|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
gkckt ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Kas 2016 Konum: AKSARAY Durum: Aktif Değil Puanlar: 21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Oca 2017 Saat 02:22 |
Merhaba hocam. 3 yaşındaki kızımız dün gece uykusundan karnım ağrıyor diyerek uyandı. Sonra da sol kulağım ağrıyor demeye başladı. Öyle ki çok uykusu olmasına ragmen uyuyamadi. Mecburen bir ölçek calpol verdik eliyle sol kulağını tutarak uyudu.
Bugün gün boyu sikayetlenmedi bu akşam saat 9bucuk gibi yine kak ağrısı başladı.3 gündür su gibi akan burunun akması bugün durdu. Huzursuzluk memnuniyetsizlik hat safhadaydi normalde kaale almadığı birçok şeye ağladı aksam saat 9.30 gibi de ateşi çıktı. 38-39.1 arasi. En son gectigimiz çarşamba günü ateslen misti. Bu ateşinin üzerinden daha 1 hafta bile geçmeden. Şuanda uyuyor ve burun tıkalı. Gündüz saatlerinde 2 defa serum fizyolojik damlattim. Yatmadan 5 dakika önce de yine karnım ağrıyor kulağım ağrıyor dediği için İliadin damlattim. Limonlu bal verdim. Gece saat 2 ve sürekli uyanıp duruyor şimdi yine kulağım ağrıyor dedi. Aklımdaki sorular: 1.Eğer bu gripse en son ateslenip ateşinin üzerinden 1 hafta geçmemişken yeniden ateslenmesinin sebebi henüz hastalığı atamayisi mı yoksa yeniden virüs kapması mı acaba? 2. Daha önce kızımız havale geçirdiği için eşim kaygılanıyor ve geceleri saat başı alarm kurup kalkıp ateşine bakiyoruz. Bunu yapmamıza gerek var mı, çocuk uyanmadigi sürece kendi haline mi bırakmalıyız? 3. Şuanda uyurken sayikliyor uyaniyor, aglamiyor ama belli ki ateş çok rahatsız ediyor. Bir ölçek calpol verelim mi? Hastalığın seyrine zarar vermiş olur muyuz? 4. Acaba grip degil de grip sonrasında orta kulak iltihabı mı oldu?Şimdiden teşekkürler sevgili hocam. Çok uzun oldu özür dilerim. Düzenleyen gkckt - 25 Oca 2017 Saat 02:29 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118280 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Her iki durumda da yapilacaklar aynidir. 2- Havale ile ilgili makalemi (Ates ve Tedavisi) okuyun.. 3- Uyuyan bir cocuk uyandirilip, ates dusurucu ilac verilmez.. 4- Orta kulak iltihaplari DAIMA, Griplerin arkasindan olur.. Hicmi yazilarimi okumadiniz???
|
|
![]() |
|
gkckt ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 24 Kas 2016 Konum: AKSARAY Durum: Aktif Değil Puanlar: 21 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ates 38.4 ile 39.9 arası degisiyor. Kahvaltıda 2 lokma yedi yedi bile denemez. Saat 4 oldu ağzına birşey koymadı. Zorlamayla az az su içiyor başka birşey yok.
Genel hali bu şekilde hiç hali yok sürekli oturuyor uzanıyor yatıyor.
http://hizliresim.com/jXbG8g Dili ve boğazı temiz gibi http://i.hizliresim.com/Bv75O9.jpg http://hizliresim.com/AnrdOp Grip için onerilerinizi uyguluyoruz. Kulağıma birşey soktum dediği için nolur nolmaz diyerek KBB polikliniğine götüreceğiz bugün inşallah. Cevaplarınız için çok teşekkürler hocam
Düzenleyen gkckt - 25 Oca 2017 Saat 15:48 |
|
![]() |
|
KBB randevu aldık hastanenin önüne geldik arabadan inerken kızımız yine havale geçirdi. anı ateş artışı da yoktu dün akşamdan bu yana 38 buçuk ile 39.9 arası değişiyordu. yani ateşinin artması 1 güne yayıldı. Soğukla müdahale etmedik üstünü acmadik ateş düşürücü vermedik. Sonuç yine havale. Dudakları morardi. Kaskatı kesildi. Bilinc gitti. Parmağını ağzına soktum parmağımı koparacakti neredeyse. Eşime karşı yine suçlu ben oldum hemen acile soktular bacaktan bir iğne damar yolu açtılar porosetaml mı nedir verdiler sonra antibiyotik serum. şimdi uyuyor. Uygulamalarimdan ötürü kabahatli ben oldum ne yapacağımı bilemiyorum inanın.
|
|
![]() |
|
Antibiyotik olarak novalginle birşey karıştırıp vermişler sanırım. Hatta soğuk suyla ıslanmış pamuklarla vücudunu silmeye kalktılar en azından ona müdahale edebildim. Yapmayın diye. Baya bir tartıştık hatta doktorla tartışmayı bırakıp hastanede karı koca kavgası başladı. Elim kolum bağlandı resmen.
Şuanda hastanede kalıyoruz. Gözetim altında kalsın dediler. Serum filan yapıldıktan sonra ateşi düştü çok şükür. Hatta su gibi terliyor.Tekrardan çıkar mı bilemiyorum. İlk havale geçirdiğinde öyle olmuştu. İnşallah yine aynısı olmaz. Ancak şuanda tuvalete vs götürmek için kaldırdığımız anda sanki yine havale geciriyormus gibi istemsiz el kol hareketleri yapıyor. Zaten baygın gibi konuşmaya gözünü açık tutmaya mecali yok. Bu istemsiz hareketler beyden olur acaba? Düzenleyen gkckt - 25 Oca 2017 Saat 19:26 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118280 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
35 seneden beri, muayenehanemde, 10 senden fazladir da; bu sitede anlatiyorum.... Havale ates yukseldikten sonra olmaz.. 1- Ya ani yukselis olacak ve sizi gafil avlayacak, 2- Ya da; soguk tatbik edildiginde(arabadan inerken ki gibi) ic isinin, dis isidan yuksek oldugu durumlarda olacak.. Havale zararli bir durum degildir... SAKIN Turk doktorlarinin palavralarina kanmayin. Onlarin tek derdi sizleri hep, ates ile korkutup, doktorlara, hastanelere gitmeniz icindir. Yataktan cikardiginizda da, isinmis vucut, soguga maruz kaldiginda ( tuvalete gitmeniz gibi) gene havale olur. Evden hic cikmasa idiniz, bunlarin hicbiri olmayacakti... Iyi oldu KAZIK babaya girdi!!! Odesin simdi faturalari!! |
|
![]() |
|
Yok hocam arabadan inerken olmadı. Yani doktordan korktuğu için daha arabadan inmeden ben arkaya döndün işte geldik güzel doktorumuza sadece kulağımiza bakacak sonra eve donecez inşallah dedim o anda gözleri bir yere sabitti havale geçirmeye başlamıştı. Şöyle olmuş olabilir ateşi olmasına rağmen biz montun filan giydirdik normal kalınlıkta belki bu yüzden hastaneye gidinceye kadar 3 4 dakikada anlık artış olabilir.
Bu uğurda bütün mailimi bütün varligimi harcasam zerre zoruma gitnez hocam. Lakin doğru tedavi uygulanan, derdim bu. Tedavi ediyoruz derken daha büyük zararlar verilmesin derdim bu. Havale denilen olay Allah korusun görüntü itibariyle ölüm gibi birşey bu durumda eşimi ikna etmek imkansız. En azından ateşlendiği zaman ateş dusurucuyu hemen vereceğiz bundan sonra vaziyet onu gösteriyor. Ama havale geçirdi bitsin durumunu gozlemleyelim teklifine hiç yanaşmıyor. Antibiyotik gerekmiyorsa antibiyotiği damardan alınca niye ateşi düştü o zaman diyor. Artık sen karışma diyor başka birşey demiyor :( Düzenleyen gkckt - 25 Oca 2017 Saat 20:51 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Cok safsiniz.... Damardan antibiyotik ile beraber, "NOVALGIN" ampul de verilince, sip diye atesi duser.. Ates dusurmek marifet degildir.. Sadece goz boyamaktir. Ates ile ilgili makalelerimi okuyun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|