Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Pen-Os Kullanımı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumPen-Os Kullanımı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Tanju Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: Pen-Os Kullanımı
    Gönderim Zamanı: 16 Eki 2011 Saat 19:58
Değerli Hocam,

Kızım 6 yaşında ve yaklaşık 28 kg. İki gün önce ateş ve halsizlik nedeniyle doktora götürdük. Tonsilit olmuş dedi. Pen-os 400 verdi ve 12 saatte bir ölçek kullanmamızı söyledi. Prospektüste de 8 saatte iki ölçek şeklinde bir öneri var. Diğer antibiyotiklerde, kilomuzdan ötürü, daha fazla ölçek kullanıyorduk. Bunu kendisine söyledik. Gerek yok artırmaya dedi. Bugün ateşimiz yine arttı. Tahminimce dozaj az geldi. Biz 12 saatte 2 ölçek vermeye başladık. Yine prospektüse göre az gözüküyor. Size sorum:

1. Kızım okula gittiği için, prospektüse göre hareket edip 3*750,000 UI verebilmem için 12 saatte 3 ölçek vermem sorun yaratabilir mi? Öneriniz ne olacaktır.

2. Normal koşullarda 10 günlük bir kullanım yeterli olacak mıdır?

İlginiz için çok teşekkür ederim. 

Tanju KILIÇ
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eki 2011 Saat 10:01
PenOs sadece Streptokok enfeksiyonlarında, profilaktik olarak kullanılabilen ( ağızdan alınabilen bir Penisilin türü)  bir ilaçtır. Diğer Tonsillit yapan bakteriler, penisiline karşı direnç kazanmış olduklarından bu ilaç Tonsillitte bir işe yaramaz.  Eğer "StrepA" testi yaptırılmış ve "Pozitif" bulunmuş olsa idi, ya bu şurup, günde 3x750 000 ( bir ay süre ile) verilecekti (yaşına uygun doz budur) yada Deposilin iğnesinden bir tane vurulacaktı. Ben Tosillitten bile şüpheliyim, bir kan sayımı yaptırıp, lökosit(WBC) değerine bakın, düşük ise Gripal enfeksiyon demektir, hiçbir antibiyotiğe gerek yoktur. Aynı anda StrepA testi de yaptırabilirsiniz. Durum o zaman kesin olarak aydınlanmış olur.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 17 Eki 2011 Saat 10:03
Yukarı Dön
Tanju Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eki 2011 Saat 13:50
Cevabınız için teşekkür ederim.
Yukarı Dön
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi

Puanlar: 1671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2011 Saat 00:36
evvelki gün oğlumun ateşi 38.1 di.uzun süre ateşi düşmeyince boğazına baktım fenerle.sağ tarafta kocaman bir beyazlık vardı.akşam acile gittik.tonsilit denilerek deposilin iğne yapıldı.pen-os şurup verildi.o gece bir kerede kustu.iğne yapıldığı için şurubu akşam vermedim.ertesi gün sabah şurup verdim.sonrasında gayet iyi görünüyordu.ateş olmadı.iştah yerine geldi.boğaza baktım beyazlık yok denecek kadar azalmıştı.deposilin iğne bu kadar çabuk iyileşmesini sağlar mı?yinede 5 günlük antibiyotiğe devam etmeli miyim?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eki 2011 Saat 10:02
Hem Deposilin iğne hem PenOs verilmesi bir "cahillik" göstergesi. Streptokok enfeksiyonları, iğne yapıldıktan 8 saat sonra düzelirler, demekki teşhis doğru imiş. Başka hiçbir ilaca gerek yoktur. Deposilin ayrıca çocuğun 1 ay süre ile tekrar Streptokok almasını da önleyeceği için en doğru yöntemdir.
Yukarı Dön
piar Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi

Puanlar: 1671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2011 Saat 00:56
 o zaman hemen şurubu bırakıyorum.birde oğlumda nerdeyse 2 ayda 1 bu rahatsızlık olmaya başladı.hastalık başladığında daha kısa sürede iyileşmesi için her seferinde deposilin yaptırmak doğru olur mu?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eki 2011 Saat 10:27
Streptokok bu kadar sıklıkla olan bir hastalık değildir, ben 2-3 ayda bir tane rastlıyorum. Deposilin iğnesi biraz ağrılı olduğundan, kesin gerekçe olmadan yapılması tarafdarı değilim. Bu sebeple, bakarak tahmin ettiklerimde bile StrepA testini isterim. Nadiren "negatif" geldiği oluyor zira. Her ay iğne olanlarda 1-2 sene sonra "Penisilin allerjisi" çıkabiliyor.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.