Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Mantar kararmadan nasıl pişer?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Yemek / Mutfak
Forum Adı: Yemek / Mutfak
Forum Tanımlaması: (Yemek tarifleri, püf noktalar, sorularınız)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=23893
Tarih: 29 Mar 2024 Saat 00:36


Konu: Mantar kararmadan nasıl pişer?
Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Konu: Mantar kararmadan nasıl pişer?
Mesaj Tarihi: 13 May 2010 Saat 17:45
Hanımlar mantarı çok severim özellikle mantar sote en çok tercih ettiğim şeklidir.....
Ama lütfen yardım edin niye simsiyah oluyor pişerken
Limonlu suda da beklettiyorum,pişerken kapağını açık bırakıyorum ama yok yine kararıyor yine kararıyor...
Sizin mantar pişirmeyle ilğili ne gibi püf noktalarınız var????????

-------------
http://www.glitterfy.com/"> DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA



Cevaplar:
Mesajı Yazan: PinarTN
Mesaj Tarihi: 13 May 2010 Saat 18:08
ben de karartmadan pişiremiyorum bir türlü
konuyu takipteyimThumbs Up


-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: kerem-irem
Mesaj Tarihi: 13 May 2010 Saat 18:18
ben birkaç oldu tavayı kızdırıyorum yağını koyuyorum mantarları koyup çok yüksek ateşte soteliyorum başında bekleyerek karıştırıyorum fazla kararmıyor sonra soğanını atıp soteliyorum


Mesajı Yazan: humeyram
Mesaj Tarihi: 13 May 2010 Saat 19:52
cınsınden bıraz..bazı mantarlar süt gıbı beyaz oluyor..bazıları kara.


Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 14 May 2010 Saat 10:52
yüksek ateşte pişince kararmıyor diye biliyorum ben..öyle yapıyorum zaten ama yinede hafif bir kararma oluyor.


Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 14 May 2010 Saat 11:30
Ben dün yüksek ateşte ağzı açık pişirmeyi denedim eskiye nazaran daha iyiydi kapkara olmadı en azından.Ama hani şu dışarda mantar yerizde bembeyaz olurya öyle olsun istiyorum hoş onlarda konserve kullanıyor bende konserve sevmiyorum.... hamarat yemek ustaları hanımların vardır püf noktaları....bekliyorum

-------------
http://www.glitterfy.com/"> DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA


Mesajı Yazan: SevgiYumaklarım
Mesaj Tarihi: 14 May 2010 Saat 11:39
bak canım ne buldum inşallah işine yarar..Smile

Mantarları kararmadan pişirmek için bir süre limonlu ve unlu suyun içinde tutun. Pişirirken de tencereye bir limon sıkınız. Mantarları temizlerken suya koymayın. Fazla suyu çeker ve çabuk yumuşar.


Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 14 May 2010 Saat 17:19
Ben de limonlu ve unlu suda bekletirim. Aynı şekilde kerevizi ve enginarı da...


Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 14 May 2010 Saat 21:47
Mantarları kararmadan pişirmek için bir süre limonlu ve unlu suyun içinde tutun. Pişirirken de tencereye bir limon sıkınız.
 
Ama böyle yemek ekşi olmazmı Stern SmileStern Smile ben yemek tenceresine bir limon sıktığımı düşünemiyorum Confused


-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....


Mesajı Yazan: TUNATUNA
Mesaj Tarihi: 11 Eki 2010 Saat 17:07

Mantarları bol su ile yıkadıktan sonra buharda 10 15 dk pişirin ve diğer bir tarafta da yapmak istediğiniz yemeği normal şekilde pişirip en son buharda haşladığınız mantarları eklerseniz hem mantarlar su bırakmıyor hem de bembeyaz kalıyorlar yemeğin içinde... Her zaman ağız tadıyla yiyeceğiniz yemekler pişirmeniz dileğiyle :) 



-------------
HAYAT ÇOOOK GÜZEL.... HER YIL DAHA DA GÜZELLEŞİYOR...:)


Mesajı Yazan: demrem
Mesaj Tarihi: 12 Eki 2010 Saat 09:24
ben gecenlerde mantar almıstım aklımda lımonlu su dıye kalmıs beklettım (demekkı dogru kalmıs) fırında kaşarlı yapmıstım kararmadan pişmişti.
limonu deneyın mutlakaSmile



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat