Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gaitada bol lökosit

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=22939
Tarih: 28 Mar 2024 Saat 15:15


Konu: gaitada bol lökosit
Mesajı Yazan: rusen
Konu: gaitada bol lökosit
Mesaj Tarihi: 23 Mar 2010 Saat 21:49
merhaba hocam kızım 5-6 gündür ishal kan veya koku yok gaita tahlilinde mukus ve bol lökosit görüldü doktor enfeksiyon olduğunu söyledi ve zim..ks , fla...ly, ref..r verdi ancak içirmek konusunda kararsız kaldım. özellikle antibiyotiği sizce kullanmalımıyım bu ilaçları yanlış birşey yapmak istemiyorum sizden alacağım cevaba göre ilaca başlayacağım ... ( 1-1.5 ay önce fla...ly i kullandık. kakası normaldi ama zorlanarak yapıyordu daha sonra kabız oldu doktor tahlile gerek olmadığını amip in bağırsak yüzeyini bozup kabız yaptığını söyledi bir hafta kullandık ilacı )  



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2010 Saat 11:17
Doktorunuzun "hayal gücü" baya iyi... Enfeksiyon olmadan "ishal" olmazki.... İshalin herhangi bir tedavisi yoktur.. Su kaybının vardır... Eğer ishal yanında kusma yoksa, su kaybı olmaz. Hiçbir zaman , hiçbir ilacı ishalde vermeyin... Dizanteri , ister basilli, ister amipli olsun, bunlarda "Flagyl" kullanılır. Bu hastalıktada, su gibi kaka yoktur, "güvercin pisliği" kadar, az az, sancılı,ıkıntılı,sümüksü, kanlı gaita vardır...Birde antibiyotik kullanmaya bağlı gelişen ishallerde "Reflor" kullanılabilir... 


Mesajı Yazan: rusen
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2010 Saat 12:00
çok teşekkür ederim hocam iyiki varsınız küçük bir yerde yaşıyoruz ve gidebileceğimiz tek doktor var. gereksiz yere kullanacaktık ilaçları . bir sorum daha olacak hocam kızımın zaman zaman gaz sancıları oluyor ve genelde sabaha karşı doğduğundan beri gaz problemimiz vardı zaten doktora söylediğimde artık gaz problemi olmaz idrar yolları enfeksiyonu olabilir dedi ama tahlil falan da istemedi sizce böyle birşey olabilir mi ? 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2010 Saat 16:20
Yaşını yazmamışsınız, gaz, ilk 4 ay içinde olan bir durumdur. Eğer 4 aydan büyük ise, şekerli ve unlu gıdalarını azaltın, süt ağırlıklı besleyin...


Mesajı Yazan: rusen
Mesaj Tarihi: 24 Mar 2010 Saat 17:20

çok teşekkür ediyorum hocam kızım 11 aylık çok şekerli yedirmiyorum ama çorbalarına erişte , şehriye ve makarna kullanıyorum yedirdiklerime dikkat edeceğim. iyi çalışmalar..




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat