| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zepzelinda
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 67
|
Konu: parmaklari soyuluyor Gönderim Zamanı: 26 Kas 2013 Saat 19:57 |
|
Hocam 3.5 yasindaki oğlum 15 gün önce grip gecirdi, hicbir ilac kullanmadan sadece serum fizyolojik kullanarak atlattik.gripten 1 hafta sonra once dudaklarinda ucuk ve soyulma oldu.hala biraz var.Dun de el parmak uçlarinda soyulmalar basladi. Benim cocukken egzamam vardi, oyle birsey mi bu yoksa grip ya da bu yil basladigi kresle mi alakali.
|
 |
zepzelinda
Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 Kas 2013 Saat 20:29 |
|
Hocam bur de bogazindaki lenfler hala şiş ve ses kisikligi oksuruk ve burun tikanikligi devam ediyor.Bu normal midir?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119823
|
Gönderim Zamanı: 26 Kas 2013 Saat 20:52 |
|
Ates yoksa, onemli degildir. banyoda o olu derileri kese tatbiki ile dokun.
|
 |
zepzelinda
Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Kas 2013 Saat 22:26 |
|
Hocam arşivdeki cevaplarinizi okuyunca bir bakteriyel enf dan sonra deride soyulmalar olacagindan bahsetmissiniz.Acaba benim grip olarak dusundugum durum bakteriyel enf. Muydu? Herhangi bir ilac kullanmadik su an burun akintisi ve hafif gece oksurugu var, bakteriyel enfeksiyonlar ilac kullanmadan da atlatilabilir mi, vucutta herhangi bir hasar birakir mi?
|
 |
zepzelinda
Üye
|
Gönderim Zamanı: 27 Kas 2013 Saat 23:36 |
|
Hocam bir sorum daha olacak biliyorum cok soru sordum :) ben akdeniz anemisi tasiyicisiyim sanirim oglum da oyle. 1.5 yasindayken kan tahlillerinde buyuk ihtimalle var dediler.Ben tasiyici oldugum icim demir ilaci kullanmiyorum ama ogluma 1 yasina kadar rutin verilen demir damlasindan verdim. Bir zarari olmus mudur? Demir fazlasi varsa simdiye kadar tahlillerde cikar miydi gerci cikmizsa bile bunu farkedebilen doktor var midir ondan da supheliyim artik.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119823
|
Gönderim Zamanı: 28 Kas 2013 Saat 00:50 |
|
O bakteriel enfeksiyon, Streptokoklarin, SADECE; "Streptolisin" toksini ihtiva eden cinslerinde oluyor Bu enfeksiyonlarin da bu aylarda olabilmesi cok zor..
Cogu bakteriel bogaz enfesiyonlarinin, tedavi edilme mecburiyeti yoktur.. Boyle hastaliklarda, daha bagisiklik olusamadan antibiyotik kullanarak, bakterileri yok ederseniz, ayni bakteriler, gerekli bagisiklik olusamadigi icin, tekrar-tekrar hastalik yaparlar..
Demir verirken "bundan sonra" dikkatli olun, mutlaka kan sayimi yapilmis olsun.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Kas 2013 Saat 00:51
|
 |