|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Nihan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haz 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Oca 2017 Saat 13:49 |
Hocam merhaba.
2.5 yaşındaki kızımın 1 gece+1 gündüz 38 civarı ateşi oldu ve geçti. Burun akıntısı yoktu ancak ateşten sonra kriz şeklinde kuru öksürüğü oldu. Rapor almak için aile hekimine gittiğimizde bronşları dolmuş,antibiyotik verelim dedi. Ben tabi eczaneye bile gitmedim. Bu vesile ile aklıma takılan bazı sorular var; 1- Burun akıntısı olmadığı için önce içime kurt düştü bronşit olabilir mi diye. Ama nefes vermede sıkıntısı yok ayrıca az da olsa ateşi de oldu. Olsaydı tedavide ventolin sprey,bricanyl şurup haricinde antibiyotiğin yeri var mıdır? 2-Broşiyolit olsaydı da antibiyotiğin yeri yok. 3- Solunumda sıkıntı yok şükür. Zatürede ifrazat oluyor mu? balgam sökücü,antibiyotik tedavisi oluyor mu? 4-Krup olsa decart iğne ,3 gece sonrasında gribe dönüyor değil mi?Bir de krup olup olmadığı nasıl anlaşılır? Hangi gerekçeyle antibiyotik verdi doktorum bilmiyorum ama benim değerlendirmelerimde hata var mı kısaca yazarsanız çok sevinirim. Şu anda sadece grip için anlattıklarınızı uyguluyorum. Bugün burnu da akmaya başladı zaten:)
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Kesinlikle "Bronsit" degil, iyi sallamis!! Eski mailleri okuyun. 2- Gerek; Bronsit, gerek; Bronsiolit, Antibiyotiklerle tedavi edilmezler. 3- Hastaliginin, Akcigerler le hicbir alakasi yok.. 4- Krup; soguga cikinca rahatlar.. Havlar tarzda oksuruk vardir. Grip tedavisine devam edin..... |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|