Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - persentil karmaşası..
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

persentil karmaşası..

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
iparkatre Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 110
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: persentil karmaşası..
    Gönderim Zamanı: 13 Oca 2020 Saat 17:58
Merhaba Kadir bey. Kızım 59 aylık, 15 kilo, 104 cm. 38+5'te 3510 gr, 49 cm olarak dünyaya geldi. Bugün gittiğim doktor, kızımın gelişiminin 3 yaş çocuğu seviyesinde olduğunu ve çocuk endokrinolojisi'ne gidip gerekli tahlilleri yaptırmamı söyledi. .genetik olamaz mı dedim, belki sizin de genetik bir bozukluğunuz vardır dedi. Sizin persentil tablonuza göre çokta vahim bir durumda değil diye rahattım aslında. yemek konusunda seçicidir ama güzel yer sevdiği yemekleri. Yeşil mercimek, nohut, kuru fasülye, kırmızı et, yumurta, barbunya ağırlıklı besleniyor. Sütle de arası iyi. Anne babası olarak biz de minyon tipli insanlarız ama canımı sıktı doktorun söyledikleri. Ne yapmalıyım sizce? Haklı mı doktor hanım?
Yukarı Dön
iparkatre Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 110
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı iparkatre Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2020 Saat 18:11
Bir de iki haftadır ara ara yükselip düşen ve 38.7'yi geçmeyen ateş, geniz akıntısı, öksürük, halsizlik, burun tıkanıklığı var. Anaokuluna gidiyor, o yüzden böyle uzadı diye düşünüyorum. Tam düzeldi derken yine başlıyor. Toplamda 3 kere ateşlendi, ikisinde 5 gün arayla 3-4 saat süren ateşlenme oldu, birinde 2 gün çoğalıp azalarak devam etti ve bitti derken 2 gün sonrasında yine ateşlendi. 38.3'tü doktor ölçtüğünde. Yeşil geniz akıntısı var dedi. Domuz gribi testi istedi, eğer negatif çıkarsa geniz akıntısı için antibiyotik vereceğini söyledi. Ciğerler temiz dedi ama öksürüğünü tutmasın öksürsün dedi, kızım pek kuvvetli öksürmediği için.  =) Dil temiz, nefes iğrenç değil, yüksek ve düşmeyen ateş yok. Aslında kan tahlili yaptırmak için gitmiştim ama arkama bakmadan kaçtım hastaneden. Dedim yoktur bir şey. Griplerin uzun sürebileceğini söylüyorsunuz hep zaten, hele de okula başlayanlarda. Coldmix, serum fizyolojik ve limonlu bal üçlüsüne devam edelim değil mi? Bir de limonlu balı kaç kere verdiğimin ve miktarının bir sınırı var mı? Onunla alakalı bir yazınıza denk gelmedim de?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118117
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Oca 2020 Saat 19:45
1- SAKIN, Endokrin'e filan gitmeyin!!  Gunde EN AZ: 600ml ve ustu sut/sutlu gida, 1 kuru kofte kadar etli
 gida ve biraz meyva aliyorsa ve ustune de ne yiyorsa, sizin bir probleminiz yok demektir.
Ayrica da, benim bu PUSTLARA zerre guvenim yoktur. Olculerini kasten dusuk gostermis bile olabilirler.
Baska bir yerde tekrar olcturun..
2- 3 yas kiz cocugu:Boy:91cm, kilo:13.5 kilo dur. 
3- SAKIN o verilen ilaclari kullanmayin, hicbir test de gerekmez. 
Grip geciriyor, aynen devam edin. Limonlu balda bir sinir yoktur. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Oca 2020 Saat 19:45
Yukarı Dön
funda.mutlu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı funda.mutlu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2020 Saat 13:32

Hocam Merhabalar,

Affınıza sığınarak danışmak istedim;

Şuanda 23,5 aylık olan kızımı kontrole götürdüğümüzde boy ve kilo ölçümleri de yapıldı.

Boy: 83 cm Kilo: 10.6 çıktı.

Doğum boy ve kilosu: 49 cm - 2.90 kg

1.       1. Ay: 54.5 cm - 4.25 kg

2.      2.  Ay: 58.5 cm - 6.22 kg

3.      3.  Ay: 61 cm - 6.80 kg

4.      4. Ay: 62.8 cm - 7.95 kg

5.     5.  Ay: 66.5 cm - 8.80 kg

6.      6. Ay: 66.6 cm - 9.10 kg

7.      7. Ay: 68 cm - 9.40 kg

8.      8. Ay: 68.6 cm - 9.60 kg

9.      9. Ay: 70 cm - 9.95 kg

10.  10. Ay: 72 cm - 9.94 kg

11.  11. Ay: 73 cm - 10.2 kg

12.  12. Ay: 74 cm - 10.4 kg

Doktorumuz, kilosunun yaşıtlarına göre en az 1 kg düşük olduğunu emzirdiğim için ona kötülük ettiğimi söyledi. Zaten kesmek istiyorum, yavaştan denemelere başlamıştım. Ama kendimi çok kötü hissettim. Bir zamanlar boğum boğum olan kızımın gelişiminin kötüye gittiğini, önlem almaz isek kısa boylu ve/veya zayıf olarak devam edeceğini söyledi. Genel anlamda iştahlı bir bebek de değil. Endişe etmeye başladım.

Bu konuda ne yapabilirim? Ne tavsiye edersiniz.

Düzenleyen funda.mutlu - 28 Oca 2020 Saat 13:37
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118117
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Oca 2020 Saat 20:17
SAKIN o sahtekar PUST doktora inanmayin...
12. ayda: Boy:1,5cm fazlasi,   Kilo: 1.2 kg FAZLASI var.. Bu nasil bir pustluk ve anne sutu dusmanligidir ki
 bu kadar kuyruklu bir yalan soyleyebiliyor?
Tabii pustun butun davasi;  o sacma sapan, "sebze corbalari" ile sizi her ay kendisine gitmenizi saglamak
 istiyor. Turk doktorlarindaki; "Anne sutu dusmanigi" hep bu yuzden dir.. 
Ek gidalarla kafanizi karistiracak, isleri karmasik hale getirecek, kendisine avanta saglayacak!! 
Bu pusta bunlari aynen soyleyin. Hadi gitsin beni sikayeti etsin PUST!!!
Sakin anne sutunu kesmeyin, gittigi kadar gider. 
Eski yazilarimi hic okumadiniz mi??   2 sene sadece anne sutu veren 6 hastam oldu.. 
Ilk okula kadar emzirenlerin sayisini bilemiyorum.. 
On sayfadaki; Boy-Kilo tablosundan takip edin. 
Kilosuna BASKA bir yerde daha baktirin, bakalim kac cikacak!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Oca 2020 Saat 20:26
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.