Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diğer Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Paslı Park Oyuncakları hk.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumPaslı Park Oyuncakları hk.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özüdoğru Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 539
Mesajın Direkt Linki Konu: Paslı Park Oyuncakları hk.
    Gönderim Zamanı: 25 Şub 2013 Saat 09:05
Hocam kızım 15 aylık hava güzel olunca dışarı dışardık sitemizin önünde park var hemen oraya gitmek istedi. Bende hevesi kırılmasın diye götürdüm. Oyuncaklardan biri küçük at şeklinde üstüne bindirdim atın kulakları demir boyası silinmiş demirde paslı gibi br görüntü vardı. Onun ellememesi için ben tuttum demirlerden. Ellemek için tutmak için çok çabaladı ama elletmedim. Sorum şu ki hocam tamam ben dikkat ediyorum parkta gün boyu bir sürü çocuk bunu elliyor. Yazında kızımı bakcımız dışarı çıkaracak ve belkide o da değdirecek ellerini. Demirde pas olması ve çocuklarının bunu dokunmasında ne gibi bir zarar var. Site yönetimiyle konuşup gerekirse bu paslı oyuncakları parktan kaldırmalarını talep edelim. Kışın haliyle yağmur yağınca demir oyuncaklarda bu vakalar görülüyor. Biz annelerin yapması gereken nedir? Yardımcı olup bilgilendiriseniz sevinirim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120906
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Şub 2013 Saat 17:32
Hicbir zarar yok. (Estetik gorunum haric) ... Sizlerin ve bazi doktorlarin, zannettigi gibi; Tetanoz,  pastan olmaz... Demir pasi bakteri ihtiva etmez, pasli civi batmasi veya pasli teneke kesigi, Tetanoz'a  sebep olmaz. Bu tamamen atmasyon ve cahilce bir iddiadir.
TETANOZ:  Clostridium Tetani adi verilen bakterinin, sporlarinin bulasmasi ile olan , bakteriel bir hastaliktir. Bu bakterinin kaynagi, At basta olmak uzere, diger butun dort ayakli hayvanlarin diskilaridir. Bu bakteri, bu hayvanlarin barsaginda, hazim icin son derecede gerekli olan bir bakteridir. Bu hayvanlarin diskilarinin bulastigi ortamlarda olabilecek yaralar, Tetanoz sebebi olabilirler. Sporlar son derecede dayanikli olduklarindan, bulunduklari ortamlarda uzun sure kalabilirler.
Parktaki oyuncaga bu hayvanlarin diskisi bulasirsa, ister pasli olsun, ister olmasin, bir kesi veya batma hadisesinde,  Tetanoz hastaligi olur.... Tetanoz icin "pas" onemli degildir. Onemli olan bu bu bakteri veya sporlarini ihtiva eden hayvan diskisinin orada olup, olmadigidir...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Şub 2013 Saat 17:33
Yukarı Dön
ceynrose Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 549
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2013 Saat 12:26
HOCAM OZAMAN BEN PARKTA OĞLUMUN YERDE KUMLARDA OYNAMASINA ELEKTRİĞİNİ ATSIN DİYE İZİN VERİYORUM KEDİ YADA KÖPEK ÇİŞ YAPTI İSE O TOPRAĞA OĞLUMUN ELİNDEDE KESİK VARSA YADA TAŞ KESSE ONDAN HASTALIK BULAŞABİLİRMİ .İZİN VERMEMELİMİYİM PARKTAKİ TOPRAKTA OYNAMASINA.
batuhanım herşeyim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120906
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Şub 2013 Saat 23:50
Elektrik atma diye bir sey olsa idi, insanlarin birde "topraklama" hattina ihtiyaclari olurdu. Tabani deri olan ayakkabilar zaten vucutta biriken  "statik elektrigi" topraga verirler, eger ayaginizda  kaucuk ayakkabi ve ustunuzdede, sentekli giysiler olursa, surtunme ile "statik elektrik" birikebilir, bununda hicbir zarari yoktur. Bunun varliginida, ancak; eliniz bir metale degdiginde olan akimdan anlarsiniz. Kedi-kopek pisliklerinde Tetanoz bakteri ve sporlari yoktur. Ot yiyen hayvanlarda olur.
Parkta kum-toprak oynamasi faydali. Bu yollardan alabilecegi, barsak kurtlarinin yumurtalari, ilerde Astim olmasini onlerler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.