Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öpücük hastaliğı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

öpücük hastaliğı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sevde0603 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevde0603 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: öpücük hastaliğı
    Gönderim Zamanı: 20 Tem 2019 Saat 17:50
merhaba kadir hocam dün 9 yaşında ki yeğenim boynum ağrıyor dedi bende bir bakayım dedim baktığımda kulak memesi hizası altında uzunlamasına lenflerin orada şişlik farkettim her iki tarafta da vardi ama ateş yoktu sadece ağrıdığını söylüyordu. kbb doktoruna götürdük kan tahlili yaptı wbc yüksek değildi öpücük hastaliğı olabilir dedi antibiyotik verdi bende antibiyotik viral bir hastalık için gerekli değil diye biliyorum dediğinde kesin boğazına enfeksiyon yapar onun için tedavi dedi ama boğazları temiz herhangi bir beyazlık yok ben baktım.
hocam öpücük hastaliğı için mono daha yüksek olması gerekmez mi?

mon# 1.22
mon% 13.8
wbc 8.86
crp(kantitatif) 0.44 
svdtyln
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2019 Saat 18:59
Bir kere; WBC değeri düşük, ASLA Antibiyotik gereken bir durum yok..
EM olabilir ama o da viral bir hastalık olduğundan gene Antibiyotik gerekmez...
YANLİZ!!!  Enfeksiyöz Mononükleoz hastalığı; en az 1 hafta ATEŞ yapan bir hastalıktır. Bu ateşli devre
olmadan, EM'dan şüphe edebilmek için, Türk doktoru olmak şarttır.

( Ne o?? Artık CRP'yi Kantitatif olarak belirtmesini öğrenmişler mi??  Hadi bakalım, gerisi dığer cahillerin
başına)
Yukarı Dön
sevde0603 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 26
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevde0603 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Tem 2019 Saat 21:59
kadir hocam valla size burada ki anne babalar olarak ne kadar teşekkür etsek az bizi bilgilerinizle aydınlattınız mesela sayenizde doktorun karşında antibiyotik gerekli değil diyebiliyoruz bu hastalık kendiliginden de geçiyor biliyoruz Ama sizin yazılarınız olmasa boynumuzu bükeceğiz. 10 gün sonra muhakkak gelin dalak bile şişebilir ileri testler isteyebilirim ultrason vs. dedi ooo afedersiniz bizi iyice çarpacaklardı biz çocuğu alıp çıktık kurtulduk 🤭🤣 ki ben sizin bir yazinizda bu hastalikta dalagi sisen henuz hasta gormediginizi okudugum icin sakin sakin dinleyip içimden güldüm.
svdtyln
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Tem 2019 Saat 09:37
Dalak şişse ne yapacak ki!!!  Laf olsun torba dolsun.
Niye 10 gün sonra çağırıyor?   Ücretsiz kontrol süresi olan 1 hafta içinde çağırsa ya!!
Boşverin, EM olduğu bile şüpheli, zira hiç ateş ve seyrinden bahs etmediniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.