Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - prednol uygulaması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumprednol uygulaması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yesimuzman Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 128
Mesajın Direkt Linki Konu: prednol uygulaması
    Gönderim Zamanı: 20 Kas 2013 Saat 22:43
Kadir bey merhaba,
Umarım iyi ve sıhhattesinizdir.
Oğlumun uzun süredir devam eden ateş ataklarında şöyle bir noktadayiz:
Hemogramda  lökosit yüksekliği dışında bir sorun yok(18). Fiziksel muayanede de bir problem olmadığı için son ateş atağında, prednol(tek tablet 16 mg'lık ağızdan) uygulaması yaptı. Beklediği gibi ateş 2 saat içinde düştü ve bir daha yükselmedi .Teşhisinde periyodik ateş olduğunu söyledi.
15 günde bir olan ateş bu sefer 9. günde geldi. Atak süresini uzatmasını bekliyordum ama daha da erken geldi. Benim için söyleyeceğiniz herşey çok önemli. Teşhis ve tedavi yolunda doğru mu yaptık? Yanlış mı? Görüş ve tavsiyelerinizi belirtirseniz çok memnun olurum...
Saygı ve sevgilerimle...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117858
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2013 Saat 01:18
Ben "meslek hayatim boyunca" bu Prednol sarlatanligini TEK BIR HASTAMDA BILE UYGULAMADIM...
Kortizon, vucudun emfeksiyonlara karsi gosterdigi tepkileri bastirir. Sahte bir iyilesme hali vardir. Bu SAHTEKARLIGI bir daha sakin tekrarlamayin. Basiniza buyuk isler acarsiniz.
Yapilan; resmen "hokkabazliktir"... Hastaligi iyilestirmiyorlar, vucudun tepkisini yokediyorlar ve sanki bu bir marifetmis gibi sizi kazikliyorlar. Bu SAHTEKARDAN uzak durun...
Cocugun yasi yazilmamis. Eger 2 yas ve alti ise, 18 000 zaten normal ust sinirdir...
Tabii birde, kasten yuksek WBC degeri yazan sahtekar laboratuvarlar olabilecegini de unutmayin..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2013 Saat 08:30
Kusura bakmayın eksik bilgi için...
Oğlum 4 yaş 8 aylık. 109 cm 19,3 kg. Üst sınırıda geçiyor lökosit sayısı yaş grubuna göre sanırım... :((

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2013 Saat 10:19
Kadir bey biz bu süreci 4 aydır yaşıyoruz. 12 kez hastalandı 4 ayda. Henüz okula bile gitmiyorken.
İlk 5 atakta antibiyotik kullandık. Wbc yüksek çıkıyordu(16-17-17.5).
Ama sizinle tanıştıktan sonra son 6 atağı evde istirahat ile ve ilaçsız atlattık. Ama süreç uzayıp açıkçası korkunca doktora götürdük. Durumu anlattık.Tam kan sayımı yaptı wbc:18 çıktı ancak antibiyotik vermedi.Açıkçası bugüne kadar sonuç alamadığım için kabul ettim ama... neyse??!!
-Kadir bey şunları sormak isterim size..
Bu enfeksiyonların hep bakteriyel olması normal mi?( lab.da dönen bir oyun olmadığını varsayıyorum)Bir anne olarak bana normal gelmiyor açıkçası hatta endişelendiriyor ama son söz sizin tabii....
Prednol tek doz bile olsa bir zararı olur mu?
15 günde bir beklediğimiz ateşin 9. günde gelmesi Prednolun ters tepmesi diyebilir miyiz? Çünkü dün sabahtan beri ateş tekrar başladı...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2013 Saat 20:06
Agizdan kortizon(Prednol, Prednisolon) verilmesi, tablet veya surup sekilleri ile olur. (ampul icirilmesi ile olmaz)
Prednol tedavisi; Astim tedavisinde, kullanilaBILIR...
AMA, enefeksiyonlarda verilirse, vucudun enfeksiyona karsi gosterdigi tepkiler bastirildigi icin, SAHTE bir iyilik hali olur... VE BUNUN SONUCUNDA; Enfeksiyon, vucudun baskisindan kurtuldugu icin, enfeksiyonda bir ALEVLENME olur. Hastalik kortizon etkisinin gecmesi ile cok daha agir bir tabloda geri doner...
Artik buna; cahillikmi denir, yoksa, sahtekarlikmi denir, bilemiyorum..
Ama bu yanlis bilgilerin, Universiteler de ogretildigi kesin... Yoksa bu kadar cahillik; ANCAK TAHSIL ILE MUMKUNDUR....
Prednol tek doz bile olsa, zarar verir. Enfeksiyonlarda kortizon son derecede ozel durumlarda verilir. Buda, simdiki doktorlarin harci degildir.
Su kan sayimini baska bir yerde yaptirabilirmisiniz!
4 yas icin; WBC ust sinir: 15.500 dur..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Kas 2013 Saat 20:07
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Kas 2013 Saat 20:39
Kadir bey iyi akşamlar,
Ayrıntılı bilgiledirmeniz  için çok çok teşekkür ederim. Prednol tablet olarak ağızdan almıştı. Sizi yanlış yönlendirdiysem özür dilerim.:((
Oğlumun bu sabah itibari ile ateşi düştü. 2 gün sürdü bu sefer. Kan sayımını ateş başladığı dönemde mi yoksa şimdi mi yaptırmam gerekir?
Bir de ''Alevlenme olur, ve çok daha ağır tabloda geri döner''demişsiniz. Oğlumuza bilmeden nasıl bir kötülük yaptık?!! ....

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Kas 2013 Saat 02:03
Bu yasta,HICBIR oksuruklu durumda; Prednol tablet'e gerek yoktur. Bu yastaki oksuruklu hastaliklarin; %90'i Viral menseili olduklarindan, kortizon kullanimi ile virusler, akciger dokusuna iyice yerlesirler ve ilac bagimlisi hale gelirsiniz...
Bu yasta Prednol tabletin kullanimi sadece; Astim ve Bazi losemilerdedir. Sizde her iki durumda olmadigindan, SAKIN bir daha oksurdu diye bu tableti vermeyin.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Kas 2013 Saat 00:30
Kadir bey sabrınız ve anlamamız için bıkmadan gösterdiğiniz çabaya çok çok teşekkür ederim. Bizim için çok değerlisiniz...
Kan tahlilini ateşi tekrar yükseldiğinde mi yoksa şimdi mi yaptırmalıyım, onun cevabını alamadım.
En son 3 hafta önceki ateşli döneminde yapılmış tam kan sayımı sonuçları var. Bunları da gönderebilirim eğer,uygun ve güvenilir olduğunu düşünüyorsanız...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.