Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yenidoğan makatta çatlak

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Alerji & Cilt & Saç
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=16313
Tarih: 28 Mar 2024 Saat 11:25


Konu: yenidoğan makatta çatlak
Mesajı Yazan: meaningless
Konu: yenidoğan makatta çatlak
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2009 Saat 14:57
Kadir Bey,
 
42 günlük kizim inanilmaz aglamaya ve uyumamaya baslayinca doktora götürdük. daha evvel kolik teshisi kondugunu söyledim o da dogruladi. poposuna serce parmagini sokunca biraz diski cikti. kizimin makatinda catlak varmis ve anladigim kadariyla kakasini yapamadigi icin sürekli memeyle kavga halinde ve agliyor.
daha evvel de söyledigim gibi kayinvalidemin bu cocuk ac telkinlerine dayanamayip sürekli emdiriyordum. ben emdirdikce kizimin sancisi da aziyormus. doktor 1 bucuk saatte bir (daha sonra aralari 2-2.5 saate cikarmak suretiyle) ve 15 dk'yi gecmeden emzirmemi söyledi.
pomad ve bir ilac daha verdi karistirip makatinin ceperine masaj yapip serce parmagimi sokuyorum ilaci iceri bulastirmak adina. yalniz doktor parmagini soktugunda kaka cikmisti ben yapinca cikmadi belki dogru sekilde yapamadim belki de kakasi yoktu kizimin.
bunlarin disinda gazi icin kullandigim nurse harveysi günde 3 kere tatli kasigiyla vermemi ve debridat surubundan da 2 kere yarim ölcek vermemi söyledi.
 
simdi sorularim olacak:
 
öncelikle teshisi ve yapilmasi gerekenleri dogru buldunuz mu?
bu kadar surup cocuga cok olur mu? verdiklerimin bir bölümünü tükürüyor zaten.
makatina serce parmagimin tirnagi kadar sokmam dogru mu? günde 4-5 kere yapmam tavsiye edildi siz ne tavsiye edersiniz?
bu arada bu catlagin sebebi ne olabilir? doktor yedigin bir sey alerji yapiyor olabilir dedi ama neye istinaden söyledigini de anlamadim aslini isterseniz. süt yumurta yer fistigi gibi seyleri yemiyorum. sütlac yedim belki o olabilir. süt ve süt ürünlerini tamamen kesmeyi düsünüyorum beni neyi yiyip yememem konusunda aydinlatirsaniz cok memnun olurum
 
sevgiler,
merve.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2009 Saat 19:40
1- Elle muayene ile "çatlak" anlaşılmaz... Atıyor.. Olsa idi bol kanama olacaktı.
2- Bebeklerde 30. günden itibaren "zor kaka yapma "devresi başlar. 50. güne kadar bu dönemi geçireceksiniz. Bebek,kaka yapacağı zaman ıkınır ama karın kaslarını kasarken, makat kasınıda kastığından kaka çıkmaz ve bebek feryat-figan bağırır. Eskilerin yaptığı "zeytinyağlı kağıt" yerine kulak çubuğunu biraz zeytin yağına batırıp poposuna değdirerek, kakasını yaptırabilirsiniz. Her ıkındığunda bu müdahaleyi yapın. Zaten 50. gün bu iş biter. Ondan sonrada, 4-5 günde bir kaka yapar, gene panik olmayın.
3-Bebeklerde 20. günden itibaren gaz sancısı olur. İlaç kullanılmaz. Kucağınıza alıp, sırtına vurarak gazını çıkarmanız gerekir.
4-Benim "Yeni doğan" özellikleri ve "Gaz sancısı" ile ilgili makalelerimi ve eski mailleri okuyun... Sakın ilaç kullanmayın.
5- Sizin yedikleriniz ile hiçbir ilgisi yok, atıyorlar. Ayrıca yenidoğan döneminde hiçbir şeye allerji olmaz...


Mesajı Yazan: meaningless
Mesaj Tarihi: 09 Haz 2009 Saat 23:37
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Kadir Bey.
 
Yukarıda tavsiye ettiğiniz gibi bebeğim kakasını yapmak istediğinde kulak çubuğuyla ona yardımcı oluyorum. Yoksa çok rahatsız oluyor. Söz konusu işlem 2-3 dakika sürüyor ve 2-3 kere azar azar kakasını yapıyor kızım. Merak ettiğim buna alışır mı acaba? Çünkü bu aralar sadece benim yardımımla kaka yapıyor. Yoksa yapmıyor. Bunun bir sakıncası var mı acaba? Bunu bırakmam geekir mi ya da ne zaman bıraktmam gerekir? Kilo almasına mani olur mu?
 
Şimdiden teşekkürler.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Haz 2009 Saat 12:38
Alışma diye bir şey yok, zaten 50. günde düzelecek. Ondan sonrada 4-5 günde bir kaka yapabilir, merak etmeyin. İki devre arasındaki fark, şimdi rahatsız olduğu halde kaka yapamaz, 2. aydan sonra kaka yapmadığı halde rahattır.


Mesajı Yazan: meaningless
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2009 Saat 18:22
Kadir Bey tekrar merhaba,
 
kizim 50. günü gecti ama hala kakasini yapamiyor ve cok ikiniyor agliyor. ben de kakasini yaptirmaya devam ediyorum. dayanamiyorum o aglayinca 4-5 gün de bekleyemiyorum cünkü inanilmaz agliyor. inatci aglamalari var yani cocugumun keyfini cikaramiyorum. uyanir uyanmaz uyuyana kadar agliyor hic durmuyor.
bugün kakasini yaptirirken su gibi bi kaka yapti. ardindan da kakayla karisik köpük cikardi. kakasi da kokuyor. arada gaz cikariyor o da kokuyor. bebegim cok gazli. ishal oldu galiba. atesi yok.
emdirene kadar canim cikiyor memeyi sakin sakin emmiyor. aklima kötü kötü seyler geliyor pazartesi günü bir doktora götürecem acaba kakasini da götüreyim mi test icin? laktoz intoleransi belirtileriyle uyusuyor ama deride bir soyulma falan yok. bir de bugün kakasini yaptirirken makat deligi acilir gibi oldu cok korktum bir daha kakasini yaptirmayi da düsünmyorum. ishal cocuk kakasini yapamiyor ne yapacam sasirdim. kakasi da yesile dönük geliyor.


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2009 Saat 20:25
Bebeklerde "laktoz entoleransı" olmaz.. Sıkıntısı ve sulu kaka fazla yemekten... İshal olsa idi ateşi de olurdu... 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat