Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - okul öncesinde alfabeyi öğretmek istiyorum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuokul öncesinde alfabeyi öğretmek istiyorum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Konu: okul öncesinde alfabeyi öğretmek istiyorum
    Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 00:42
kızlar birşey sorcam.. özellikle öğretmen arkadaşlar ve kreş annelerineBig smile
Çınar 2,5 yaşını birazcık geçti. sayılar tamamdır.. 50 ye kadar sayıyor (ki şimdilik yeter bence) ve 15e kadar da tüm sayıları tanıyor.. gördüğünde kaç oldugunu söylüyor (ki bu da yeter bence şu dönemde)
harflerle ilgili birşey öğretmedim. harfler biraz daha hassas bir konu. hatta harflerle ilgili puzzleları falan var ama ben çıkarmadım henüz.. yavaş yavaş başlamak istiyorum..

öncelikle; harflerin sesleriyle öğretilmesi gerektiğini biliyorum. yani be değil, b olarak..
*şimdi b harfini telaffuz ederek B ile başlayan kelimeleri resimlerle anlatsam uygun mudur sizce..
*bir de manyetik harflerle kendi ismini , benim ismimi falan yazıp tanıtsam doğru  yapmış olur muyum.
ya da başka bir fikri olan var mı alfebeye başlangıç için.. çok yüklenmeden harfleri tanıtmak maksadım.. abartırsam oku döneminde adaptasyon sıkıntısı çekeceğini düşünüyorum. yani okuma yazma falan öğretmicem, çemkirmeyin hemenLOLLOL
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
demet Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
İKİ MELEĞİN ANNESİ, FORUMUN TATLI MELEĞİ

Puanlar: 2092
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 00:58
burcu ben tunaya her gördugum yerde bak tunanın t sı   u su gıbı azızın a sı gıbı sımdı cok fazla kelımeye asınalıgı var.böle daha cabuk ögrendı tuna .gıbı sanırsam herhalde kannımcALOLLOLgıttıgı yer aaa annne bak tunanın n sı falan demey basladı.sımdı bıle cogu yazıyı okuyabılıyor yada ögretemnlerımız ne der bılmem  yada göz asınalıgından tanıyor  nacızane fıkrım.allahım ceylın buyuyunceye kadar tek bır harfı kelıme ıcınde kullanıpta ögretcez harhalde allah yardımcısı olsun cocuklarımızınNuke
Yukarı Dön
burcu Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Çınar'ın annesi, Forumun neşesi

Puanlar: 7922
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 01:03
valla işleri zor okula başladıklarında.. bari birazcık hazırlayalım da öğretmenler de nasiplensin, çocuklarımızdaBig smile
ömrüm, bebeğim, Çınar'ım

Yukarı Dön
Kevser Açılır Kutu Gör
Moderatör
Moderatör

Mersin benden sorulur:)))))

Puanlar: 5082
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 01:11
ben de bu konuda ne şekilde davranmam gerektiğini düşünüyordum ama içinden çıkamıyordum LOL
iyi ki de bu topiği açmışsın canım, takipteyim Thumbs Up
Yukarı Dön
elcinim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2968
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 01:47
ya bende elçinin e si annenın a sı babanın b si dıye ögrettım bılmıyorum ıyımı yaptım kötümü şimdi nerde görse söylüyo gösterıyo harflerı Confused ama sadece büyük harflerı bılıyo Tongue bakalım dogru ise bende başlıyım ögretmeye küçük harflerıde LOLLOLLOLLOL sayılarda bıraz tembel bızımkısı LOLLOLLOL ama 2,5 yaşından başlayıpda sıkılmasın dıyede cok üstlemıyorum Confused zaten okuldan bır süre sonra sıkılıcaklar Confused
Yukarı Dön
ifakat Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"

Puanlar: 9866
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 02:39
ben,mde kafama takılan bir soruydu bu.yağmurda sayılardan sonra harfe geçtik ki uzun zamandır logo takipcisiLOLezbere nerde olsa söylüyor görünce

şimdi a b c y m ğ biliyor kendi istedi gösterdim iyimi yaptım bilmiyorum ama hevesli hele bu aralar başka bişey oldu kıza maşşallah suhanallah şarkı şiir öğrenme merakı fena halde bildiklerimin hepsini öğrendi ama bende bitti şimdi ben öğrenip kıza söylüyorum önceden cadıya bişey söylesem umrunda olmuyordu şimdi biha anne tekrar etsene diyor üç beş tekrardan sonra zımı kapatıp kendi söylüyor zeynep atatürk şiiri okuyordu bi videosunda bizimki surat 10 karış ben neden bilmiyorum bunu demezmi istersen açayım söyleesin zeynep dedim yo sen söyle ben onu anlamıyorum dedi şimdi zeyneple kendini kıyaslıyor zeynebinki anlaşılmyormuşben daha güzel söylüyorum diyor egemenin bir şarkısı var kız şarkıya ''egemen araba geliyor düt''diye başlıyor komedi bu aralar dergi alıcam yetemiyorum tek başıma yanlış yapmaktan korkuyorum kimi zaman oyy Disapprove
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 11:35
İşte tam benim konum.
Elife defter kalem aldı babası, harfleri tanısın çizsin çizikler filan diye... Elif hep kendi kafasına göre takılıyor, başı buyruk mu olacak ne LOLLOL Neyse konuya dönelim, bak kızım böyle yapacaz, elini tutarak cizdiriyordum, babası A B C harflerini göstererek öğretmeye çalıştı yazdı tabi. Biraz ezberledi gibi oldu sonra yine sorunca karıştırdı. Aynı anda nasıl karıştırıyorsa...
Velhalısı defteri kaybolunca o da bitti. Elif sadece kocaamaan kocaamaann yuvarlaklar karalıyordu bir de sürekli bize resim yaptırıyordu...

Yazılı mı yoksa sözlü mü öğretmek iyi? Ben ilk önce yazıyla başlayarak hata mı ettim? İnadı çok fazla ya ulaşamıyorum ona, hemen sıkılıyor, herşey kendi istediği gibi olsun istiyor, öğrenirse bile bir iki defadan sonra bilerek yanlış söylüyor. Kulağına hayranım çok çok kuvvetli maşaAllah, bunu kullanmak istiyorum ama... Trt Çocukta reklam aralarını bile ezberlemiş, hangisinin hangi çizgi film olduğunu biliyor söylüyor. Ben mi beceremedim onu da anlamadım ya...
KOnu dışına çıkmamışımdır inşaAllah...

Meryem, Şengül, Hilaaaaalll gelin kızlar burayaaa....
Yukarı Dön
fatoş Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 15446
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2009 Saat 11:51
Kızlar alfabe öğretilebilir belki ama yazmayı öğretmeyin, çünkü artık okulda el yazısı ile öğrenmeye başlıyorlar, daha önce yazmayı öğrenipte okula başlayınca da çok zorluk çeken tanıdığımın çocukları var, zamanı gelince her şeyi öğrenecekler inşallah, zaten ömürlerinin çoğu okumakla geçecek Ermm

Düzenleyen fatoş - 11 Ara 2009 Saat 12:04
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 5>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.