|
Parotis bezi şişmesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Gökçeli ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şub 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Şub 2025 Saat 21:52 |
Kadir hocam iyi akşamlar nasılsınız iyisiniz umarım hocam oğlum 14 yaş kulağım ağrıyor dedi devlet hastanesine götürdüm kbb doktoru baktı kulakta boğazda bir şey yok dedi usg istedi olduğu gibi yazıyorum hocam boyun usg incelemesinde; Submamdibüler alanların boyut ve parankim ekojeniteleri tabiidir. Sol parotis bez boyutları artmıştır. ( parotitis?) her iki parotis bezi içerisinde en büyüğü solda 8.6 mm ebatlı olmak üzere bir kaç adet hipoekoik solid yapılar mevcuttur. (Otoimnun hastalık?) . Troid boyut ve parankim ekojeniteleri tabiidir. Boyunda solid kistik yer kaplayan lezyon, patolojik boyut ve özellikde lenf nodu saptanmadı. Bilatreal internal juguler zincirde submandibular bölgelerde en büyüğü 17.7 mm ebatlı sol JDB yerleşimli olmak üzere reaktif görünümlü multıpl lenf nodları mevcuttur. Us kontrolü ve gereğinde ileri tetkik önerilir rapor bu şekilde hocam 300 mg cempes antibiyotik verildi çocuk hekimi görsün dedi aynı gün randevu bulup devlet hastanesine gösterdim bişey yok enfeksiyon kaynaklıdır ilacını bitirip kontrol edelim dedi . Hocam sizin değerli bilgilerinizi yorumlamanızı rica ederim önemli birşey barmı hocam iki gündür düşünmekteyim bu arada ağrı gitti öyle belirgin şişlikte yok antibiyotik fün bugün 3 adet kullanıldı kapsül şekli hocam vakit ayırıp bizlere yardımcı olduğunuz için ne kadar teşekkür etsek azdır çok teşekkür ederim iyi ki varsınız |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117847 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dili pembe odugunda, kim ne derse desin, sakin antibiyotik vermeyin.
Muhtemelen, (asili oldugu icin) hafif bir Kabakulak gecirdi.
|
|
![]() |
|
Gökçeli ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şub 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam çok teşekkür ederim tamamdır hocam size çok güveniyorum içimi çok rahatlattınız bu raporu kadir hocam görmeli dedim çok sevindirdiniz beni çok eskiden bu yana okuyorum yazılarınızı eski mailimi unuttuğum için yeni maille açtım iyiki varsınız sağlık mutluluk diliyorum size hayatınıza güzel mutlu yazılar yazılsın hep var olun
|
|
![]() |
|
Merhaba hocam parotis bezi us incelemesi daha önce yazdığım değil ikizi bu hocam rapor şu şekilde
Her iki parotis bezi boyutları hafif artmıştır Her iki parotis gland ekojenitesi solda daha belirgin heterojendirher iki parotis glandda en byüğü 6 mm çaplı yoğun içerikli kistik lezyonlar ve en büyüğü 10*5 mm boyutlarında reaktif görünümlü lenf nodları izlenmektedir. Rapor böyle hocam yorumlarınızı çok merak ediyorum teşekkürler
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117847 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
US dan sonra, bugün şişlikte bir fark oldumu?Fark olmadı ise, "Tükrük taşı" olabilir. Basınçla bu taş atılırsa
aniden iyileşme olur. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 3 Saat 20 Dakika önce Saat 19:38 |
|
![]() |
|
Olmadı hocam şişlik belli değil elimle elledim minicik nohut kadar belki ellediğimde elleme acıyor diyor
|
|
![]() |
|
Dışarıdan gözle görülür bişey yok geçen hafta kulağım tıkalı demişti
|
|
![]() |
|
Antibiyotik verdi hocam unuttum yazmayı şimdi napıyım iyiki varsınız iyiki
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|