Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Parasetamol zehirlenmesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumParasetamol zehirlenmesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Zencefil09 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 126
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Parasetamol zehirlenmesi
    Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2017 Saat 00:17
Kadir bey merhaba. Bebeğim 20 Günlükken bütün gün uyumayıp hiç durmadan canı yanıyor gibi ağladığı için acile gitmiştik. Orda bebekte çok gaz diyip paranox fitil uygulamışlardı. Baya büyük bi fitildi hatta ben nasıl o kadar büyük fitili minicik bebeğe yapıcaklar diye düşünmüştüm. Bebeğimim Kilosu 3200 gr dı. Eve geldik akşama doğru kızım kakasını yaptı rahatladı ve çok uzun uyudu.Sonra geçenlerde 2. Ay aşısı sonrası doktorumuz reçeteye paranox s fitil yazmış ama yarım verilecek yazmış. Eve gelince fitili görünce bi anda şok oldum. Çünkü hastanede yapılan fitil bu fitilin bütün halinden bile daha büyüktü. Sonra araştırınca anladım ki hastanede bebeğime tam 1 tane paranox fitil 240 mg yapmışlar. İnternette bu miktarın o kiloda bi bebeğe çok fazla olduğunu ve toksik olduğunu okudum. O gün verilen fitil kalıcı bir hasar bırakmış mıdır ? Bıraktıysa hangi organda bırakmıştır ? Yaptırmam gereken testler var mı ? Sadece bir kez böyle bir doz aşımı karaciğere geri dönülmez birşekilde zarar vermiş midir ? Üzerinden nerdeyse 2 ay geçti artık asist şurup işe yaramaz değil mi ?Cevaplarsanız çok mutlu olurum cevabınızı bekliyorum
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2017 Saat 00:38
Bir de belirtmeyi unuttum. Kızım 39+2 de 35 haftalık gelişimle doğdu. 35ten sonra karnında gelişememiş.2890 doğdu. 1. Ay 3700 2.ay 4600 3. Ay 5400 gr
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117399
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2017 Saat 05:09
Turk doktorlari; birakin ilaclarin dozlarini , iceriklerini bile bilmezler!! 
24 saat icinde; 1 tane 240 mg. Parasetamol kalici bir zarar vermez.. AMA dedigim gibi, 24 saat suresi
boyunca baska Parasetamollu ilac vermemek sarti ile!!!
Dogru; Asist surup bu saatten sonra,  bir ise yaramaz..  
Turk doktorlari; Asist surubu; "balgam inceltici" diye veren dunyadaki tek doktorlardir.. 
Kurcalamayin.. Sadece, ilacin dozlarini iyi  bilin ve  doktorlara guvenmeyin.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Ağu 2017 Saat 05:12
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zencefil09 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2017 Saat 06:58
Çok teşekkür ederim Kadir bey. O gün başka birşey vermedim bebeğime. Doktor boğazında da kızarıklık var diyip peditus ve calpol vermişti sonra sizin yazıları okuyunca vermedim. Ama malesef acil serviste yapmışlardı fitili onu sraştıracak vaktim olmamıştı. Sadece bir tane büyük boy fitil almış oldu. O kilodaki bi bebek için 60mg ın üzeri toksik olarak gözüküyor araştırdığımda. Eğer sorun olsaydı şimdiye kendini belli eder miydi ? Bi karaciğer testleri ve ultrasonu yaptırmal gerekir mi ? Kakası son zamanlarda turuncu olmaya başladı bununla bir ilgisi var mıdır ? Turuncu kaka neden olabilir?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117399
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ağu 2017 Saat 19:35
IYI okuyun!!!  Tek bir yuksek doz ile harabiyet olmaz.. Evet, bazi hucreler harab olur ama, Karaciger kendini suratle yeniler... Muhim olan, bu
sekilde yuksek dozlara uzun sure devam edilmesidir.. 
Gcen senelerde, Turkiye'de bazi AHMAK doktorlar;  Aferin, Peditus ve Calpol'u yan yana vererek, pek cok
cocukta Karaciger harabiyetlerine ve olumlere sebep olmuslardi..  Turkiye'de, doktor hatalarini daima "Toprak" orter!!
Dusunun bu uc ilacdan; 1 olcek verildiginde, 120mg yerine; 160+120+120=400 mg Parasetamol veriyorlardi .. 
Bu hata gunde; 3 defa ve gunlerce devam edince, o zaman kalici hasar olusuyordu.. 
Sadece; Peditus ve Calpol yan yana verilse bile; 120mg yerine, 240mg eder, bu bile bir muddet sonra, Karaciger icin toksik dozdur..

Okudugunuz her bir Turk sitesine sakin kanmayin... 

Parasetamol zehirlenmesi, Arsenik veya Siyanur zehirlenmesi gibi degildir.. Zararli etki icin: ZAMAN yani
sure gerekir..

Bu konu yeteri kadar uzadi, merak etmeyin, kakasi da normal, yedikleri ile ilgilidir. 
Uzatmayin.. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.