Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

boğaz kültür sonucu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Testler & Tahliller & Teşhisler
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=19207
Tarih: 28 Mar 2024 Saat 11:45


Konu: boğaz kültür sonucu
Mesajı Yazan: sulu
Konu: boğaz kültür sonucu
Mesaj Tarihi: 20 Eki 2009 Saat 17:37

dr bey merhaba; kızıma 2.doz grip aşını vurdurmaya gittiğimde dr muz boğazındaki bezenin elle baktığı zaman bayağ bir büyüdüğünü gördüki gerçekten ben bile hissedebiliyordum.( bu arada boğazında sürekli nohut kadar bir beze var zaten bu daha çok büyümüştü)

ve boğaz kültürü yapalım dedi. yapıldığı zaman çıkan sonuç : BETA HEMOLITIK STREPTOKOKLAR ÜREDİ. 
 
dr muz duyarlı olduğu SUPRAX antibiyotiği 10 gün kullanması gerektiğini fakat kızım bu zamana kadar yani 2.5 yaşında çok az antibiyotik kullandığı için vermek istemedi onun yerine AZRO 3 günlük kullan dedi. bu zamana kadar sürekli ballı limon vs sizin yöntemlerinizi deniyordum zaten. fakat son gribinde artık ballı limon u verememeye başladım ağzını açmıyordu.
şuanda veremiyorum. bu kültür sonucu tehlikelimidir. sizce ne yapmalıyım. kızım boğazlar konusunda hakkaten oldukça hassas. zaten daha evvelde sormuştum hep bir ses kısıklığı sanki yapısıymış gibi var. bunların hepsi birleştiği zaman ne önerirsiniz. cevabınız ve anlayışınız için sonsuz teşekkürler.
 
 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Eki 2009 Saat 14:08
Tam bir SAHTEKARLIK örneği.... 2.5 yaşta bu hastalık olmaz... Beta Hem. Strp. 'a antibiyogram yapılmaz, doğrudan "Penisilin" verilir, Suprax verilmez.. . Çocuklarda penisilin allerjisi YOKTUR... Şüpheleniyorsanız, kültür değil, "STREP-A" testi yaptırın, kesin güvenilirliği vardır( ayrıca 15 dakikada netice verir), ,yalancı pozitifliği yoktur. Araz olmadan (Ateş, bulantı, boğaz ağrısı gibi) sadece boğaz ellenerek, beze var diyerek bu işlerin hiçbirisi yapılmaz... Doktor-laboratuvar işbirliğinin tipik örneği...
 Benim "Beta diye bir virüs....." makalemi okuyun...


Mesajı Yazan: sulu
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2009 Saat 17:36
cevabınız için teşekkür ederim hocam. bugün dediğiniz testi yaptırdım ve sonuç NEGATİF çıktı. diyecek hiç birşey bulamıyorum bu yapılanlara. iyiki varsınız.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat