Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

umca damla?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=24165
Tarih: 28 Mar 2024 Saat 14:23


Konu: umca damla?
Mesajı Yazan: moonserose
Konu: umca damla?
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2010 Saat 00:35
hocam,umca isimli bir damladan söz ediliyor.özellikle solunum yolları ile ilgili hastalıklara karşı çok iyi olduğu,bitkisel olduğu ve yan etkisinin bulunmadığı söyleniyor.hastalık belirtileri olduğunda kullanıldığı zaman çok etkili olduğu,destekleyici olarak kullanılabileceği..vs..
izninizle bulduğum birkaç yazıyı eklemek istiyorum.
 
''Umca Solüsyon; reinforme/sidoid sardunya köklerinden çıkarılan bir öz içermektedir. Vatanı Güney Afrika olan bu bitki, orada uzun bir süredir geleneksel tıp uygulamalarının bir parçası olarak kullanılmaktadır. Umca özü(EPs 7630) ile yapılan araştırmalar, söz konusu maddenin bronşit, sinüzit, anjin ve rinofarenjit olgularında etkili olduğu sonucunu ortaya çıkarmıştır. Bu araştırmalara göre Umca özü(EPs 7630), antiviral özelliklere sahiptir.
Ayrıca stafilokok ve streptokoklar üzerine de antibakteriyel etkisi olduğu gözlenmiştir.Bunun dışında, organizmanın bağişıklık sistemini güçlendirdiği ve balgam söktürücü etkiye sahip olduğu da bildirilmiştir.
Bu nedenle Umca, değişik akut ve kronik enfeksiyonların özellikle de üst solunum yolları enfeksiyonları ve kulak-burun-boğaz enfeksiyonlarının tedavisi için uygundur. Umca uygulaması ile öksürük, ateş, boğaz ağrısı, halsizlik-yorgunluk gibi yakınmalarda hızlı bir iyileşme sağlanabilmektedir.''
 
 
Latince adı Pelargonium sidoides olan Afrika Sardunyası (Umklaoba) soğuk algınlığı ve solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir bitkidir. Yapılan araştırmalar bu bitkinin soğuk algınlığının süresini kısalttığını göstermiştir.

Afrika Sardunyasının köklerinden hazırlanan damla, Umklaoba adıyla Avrupa’da http://www.beslenmedestegi.com/hastaliklar/soguk-alginligi-tedavisi - soğuk algınlığı ve solunum yolu hastalıklarının ( farenjit, http://www.beslenmedestegi.com/hastaliklar/sinuzit-bitki - sinüzi t, akut bronşit, tonsillit) tedavisine yönelik sıklıkla kullanılmaktadır.

Umklaoba özleri damla olarak kullanılıyor. Yetişkinler için günde 3 defa 30 damla şeklinde alınması tavsiye ediliyor. Daha küçük yaştakiler için bu miktarın altında alınması gerekiyor. Gribe yakalanıldığında hemen başlayıp kısa süreli olarak kullanılabileceği gibi, bir bağışıklık zayıflığı durumu varsa  1-2 aylık kür şeklinde de kullanılabilir.

Bağışıklık sistemini güçlendirmek için Umklaoba özleri(umka) oldukça etkili bitkisel destektir. Afrika Sardunyasının köklerinden elde edilen özütlerin hem hücresel hem salgısal bağışıklığı güçlendirdiği belirtiliyor.

Güney Afrika’da yetişen Afrika Sardunyasının köklerinden ekstre elde edebilmek için bitkinin ekilmesinden itibaren 3 ila 5 yıllık bir zamanın geçmesi gerekiyor.

 
 
hocam,bu damlayı oğluma soğuk algınlığı gibi hastalık başlangıçlarında versek?acaba çabuk atlatmasına yardımcı olurmuyuz?bitkisel olduğunu ve zararsız olduğunu düşünerek birde size danışmak istedim.
 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2010 Saat 02:35
O yazdiginiz butun ''harika maddeler'' alkol(Ethanol) icinde eritilmistir. Siz bana sualmi soruyorsunuz, ilacin reklaminimi yapiyorsunuz???  Ben boyle sacmaliklarla ugrasmiyorum....


Mesajı Yazan: moonserose
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2010 Saat 13:46

değerli hocam,çok afedersiniz.yanlış açıkladım sanırım.ben sadece netten araştırdığım bilgileri koymuştum,fikir olması açısından.

2 yaşındaki oğluma kullanabilir miyim diye fikrinizi almak istemiştim.yoksa benimde yeni duyduğum bir damla.yani reklam yapmak gibi bir durum söz konusu olamaz.tekrar çok özür dilerimUnhappy


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2010 Saat 20:40
Onemli degil, eski maillere bir baksa idiniz bu konunun ne kadar cok islendigini gorurdunuz..  Konu yeni degil..Eger boyle otlardan cer-copten fayda saglansa idi insanlik antibiyotiklerle hic ugrasmazdi..Senelerce evvel bu ilaclar memleketimize gelmeden once  ilaclarla ilgili oek cok arastirma yapilmis ve etkisizlikleri ortaya konmustur... Bizim doktorlar lisan ve okuma ozurlu olduklarindan her zokayi yutarlar...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat