|
Peki havale anında ne yapmamız gerek? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
yoncacan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Nis 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Nis 2019 Saat 01:21 |
merhaba Kadir bey,
5 yaşındaki kızım önceki gece yolculuk esnasında gece uykusunda havale geçirdi. kucağımızda uyuyorken, bacakalrındaki kasılma ve titremeyi eşim farkedince, tedirgin olduk, ne yapacağımızı bilemedik. Hiçbir hastalığı, sıkıntısı yoktu. Daha doğrusu hafif bir öksürüğü vardı ama biz kendisi hastalıkları yenebilir diye ilaç vermeden geçmesini beklediğimiz için hiç hasta gibi düşünmedik. vücudunun titrediğini ve kasıldığını görünce aracı durdurup yavrumu dışarı çıkardık. dişleri de kilitli halde, gözleri kaymış haldeydi. bilinci tamamen gitmişti. etraftakiler dili boğazına kaçmasın diye dişlerinin arasını açmaya çalıştılar mümkün olmadı. su, kolonya sürdük, açık havaya da çıkınca kısa bir süre sonra yavaş tepkiler vermeye başladı. ama gözünü açamıyor, açıp tekrar kapatıyor, kafasını tutamıyor. sonra ambulans geldi, ambulansta ateşini ölçtüler, 37,8. Serum bağladılar, o sırada yavrum canı acıyınca ağlamaya başladı. Ben sevindim sesini duyunca, yeniden hayata dönmüş gibi.. En yakın ilçe hastanesine götürdüler bizi. Orada tahlilleri yapıldı. Sonuçlar temiz dediler. Tedbiren EEG sinin çekilmesi üzere il üniversite hastanesine sevk ettiler. Orada da 8 saat için yeniden olma riski olduğu için müşahade altında tuttular. önceki bağlanan serumu bitmeden çıkarttılar. hiç ateşi çıkmadı, nabız normal. Neşesi yerine geldi çok şükür. Boğazında hafif kızarıklık var demişlerdi. Ayrılırken enfeksiyon için diye Antibiyotik ve 2 gün boyunca her 4 saatte bir ateşi olmasa da dönüşümlü verilmek üzere diye calpol ve dolven yazdılar. Bugün ilk gün sabah ve akşam antibiyotiği verdik. Ateş düşürücüleri ateşi olmadan vermek çok saçma geldi. Sizi az önce arkadaşımın tavsiyesiyle tanıdım ve cevaplarınızı okuduktan sonra minnettar kaldım. Şimdi aklıma takılan şeyler var: 1. Bu gibi havale durumu, normal ve vücudun kendini koruması hali ise, biz yanında olmasak da tehlikesiz bir şekilde olur ve geçer miydi? İnsan o an en çok dili boğazına kaçacak, nefessiz kalacak diye korkuyor. Bu durumla karşılaştığımızda geçmesini beklerken ne yapmalıyız. 2. WBC değeri 6,6. Antibiyotik kullanmaya gerek var mı, başka hangi değerlere bakmamız gerek 3. Bugün sabah ve akşam antibiyotiği verdim yavruma, gerek yok derseniz tamamlamadan bırakmanın zararı olur mu? 4. EEG çektirin demişlerdi, bir çocuk nöroloğuna gidip eegsini çektirelim mi? 5. Ateşi yokken bile dönüşümlü 2 gün boyunca 4 saatte bir ateş düşürücü verin diyen doktorların yetiştiği ülkede yaşıyoruz, bize yazık değil mi İyi ki sizi tanıdım, cevabınızı heyecanla bekliyorum, şimdine çok teşekkür ederim hocam
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117883 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Bu ahali de; BASKA BIR SALAK TIPI!!! Havale geciren bir cocukta, cene ve butun adeleler kasilmis oldugundan, ASLA dil geriye filan kacmaz.. Zaten bu anda solunum da YOKTUR!! Bu salakligi ilk kim icat eti ise, boynu devrilsin..Dil kacmasi gevsek bir halde olan suur kayiplarinda olabilir. Onda da zaten ceneyi acmak cok kolaydir. Bu gibi geri-zekali cahil insanlar bir HALT bilmedikleri halde, boyle isleri girisip, cocugun dislerine bile zarar verebilirler.. 2- Bu yasta, bu tip havaleler, daima virutiktir. Zaten tahlillerde de bir sey cikmamis. 3- "... Orada da 8 saat için yeniden olma riski olduğu için müşahade altında tuttular." Bu sahtekarlarin 3 kurus cikar icin yapmayacaklari assagilik canbazlik yoktur..Yapilanlarin tamami nafile islerdir. Tamamen paranizi kapmaya yonelik, mumbo-jumbo goz boyamalardir. Suallerinize gelince: 1- Evet, hicbir sey yapmaniz gerkmez, hatta mudahele etmeye calismaniz ZARAR bile verebilir. Etrafinizdaki bu gibi salak ahali cocugunuzun cenesine veya dislerine zarar verebilir. Dil kacmasi SADECE, gevsek bir sekilde, suur kaybi olanlarda olabilir. Hele birde, havale geciren bir cocuga; Oksijen vermeye calisan bazi salaklar vardir, onlar tam cahilin onde gidenleridir. Hicmi havale geciren bir cocugu gozlemlemezler?? Bir baksinlar bakalim, havale esnasinda solunum varmi imis! 2- WBC:6.6 ve geri zekalilar hala antibiyotik veriyorlar.. Yapacak bir sey yok.. Bilmiyorlar!! 3-Antibiyotigi hemen kesin... HEMEN. 4- EEG niye??? Bunu ancak bir Turk cocuk doktoru, sacmalayabilir. Sakin ha!! Turk doktorlarinin ne Ates, nede Havale hakkinda en ufak bir bilgileri yoktur. Asla kitap okumadan, kulaktan dolma bilgilerle bundan daha fazla bir is de cikmaz. Kapasiteleri bu kadardir. 5- Bu salakligi, hele "donusumlu" ates dusurucu verme sacmaligini dunyada bir tek Turk doktorlari yaparlar. Butun bunlar Turk vatandasi olmaniz ve kitap okumadan doktor cikan ahmaklar yuzundendir. Disardan, yabanci Prof. getirtmeden bu isler ASLA duzelmez, zira Turkiye'de bu isleri bilen Proflar YOKTUR. Devlet deseniz, bu konuda hicbir girisimi yoktur. Cin bile Amerika'dan , kendi Tip fakuletelerine uzman doktorlar getirtiyor. Bizde ise; "tik" yok.. Tabii bizdeki kasalot Proflar hic bu uzmanlari isterlermi??? Keleklikleri ortaya cikacak diye ellerinden gelen engellemeyi yaparlar. Umidiniz; cok sonraki baharlara kalmistir. Ben hic umutli degilim.. Son soz: Havalenin hicbir zarari yoktur, aniden gelir, aniden gider... KARISMAYIN!! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 29 Nis 2019 Saat 04:14 |
|
![]() |
|
yoncacan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 29 Nis 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam çok teşekkür ederim, nasıl içimize su serptiniz anlatamam.
Antibiyotiği kestik. Yalnız aklıma takılan bir konu kaldı. Hangi durum olsaydı EEG gerekli olurdu? Ambulanstaki görevliler belki yanlış ölçüm yaptılar, belki çocuğun ateşi yoktu... gibi gibi sorular aklıma gelip duruyor. Ve her gece yavrum hala nefes alıp veriyor mu diye kontrol ederken buluyorum kendimi. Bağışıklığı kuvvetli bir çocuk, çok mecbur kalmadıkça antibiyotik kullanmadık, ateş düşürücü hemen hemen hiç vermedik. Bütün bunlara rağmen neden havaleyi yaşadı vücut. 1. EEG hangi durumda yapılır? 2. EEG yapılmasının bir zararı var mı? Selamlar, saygılar
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117883 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sara hastaligi dusunulrse, EEG istenir.. Cocuklarda EEG yapilmasi zordur, anestezi altinda yapilir. Ates ve Havale ile ilgili makalemi okuyun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|