Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebeklerde sarılık 1. aydan sonra artar mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Genel Konular
Forum Adı: Biz Bize Sorularımız
Forum Tanımlaması: Çocuklarımız hakkında birbirimize sorularımız...
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=20884
Tarih: 18 Nis 2024 Saat 03:46


Konu: bebeklerde sarılık 1. aydan sonra artar mı?
Mesajı Yazan: sevdays1
Konu: bebeklerde sarılık 1. aydan sonra artar mı?
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2009 Saat 13:09
merhabalar.bebeğim 34 günlük.1. ay kontrolüne gittiğimizde çocuk doktoru sarılık değerlerine baktı ve 9.2 çıktı(sarılık testini ilk defa yaptırdık o zaman).doktorumuz değerlerin iyi olduğunu ,takibe gerek olmadığını söyledi,içimiz rahat bir biçimde eve döndük.ancak 2 gündür (her zaman ağlama nöbetleri tutan bebeğim) çok sakin.tabii bu çok güzel ama bir sağlık belirtisi mi  ,yoksa hastalık belirtisi mi karar veremedim.ayrıca sarılğı da biraz artmış gibi geldi.bu gözlemim psikolojik de olabilir.ama endişelendim.bu konuda ayrıntılı bilgiye sahip olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Ziyaretçi
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2009 Saat 21:58
Bu konuda bir bigim yok yanlış yönlendirmek istemem ama ben sarılığı yeni doğanlarda olur bilirim hep,sonradan olduğunu hiç duymadım..


Mesajı Yazan: sevdays1
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2009 Saat 22:30
evet ,3. gün başladı zaten.ama sonra çok sarı değil diye üstelemedik.ancak 1. ay kontrolünde test yaptırabildik.değerler için de korkulacak bişi yok dedi doktor.ama 2 gündür çok uyuması beni korkuttu.rengi de düzelmedi tam olarak.


Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2009 Saat 22:59
emin olmak için hiç olmadı sağlık ocağına götürebilirsiniz..benim de bildiğim yeni doğduğunda olur..hatta adı yeni doğan sarılığıdır...çeşitleri varsa bi fikrim yok...
uyumasının dışında bir de emmek istemez sarılıklı bebek...sizin bebeğinizin emmesi nasıl?

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: sevdays1
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2009 Saat 23:04
emmesi iyi.ama bir kaç gün önce daha da sık emmişti.şimdi eski ritminde.


Mesajı Yazan: meryem
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2009 Saat 23:24
sık derken ...ben oğlumu o aylardayken max 2 saatte bir emzirirdim....sarılıklı bebek emmek için uyanmaz,emsin diye ağzını açsın diye gıdaklanır ne biliyim çenesi zorla açılmak zorunda kalınır...siz emin olmak için götürün isterseniz...

-------------
http://lilypie.com"> http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: sevdays1
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2009 Saat 23:43
mesela geçen gün 2 gün boyunca uyanık kaldığı her an saaatte bir emzirdim,istedi bebek.ama bugün ve genelde  2-3 saatte bir emmek istedi,bugün 4 saati bulduğu anlar da oldu.


Mesajı Yazan: selican
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2009 Saat 00:32

kızım 2 aylıkken sarılık oldu yenidoğan sarılığı değil ancak fizyolojik sarılık oldu.en çok göz bölgeleri sarı gibiydi.ama hafif bir şekilde atlattı çok şükür.bol bol emzirdim. umarım bir an önce düzelir.çok geçmiş olsun.



Mesajı Yazan: edam
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2009 Saat 02:39
benim oğlumda fizyolojik sarılık oldu şuan 50 günlük  yeni yeni geçiyo, kırkı çıkana kadar benzi bariz sarıydı, doktora götürdük hormon testi yaptı, sarılığın uzaması önemli hastalıkların belirtisi olabilir dedi ama çok şükür temiz çıktı tahlillerimiz, hap verdi bende bol bol emzirdim şimdi rengi baya düzeldi, bazı bebekler geç silebiliyomuş sarılığı bence sizde hormon tahlillerinizi yaptırın içiniz rahat olsun, belirtisi sarılığın uzaması olan erken teşhis edildiğinde tedavi edilecek hastalıklar telafisi olmayan hastalıklara dönüşebilir demişti doktorumuz

-------------
http://www.glitterfy.com/">
........CANIM YAVRULARIM......


Mesajı Yazan: sevdays1
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2009 Saat 16:51
çok teşekkürler.hormon testi derken,bebeğe yapılıyor demi bu?peki sağlık ocaklarında ya da normal bir hastanede de oluyor mu?biz 1. ay kontrolüne gittiğimizde doktor gördü,sarılık testi yaptı,değerler iyi dedi.başka da birşeyi gerekli görmedi.


Mesajı Yazan: sengulnal
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2009 Saat 20:13

Canım kadir beye sorsan veye eski maillerinde vardır belki oku derim yoksasor istersen sana bilgi verirSmile



-------------
http://www.mytickerz.com/"> http://lilypie.com">



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat