Merhabalar Kadir bey;
Çok uzun süredir size yazmıyordum. Öğrettiklerinizle çocuğumu sağlıklı ve huzurlu büyütüyorum. Allah sizden razı olsun. Sevdiklerinizle mutlu ve sağlıklı günler geçirmeniz dileğiyle.
Hocam kızım kabız oldu ilk defa. 21 mayıs 2008 doğumlu 20 aylık. Eski maillerden araştırdığım kadarıyla duphalac ya da gliserin fitil öneriyorsunuz. Fitili aldık ama şurup için muadili olan osmolak vermişler. Siz osmolak çok tavsiye etmemişsiniz. Kullanalım mı hocam sakıncası var mı?
Aslında hocam benim sormak istediğim benim kızım kesinlikle çorba içmiyor. Yemek yemesi çok problemli. Sabah kahvaltılarını hala mama şeklinde hazırlıyorum, bulamaç. Kahvaltı (yumurta, peynir, bebe bisk., kaşık maması hafif kıvam için sütle ıslanmış) bir bir buçuk saat sonra danino 3-4 kutu 120gr. Öğle uykusuna yatarken de süt içiyor, ama her zaman değil. Uykudan kalktıktan sonra ya pilav ya da makarna yanında köfte ya da et ya da ciğer, tavuk. Asla sebze yemeği ya da çorba değil. Çorbayı hele asla içiremiyorum. Sevmiyor sevmiyor. Akşam bizimle yemek yerse yatarken süt veriyorum, yemezse pirinç unu muhallebi. Gece uyandığında da bu aralar yaklaşık 300ml. Süt içiyor. Gündüz aralarda meyve yedirmeye çalışıyorum ama çok zor yemiyor. Domates salatalık yiyor bir tek. Meyve sebze çorba yediremiyorum sevmiyor. İstemiyorum diyor başka da bişey demiyor. Sıkıştırıyorum, oyunla, sokakta yemiyor. Varsa yoksa pilav makarna. Bu durumda da kabız patlak verdiğini düşünüyorum. Sizce yemek yemesi nasıl? Kabız olmasına bunlar mı neden olmuştur. En son 18,5 aylık kontollerimizde 80cm. boy 10.720gr. kilo idi. Şu an kabızlığından oturmuyor bile sadece ayakta duruyor. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler. Bu arada belirtmek istiyorum kızım şu zamana kadar sizin sayenizde hiç antibiyotik almadan geldi.
Saygılar.