|
Penisilin |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Deryayrnd ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kas 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Deryayrnd
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Haz 2024 Saat 17:33 |
Merhabalar hocam. 2 yaş oglumun bir haftaya yakın ateşi nerdeyse hic düşmedi 39lari geçen seyirlerdeydi. Bogazında da enfeksiyon vardı. Agızdan hicbir ilacıda düzenli icmeyince(tükürüyor, icirirken dökülüyor) penisilin vuruldu. Penisilinden sonra ateş düştü bogazını da aglarken görebildigim kadariyla iyilestigini düsünüyorum ama tek doz penisilinle iyilesmis midir? Bir de igne vurulalı 4 gün oldu ama hala herseye sebepsizce aglıyor. Penisilin uzun süre agrı yapar mı? Yoksa iyilesmedi mi gercekten anlayamıyorum cok caresiz kaldım bu hastalıkta bütün yazilarinizi okudum. Ama sadece hastaligi yeni atlatmanin verdigi psikoloji mi yoksa bir derdi mi var anlayamiyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117728 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu zamanda Penisilin'in TEK kullanım yeri; Streptokok enfeksiyonlarıdır, onlarda BU YAŞTA OLMAZLAR!
Bu şekilde, 1 hafta süren ateş; "Enfeksiyöz Mononükleoz" hastalığını işaret eder. Kan sayımında, MON %'si yüksektir. Bir tedavisi yoktur. Bu hastalığın sonunda, bazen hayal görmeler, insanları canavar şeklinde görmeler olur. Yazarlar kısmındaki; "Alice in Wanderland Sendromu" makalemi okuyun. Zamanla kendiliğinden geçer. Antibiyotik kullanılanlarda döküntü de olabiliyor. Hayır, Penisilinler sadece o anda ağrı yaparlar!
|
|
![]() |
|
Deryayrnd ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Kas 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Deryayrnd
Hocam zannediyorum dediginiz gibi çünkü kimi görse korku korku diyor korkuyorum demek istediginde öyle söyleyebiliyor. Tesekkür ediyorum verdiginiz bilgiler için
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117728 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yazımı okudunuz mu??
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Deryayrnd
Evet okudum
|
|
![]() |
|
Emrah Sındırgı 1980 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Haz 2024 Konum: İzmir Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emrah Sındırgı 1980
Hocam selamlar
Ben size msj göndermek istiyorum ama hep yeni konu ekle olarak yazıyorum fakat hep eror diyor sistem. Bir de böyle denemek istedim affınıza sığınarak.
|
|
![]() |
|
Emrah Sındırgı 1980 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Haz 2024 Konum: İzmir Türkiye Durum: Aktif Değil Puanlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Hocam 8 yaş oğlum 21 5 kg ve 127 cnm
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Hocam 3 gündür hiç semptomsuz 39 hatta 40 ları bulan ateşimşz oldu. Bugün 38 i geçmiyor. Doktora gittik. O muayenede hiçbir bulgu göremedi.
Dil pembe beyaz lekeli. Tahlillerde sadece mon değeri % 9.8 gibi refarans üstü çıktı. Ama doktor öpücük hastalığı olmaz dedi. Bugün kü 2. Muayenede yine bulgu yoktu. Sadece ağızda damakda yumuşak dokuda veya yumaşak damakda beyazlık gördüm dedi. Ama tahlilere göre de viral dedi. Wbc 8.3. Tahlileri gönderemiyorum hep eror veriyor.. deniyorum tekrar...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|