Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kum döküyor...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Uzmanlarımız
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=17153
Tarih: 24 Nis 2014 Saat 13:40


Konu: kum döküyor...
Mesajı Yazan: runya
Konu: kum döküyor...
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 02:23
merhaba dr.bey....
10 aylık oğlum 10 gün önce 38.8 ateşi çıktı ve 4 kere kustu dr. gittik kan ve idrar tahlili yapıldı....
kanı iyi çıktı ama idrar tahlilinde hafif derecede kum döktüğü anlaşıldı......dr. bunun için hiç bir ilaç vermedi...bol sul içirin karpuz falan yedirin dedi....
 
ama boğazları kızarık olduğu için antibiyotik macrol verdi....5 gün kullandık...daha sonra öksürük başladı balgam ciğerlerine inmiş ve öksürük şurubu verdi....1 hafta kullandım....hala öksürük geçmedi....bu gün kontrolümüz vardı eşim çalıştığı için gidemedik..
 
bebeğim  çok iştahsız ve yeterli vitamin alamıyor diye
supravit ve zinco kullanmaya başlamıştık....(antibiyotik alırken supraviti vermedim.)
bebeğimin 10 gündür kusması geçmedi.....dün 4 kere bu gün ise vitamin şurubunu içirdikten sonra miğdesikalkıp kustu....yani hemen hemen hergün kusuyor....yediği herhan çıkcakmış gibi duruyor...miğdesi sürekli bulanıyor gibi yapıyor ağzına ne verirsem....acaba zinco danmı dedim 3 gündür vermedim ama yok gene devam ediyor....
ağzına ekmek koparıp verirdim, kavun verirdim, köfte verirdim yutardı....ama şimdi hiç bişey vermemiyorum direkmiğdesi bulanıyor gibi kusucak gibi yapıp diliyle itiyor...
neden olduğunu bir türlü anlıyamadım....
çok uzun oldu değerli vaktinizi çalıcam ama yardımınıza ihtiyacım var doktorum...
teşekkürler...



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 09:44
2-3 gün ateşi takiben öksürük başlaması, zaten teşhisin yanlış olduğunun göstergesi. Boğazı kızarık filan değil. Grip geçiriyorsunuz. Öksürük, 2-3 hafta sürecek. Antibiyotikler etkisizdir. Ateş düştüğü halde öksürük devam eder. Bu durumlarda bizim doktorlar "Grip" hastalığını bilmedikleri için, hemen "Astım ilaçları" ve "Antibiyotik" başlarlar. Hangisi iyi gelirse niyetine. Bu doktorların tipik reçeteleri:  "-Augmentin , Ventolin, Zyrtec , Peditus ve Calpol-"  şeklindedir. Siz bütün ilaçları çinko dahil kesin. Bol serum fiz. ve "Cold-mix" kullanın.. Eski maillere bakın. 


Mesajı Yazan: runya
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 11:28
dr. bey ateşi çıktığında eski maillerinizi okuduğum için düşürmeye falan çalışmadım...sadece calpol verdim ama soğuk kompleks falan yapmadım....gece boyunca sürdü...
evet haklısınız burnu tıkalı....burnuna sipreyini sıkıyorum baş ucunada mendile vicks sürüp koydum ama yinede açılmıyor...geceleri burnu tıkalı olduğu için ememiyor bile.... ben kocaelinde oturuyorum ve aratmadığım yer kalmadı ama cold-mix bulamadım....neden bulamıyorum onuda anlamadım...öyle birşeyden haberleri bile yok gariplerin...
pekala kusması için ne yapmalıyım kendiliğinden gribi geçince kendiliğinden geçermi...?
supraviti d vitamini ve yetersiz beslendiği için vermişti..onu bırakıp devit 3 kullanayım tekrardan...?
kum döktüğüdemi yalnış teşhiş..?
dr. bey neden herkez farklı bişey söylüyor..?
çok teşekkürler ilginiz için...KizBebek
 
 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Tem 2009 Saat 14:07
Şu yapılan tahlilleri bana bir yazarmısın, bakalım "kum" ne imiş... Kusması geçene kadar vitamin verme. Ateşi düştü ise, merak etme, ama ateşi hala devam ediyorsa, tekrar göstersen iyi olur. Keşke tahlil sonuçlarını ilk mailde yazsa idin.


Mesajı Yazan: runya
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 01:30
 

TAM İDRAR TAHLİLİ.......02.07.09

RENK                                           SARI                                   SARI

DANSİTE                                    MİKTAR YETERSİZ      1015-1025

pH                                              ASİT                                 5-7

PROTEİN                                     NEGATİF                    NEGATİF
GLUKOZ                                       NEGATİF                   NEGATİF
ASETON                                        NEGATİF                  NEGATİF
BİLİRÜBİN(İDRAR)                     NEGATİF                      NEGATİF
ÜROBİLİNOJEN                           NORMAL                      0,2 mg/dl
NİTRİT                                        NEGATİF                        NEGATİF
GÖRÜNÜM                                 HAFİF BULANIK               BERRAK            
MİKTAR                                      2                    cc                 
 
              HER SAHADA: 1-2 LÖKOSİT , 1-2 EPİTEL HÜCRESİ
       VE AZ SAYIDA AMORF-ÜRAT GÖRÜLDÜ
 
SONUÇ: HAFİF DERECEDE KUM DÖKÜYOR..
 
DR. SİZE GÜVENİM SONSUZ....
1 HAFTA SONRA TEKRAR TAHLİL YAPILMASI GEREKİYORDU AMA EŞİM İZİN ALAMADIĞI İÇİN YAPTIRAMADIK..
ATEŞİ YOK AMA KUSMASI DEVAM EDİYOR.....NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM.....
6. AYDAN SONRA HEP ZOR YİYEN BEBEKTİ AMA ÇOK ACIKINCA YERDİ....
1 GÜNDÜR HİÇ ACIKMIYOR AĞZINDA TUTUYOR YUTMUYOR.......BURNUYLA OYNAYARAK BEN YUTTURUYORUM.....AMA NE ÇARE YEMESİNİN ARDINDA 3 SAAT GEÇSE BİLE KUSUYOR VE ÇIKARIYOR......6. AYIN KİLOSU 8.200 DÜ.......ŞİMDİ İSE 8.450......
9 KİLO OLUYOR GENE VERİYOR...
İŞTAH HİÇ YOK AZ BİŞEY YEDİRİYORUM DİYE SEVİNİYORUM AMA ARDINA KUSUNCA ÜZÜLÜYORUM.....KUSMASINA Bİ ÇARE VARMI ACABA...NE YAPMAM GEREKİYOR..
BİDE KUTU SÜTÜ İÇİRMEYE BAŞLADIM UYURKEN...UYANIKKEN ONUDA İÇMEZ.....ACABA KUSMASI ONDANMI DİYORUM AMA İÇMEDİĞİ ZAMANDA KUSUYOR......
YARDIMINIZ İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLER...


Mesajı Yazan: runya
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 01:34
KAN TAHLİL SONUCU İYİ ÇIKTIĞI İÇİN YAZMADIM....10 GÜNDÜR HİÇ ACIKMIYOR YAZACAKTIM..


Mesajı Yazan: runya
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 01:46
DR. BEY KAN TAHLİLİNDEDE NORMAL DEĞERDEN FARKLI OLANLARI YAZICAM...
MCV          78.0                 um3                  80-97
MCH          25.7                 pg                      26.5- 33.5
MON%     14.0                    %                    4-10
MON          1.1                   10mm                   0.3-0.8
 
acaba sorun varmı.....niye bunlar değişik normal değerlerden....


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 09:36
İdrarı temiz,zaten erkekler sistit olmaz. İdrar tahlilleri ile boşuna uğraşıyorlar. Kum filan döktüğü yok, Bunun çocuğa bir zararı da olmaz. Kan tahlilinin normal olması (farklı değerler, manidar değil), gene gripal enfeksiyonu işaret ediyor. Bir tek MONO yüksekliği  "Enfeksiyöz  Mononükleoz" lehine... Bu da viral ve tedavisi olmayan ve gerekmeyen bir hastalık... Yeryüzünde hiçbir vitamin,yetersiz beslenmede çözüm olamaz.. Bu bir aldatmacadır. Sizin hastalığınız 1 hafta kadar sürüp kendiliğinden geçecek. Hiçbir ilaç kullanmayın.Zaten aşırı kilolu, iştahsızlığı biraz da ondan olabilir. Sakın zorlamayın.


Mesajı Yazan: runya
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 09:46
teşekkürler dr. bey....
boşuna tedirgin oldum.....ne kadar üzüldüm oğlum kum döküyor diye.....
ben kilo almasını geçtim dr. bey......kusması beni mahvediyor....
bir yere gidicez kaç kez yoldan döndüm kusup hem kendi hembenim üstümü batırıyor.........ne var ne yok karnında hepsi dışarda.......
dr.umuz kum döktüğü için kustuğunu söylemişti....dökmediğine göre acaba sütlü gıdalar verdiğim içinmi kusuyor....süt alerjisi olduğunu nasıl anlarım....
bide dr. bey benim oğlum günde 3 kez yiyor, hatta bazen 2 kez yiyor.......
öğün sayısı az olduğu için neler yedirmeliyim...öncelik hangisinde olmalı....muhallebiyi çok seviyor(birtek onu seviyor zaten).....


Mesajı Yazan: runya
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 09:51

dr.bey bu kan tahliline göre oğluma dr.umuz antibiyotik başlattı ve kullandık bitirdik...ve reçeteyede bronşit yazmış hastalık adına....sizce bronşitmi....?

ilaçları düzenlikullanmamızı eğer kullanmazsak ciğerlerine inebileceğini söyledi böyle bir durum varmı...boşunamı korkutuyorlar....
valla siz olmasanız doğruyu nasıl öğrenicez bilmiyorum dr. bey.......çok sağolun...iyiki varsınız...


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 18:12
Bronşit zaten akciğer hastalığı, "Astım'ın" öbür adı.. Ondan aşağısı mide  !! Ayrıca verdiği ilaçlar antibiyotik, bronşit ilacı değil.Bronşit antibiyotiklerle tedavi olmaz. Siz öncelikle bütün ilaçları kesin, çocuk istemedikçe beslemeyin, bir de o yaş için günde 2-3 defa beslenmek bira az. Daha fazla sayıda ama daha az miktarlarda besleyin. Bunlarda işe yaramazsa, 1-2 gün, günde iki defa (yemeklerden 15 dak. önce); Emedur fitil 100mg. dan yapın. Bir sabah, bir akşam yapmanız yeterlidir. Birde kustuğunda , fazla tantana yapmayın... Sırf sizi gıcık etmek için bile kusabilirler. Hiç yüzünüzün ifadesi değişmesin... 


Mesajı Yazan: runya
Mesaj Tarihi: 20 Tem 2009 Saat 22:30
teşekkürler dr. bey.....
size danıştığımdan beri vitaminlerde dahil tüm ilaçlarını vermedim...
günde 2 yada 3 öğün den fazla kesinlikle yediremezsiniz...yemez çünkü....1 öğünde yediği miktarda 125ml...
yoğurdunu ,meyvasını ,etini, sütünü yesin istiyorum....miktarı az olsada yesin istiyorum ama yok yemiyor.....o yüzden hangisinden fedakarlık edeyim, listeden çıkarayım... 2 yada 3 öğüne hangisine  öncelik vereyimde onu yedireyim...?fikriniz benimiçin çok önemli...cvbınızı beklicem...
bütün anneler bebekleri hep daha fazla yesin ister....inanınki benim tedirginliğim o değil.....vitaminini alıcak şekilde yesin o bana yetecek....
kilolu dediğiniz bebeğim hala 6 aylık kilosunda....ilk 6 ay 8200gr oldu ..sadece emzirdim su bile vermedim....nolduysa ek gıdaya başladıktan sonra oldu....gündüzleri emmeyi bıraktı.....sadece geceleri 1 kere emiyor...ben uykuya daldığındada gündüzleri vermeye çalışıyorum...tutarsa tabi...
evet haklısınız galiba kusunca biraz tantana ediyorum.....ama dayanılcak gibi değil....zaten zor yiyen bebek bide hoop diye çıkarıyor....gelde üzülme....
emedur fitili hemen denicem....teşekkürler dr. bey....iyiki bizimlesinizde doğruyu öğreniyoruz...yoksa oğlumkum döküyor diye yas tutacaktım...
 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2009 Saat 09:34
Daha önce fazla kilo alan bebeklerde sonradan böyle bir "iştahsızlık" devresi oluyor. Bu bünyenin kendini şişmanlıktan koruma mekanizması. Sabırlı olun, o istediği kadar verin, zorlamayın. Zorlarsanız o da intikamını kusarak alacaktır. Emin olun bunun çocuğa zerre zararı yoktır. İştah merkezi, buzdolabının "termostatı" gibi çalışır. İçerde ısı yeterince düşünce motor durur, ısı yükselince tekrar çalışır. Buzdolabının motoru durduğunda, "-dolap bozuldu-" diyormusunuz??


Mesajı Yazan: runya
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2009 Saat 23:18
teşekkürler dr. bey....KizBebek


Mesajı Yazan: runya
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2009 Saat 13:23
merhaba hocam....
oğluma emedor fitili denedim, denediğim sürece kusmadı.....
ama hala gün aşırı kusmaya devam ediyor.......
bide hiç iştahıyok zorlamayın diyorsunuz ama zorlamıyorum 5 saat açbırakıyorum durum gene aynı.....ağzını kocaman açıyor ama yutmuyor......tutuyor öyle.....kim yedirirse yedirsin aynısını yapıyor...
geceleri 1 yada 2 kere emerdi hiç arıza çıkarmadan ama şimdi onuda istemiyor.......bu çocuğun acıkma refleksimi yok anlamadım.....akşam 7.30 da yedi en son teee sabah 10da zorla yedirebildim.....4.5 aydır hala aynı kiloda.....aç olmasına aç ben anlıyorum yalancı emzği deli gibi emiyor...
hocam sipraktin yada prakten şurubu bende denesem çok acıktırıyormuşya hiç ek gıdada vermesem acaba beni iştahlı emermi...? çok istiyorum emmesini...hala sütüm deli gibi var gün geçtikçe azalacağına çoğalıyor....teşekkürler dr.bey..


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Tem 2009 Saat 10:01
Aç bırakın dediğimiz, 2-3 gün. Öyle 4-5 saat ile bir şey olmaz.. 2-3 gün yemeği teklif edin, yedi, yedi, yemedi, kaldırın sofrayı... Tabii bu arada atıştıracak bir şeyler de bulamasın... Kilo eksikliği varsa, ilaç kullanabilirsin.


Mesajı Yazan: runya
Mesaj Tarihi: 28 Tem 2009 Saat 15:38
dr. bey çok sevinçliyim...........
beni uyanıkken emmeyi ret eden 2 gündür geceleride emmeye nazlanan bebeğim emmeye sipraktin şurubu verince başladı.............çok sağolun...........
gerçekten emmeyede işe yaradı............sabahta uyanıkken emdi gözlerime inanamadım....kesin memeyi bırakıcak sanmıştım şurubu içince emdi.......inek sütünüde uyurken sabah verdim.....içti............
ama inek sütünü sadece uyurken içiyor......böyle böyle alışırsa zamanla uyanıkken içmeye başlarmı...?
dr. bey iyiki varsınız....çok teşekkür ederim..Hugbugün dünyalar benim oldu....
dr. bey tavsiyeniz üzerine inek sütüne başlamıştım...bu gün tarttım 200 gr.fazla çıktı.....yani ek gıdaya başladığım günden beri  kilo alamayan bebeğim kilo almaya başladı...........Clap



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat