|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
esra-göktuğ ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 23 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra-göktuğ
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Haz 2014 Saat 23:16 |
Doktor bey ;oğlum 30 aylık 1,5yaşından beri 30 günde tekrarlayan sadece 2sefer 2ay ara olan yüksek ateşimiz oluyordu boğaz enfeksiyonu iştahsızlık boynunda şişlik her ateşlendiğinde doktorda kanında mikrop var boğazları kızarmış diyerek önce antibiyotiklerle sonra geçmeyin iğnelerle uğurlandık 3gundur yine aynı belirtiler azro Fener'in imuneks ve ateş düşürücü kullandık ilaç etkisi gittikten sonra yine nuksediyor 39,5 düşük hali 38 bugün başka bi doktora gittik geçmeyince pfapa dan şüphelendi bademciklerimizin beyaz beyaz olduğundan periyodik ateşten bahsetti ve perebron kortizon iğne yapıldı 1 doz yaklaşık 4-5saat sonra ateş düştü hala yok çıkmadı sizce bu belirtiler bu hastalığı doğruluyor mu internetten araştırdım nedeni bilinmiyor bu hastalığın lütfen beni aydınlatırmısınız yazacaklarınızı benim için çok önemli çok üzgünüm hep bu iğneden mi olucak bundan sonra
|
|
![]() |
|
esra-göktuğ ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 May 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 23 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra-göktuğ
![]() ![]() ![]() ![]() |
Doktor bey iğnenin adını yanlış yazdım galiba preblon olucak
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Ignenin adi: Prednol..
Teshis dogru ise, tedavi dogru. Her ateslendiginde, Antibiyotik kullanmaniz, yapilabilecek en buyuk HATA!! Bir daha boyle atesli bir "Bogaz enfeksiyonu" oldugunda, bir kan sayimi yaptirin ve WBC degerine bakin. 15.5'dan fazla gelirse, o zaman Antibiyotik verin. Bu degerin altindakiler, Gripal enfeksiyonu gosterir.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra-göktuğ
doktor bey öncelikle teşekkür ederim. doktor kontrole çağırmıştı cuma günü tekrar gidicez.sormak istediğim bu belirtilerle bu hastalık için pfapa teşhisi kesinmidir. iğneden sonra ateşinin düşmesi bunu kesinleştirirmi aklım çok karıştı ve üzüldüm çocuğum her ay böyle ateşlendiğinde o iğneyi mi vurulacak bunun bi sakıncası yokmu lütfen beni bu hastalık hakkında aydınlatırmısınız. ne yapmak lazım neye dikkat etmek lazım şimdiden çok tyeşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117982 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir daha ateslendiginde,(her seyden once) bir "kan sayimi" yaptirip, bana yazin...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı esra-göktuğ
tamam doktor bey teşekkür ederim yazıcam
|
|
![]() |
|
spancm ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nis 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 338 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam benim oğlum da pfapa hastasi..3.5 yasinda ikiz esi ve 1 yasinda teşhis konuldu.yalniz wbc değeri bakteriyel enf.gibi yuksek cikiyor atak esnasinda..20 civari oluyor.bogazi bembeyaz lenf bezleri kocaman ve inatci düşmeyen 40 i gecen ateş...prednol ile 3-4 saatte düşüyor ve çocuk tamamen duzeliyor.simdi atak araligimiz çok uzadi belki de bitti dedi doktorumuz.yaklasik 1 yila yakindir olmuyor çok şükür.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet, aynen boyle seyr eder ve biter.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|