahlil tetkik istemedi. Ara ara yoğun öksürük krizlerine giriyor. Gece sabaha kadar oturur pozisyonda uyudu. yoksa boğuluyor gibi oluyor . Gündüz ve gece istirahat halinde saturasyonu 92-93 . Az önce evde kardeşinin arkasından koşmuş . Çok tıkandı . Saturasyonu 89 oldu. Öksürük krizlerine girdi. Pek halı yok sadece oturuyor hemen yoruluyorum diyor. Solunum sayısı dakikada 40 uyurken. Nefes alıp verirken çekilmesi olmuyor göğüs kafesi de. Ama hiç eforu tolere edemiyor. Bu şekilde evde takip edebilir miyim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2026 Saat 14:40 |
|
Denemek için. sıkıntılı durum olduğunda Ventolin puf kullanın. İlacın içeriğini iyi okuyun.
3 gün sonra sonucu yazın.
|
|
![]() |
|
A.Talha
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2026 Saat 01:30 |
![]() |
|
A.Talha
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2026 Saat 01:31 |
|
Hocam acile gittik uyuyamadi sıkışıkti. Röntgen istedi. Sonra bu rontgende boğazda bir tikanma gibi birşey gördü. Ekstra farklı yönlerde istedi. Onları da göndereceğim .
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2026 Saat 09:11 |
|
Ne diyelim.. Benim dediğimi yapsa idiniz bu saçmalıklarla uğraşmazdınız.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
Sayfa 12> |
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|