|
Pfapa |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Nily ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 May 2018 Saat 22:45 |
Kızım 6 yaşında 18kg 110 boy
1 yaşından beri aylık hasta oluyor nerdeyse Boğaz,kulak bronşiyal vs... 3 yaş civarı öksürükle alerji uzmanına gittik havalar kullandı 1 sene falan Bir çok test yapıldı kan idrar fmf preferik yayma.. Tekarlayan boğazla 1 ampül kortizon verip düzelmeyle pfapa teşhisi koydu doktor 3-4 kere oldu böyle. Bu sefer ateşin 5.gununde boğaz hafif kızarık kan testleri preferik yayma idrar testi yapıldı. Crp 127 bunun dışında normal dedi. Gene kortizon verdi. 6. Gun gene aksama doğru 38,5ates çıktı ilaçla düştü. Nedir ? Kime gitmemiz gerekir? Bu kortizon korkutuyor başlı başına |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117100 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Lutfen, bir zahmet okuyun... 80 Milyona tek tek anlatamam!!! Daha dun anlattim...
|
|
![]() |
|
Nily ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 Oca 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam bloga yeni girdim bir çok yazıyı okudum pfapa değili anlıyorum ama 6 ve bugün 7.gün 38 oldu atesi.
Napmamız gerekiyor tam bulamadım bir çok yazıyı okudum. Kusra bakmayın |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
https://hizliresim.com/76R8ZL
https://hizliresim.com/gOmLR0 Hocam kan sonuçları , nedir yorum yapabilirmisiniz ne yapmam lazım |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117100 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kac gunden beri anlatiyorum.... "hizliresim.com" acilmiyor!! " www.yollayap.com" dan gonderin.. HER ateslendiginde, antibiyotik verirseniz, iste boyle olur.. Bu sarlatanlar sizi parmaklarinda oynatirlar.. Belliki hicbir yazimi okumamissiniz.. yoksa bu kadar hata yapmaniza imkan yok.. 1- Decort, kutusunun da ustunde yazar.. SADECE, Adeleden veya Damardan verilir.. Agizdan icirilmesi tamamen, Turkiye'de, AHMAK doktorlarin bir uydurmasidir. 2- P.F.A.P.A 'nin manasini o doktor biliyormu acaba??? P, F= Periodic Fevers (Tekrarlayan atesler) A= Aphtous stomatitis (Agiz icinde Aft tarzi yaralar) P= Pharyngitis (Farenjit, yani dil pasli, agizda pis koku ve farenks kizarik olacak) A= Adenitis (Boyunda surekli ele gelen LENF bezleri olacak).... Bunlardan biri bile eksik olsa; ona PFAPA denilemez..(Turk doktorlari derler, onlari cok dikkate almayin) Cok okumaniz lazim.. Ates+Dil ustu PAS + agizda pis koku olmadikca, kesinlikle antibiyotik verilmez. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 May 2018 Saat 19:39 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|