Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kurup-Boğulma-Prednol???

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: İlaçlar
Forum Tanımlaması: Arşiv
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27630
Tarih: 28 Mar 2024 Saat 12:28


Konu: Kurup-Boğulma-Prednol???
Mesajı Yazan: incip
Konu: Kurup-Boğulma-Prednol???
Mesaj Tarihi: 21 Ara 2010 Saat 22:01

Hocam,yine ben :(

 
Bizim ağustostan beri öksürüğümüz geçmedi. En son ciğer tomogrofisi istemişlerdii size de yazmıştım. Siz de otutun oturduğunuz yerde, çok biliyorlarla PPD istesinler demiştiniz:)) Biz de sizi dinledik 1 kasımdan beri öksürüğü için sadece bal-limon ve burundan okyanus suyu uyguladık. Kreşi bıraktık evde bakıldı, verdiği 1 kg'ın 500 gramını da aldı. gayet iyiydi geçen haftaya kadar. Önce gözlerde şişilik ve yeşil akıntı başladı. (Ağustosta da böyle başlamıştı.) Pazar gecesi köpek gibi hatta kuduz köpek gibi havlamaya başladı. Anladıkki KURUP tekrar uğradı bize. Boğulunca acile gittik . Doktor da kurup dedi, evde nebilatör vardı, soğuk buhar uyguladık ama tüm gece öksürmekten tıkandı. Gece 3 kez kustu. Bugün de sürekli her yediğini öksürmekten kusmuş ve ben çok yorgunum, ayaklarım ağrıyor demiş.
 
Ateşi geceleri arttı, max 39. Ancak bugün eve geldiğimide boğazına birşey kaçtığını sandım. Öyle bir öksürüyordu ki, ard arda ve nefessiz kaldı biz de hemen doktora koştuk. Yol boyunca da gözlerinden yaş gelene kadar öksürdü. Yüzü morardı, hemen prednol iğne yaptılar. 15 dakika  sonra öksürüğü kesildi ve şok olduk. Bronşit olduğunu, sağ ciğerinde zatürre geçmişi olup olmadığını sordu, sadece dinleyerk. Ekimde sağ ciğerinde zatürre olduğunu ve 14 gün antibiyotik kullandığını söyledim. Antibiyotik vermedi. Benical  şurup verdi.
 
Bir de hocam nefes alırken değil de nefes verirken inanılmaz bir ses geliyor boğazından ama hırıltı balgam sesi değil. Sanki bir parça dal var da, nefes verirken boğazında hışırtı yapıyor. Düdük ötürrür gibi ses işte. Bu ses oldukça öksürük krizi artıyor. Ses olmayınca az öksürüyor.
 
Tahlil sonuçları da şöyle:
WBC: 7,2
RBC: 4,88
HGB: 11,8
HCT: 34,3
MCV:70
MCH: 24,1
MCHC: 34,2
RDW: 15
PLT:296
MPV: 6,1
PCT:0.179
PDW: 14,9
 
 
Bir de idrar da KETOn görüldü. Çok kustuğu için sanırım. :(


-------------
http://www.sugarybakery.com - BUTİK KURABİYE VE PASTA İSTER MİSİNİZ?



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2010 Saat 12:57
İlk gittiğinizde, Decort 1/2 ampul yapılmış olsa idi bu maceraları yaşamazdınız. Hastalık, "-3 gece -" hastalığıdır. Eğer 2 gece geçirdi iseniz, bir eczanede  bu iğneyi yaptırın yoksa, aynı rezillikleri bu gecede yaşarsınız. Antibiyotik gerekmiyor.


Mesajı Yazan: incip
Mesaj Tarihi: 22 Ara 2010 Saat 22:19
Hocam, yanıtınız için teşekkürler. Oğlum dün gece size soru yazdıktan sonra bir uyandı pir uyandı. İğne olmamış gibi öksürük krizi devam etti. Yine kustu. 2. gecemiz böyle geçti. Sabah karşı uyuyabildik maalie.

Ama gündüz hiç öksürmemiş gibi birşey. Hava güzel diye bakıcı teyzesi parka çıkarmış . Parktaki1 saat boyunca  hiç öksürük olmamış. Ben eve gelince decort iğne yaptırmak için oğlumu aldım ve hastaneye gittik. Yol boyunca duyduğum ses dün anlattığım ile aynıydı. Öksürükte havlama sesi kalmamış ama balgamlı öksürüğün yanı sıra, o cızırtılı ses hala mevcut.

Soluk verirken çıkan ve yaprak hışırdamasına benzeyen bir ses. O ses olunca da öksüresi geliyor sürekli çocuğun.

İBu sesle alerji uzmanı bir doç. dr. Alerjik Astıma yatkınlığı var diyerek Ventolin inhaler vermişti. Kullandığımız sürece öksürüğü ve o sesi kesilmişt. Siz bırakın deyince de bırakmıştım.

Dün geceki doktor oğluma Bronşit dedi. Benim kafam iyice karıştı. Oğlumun cızırtılı sesi ve öksürğüne bir teşhis konulamadı. Aslında binbir teşhis konuldu da benim aklım yatmadı.

Bu arada bende de astım ve bahar nezlesi mevcut ve ben de inhaler kullanıyyorum. 10 yaşımdan beri


-------------
http://www.sugarybakery.com - BUTİK KURABİYE VE PASTA İSTER MİSİNİZ?


Mesajı Yazan: Happy_Mummy
Mesaj Tarihi: 23 Ara 2010 Saat 09:48
Hocam bir de oğlumun bu durumundan bir kaç gün önce benim sesim kısıldı, boğaz ağrısı da mevcuttu. Doktora gittim larenjit dedi. Antibiyotik verdi ama kullanmadım. Doktor pek güven vermedi bana, kulağımda boğazımda kızarıklık yokmuş ama antibiyotik vermesi ggerekiyormuş. Öksürğüm var sabahları balgamlı şekilde.
 
Eşimde 2 gün önce ses kısıklığı nedeni ile dr a gitti. Ona da larenjit demişler.
 
Oğlummun durumu için belki bilgi olur diye bizim de genel halimizi yazmak istedim.


Mesajı Yazan: incip
Mesaj Tarihi: 24 Ara 2010 Saat 17:29
Hocam, gözden kaçmış olabilir diyerek tekrar sorsam?
Oğlumdan çıkan bu sesle bronşitin bir ilgisi var mı? Teşhis mi yanlış, daha öncede alerjik astım dediler ventolin inhaler verdiler? Bu sesi ve öksürüğü kesmek için bir tedavi varmı?

Zira 13 ağustsotan beri öksürmediği gün sayısı 10 günü geçmez.

Ne önerirsiniz?


-------------
http://www.sugarybakery.com - BUTİK KURABİYE VE PASTA İSTER MİSİNİZ?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2010 Saat 12:36
Krup, 3 gece sıkıntı yapar, ondan sonrası normal grip gibi seyreder. Eğer "havlar tarzda" öksürük devam ediyorsa, başka bire şeydir, KBB de görülmesi gerekir. Ha bu arada, tüberküloz iddialarından vazmı geçtiler?? Bronşitte, nefes verme sıkıntılıdır..


Mesajı Yazan: incip
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2010 Saat 14:03
Tüberküloz olabilir diyen doktorumuzu bıraktık biz taaa o zaman hocam. Çünkü sizin de dediğiniz gibi PPD negatifken istenen tomografiönce bizi çok korkuttu sonra da şaşırdık, "e hani PPD negatif, sorun yok" demişlerdi diyerek.

Hocam kurup öksürüğü dediğiniz gibi 3 gece sürdü bitti. Ama şimdiki öksürüğü 1 ay önceki haline büründü:Bu öksürüğün özelliklerini şöyle özetleyebiilirim:

Gayet balgamlı bir sese sahip ama balgam bir türlü çıkmıyor
Nefes verişi hep kısa ve sesli (Ses düdük sesi gibi, cızırtılı diye de ifade edebilirim)
Ses olunca da daha çok öksürüyor.
Özellikle gece yatar yatmaz çoşuyor
Koşunca ya da heyecanla birşeyler anlatırken de öksürük krizi başlıyor.
Bu arada hep bir burun akıntısı da mevcut, okyanus suyu elimizden düşmüyor ama akıntı kesilmiyor.

Bu bornşit midir? İlaç kullanılır mı? Ne kullanmalıyız?




-------------
http://www.sugarybakery.com - BUTİK KURABİYE VE PASTA İSTER MİSİNİZ?


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Ara 2010 Saat 16:04
Bronşitte, öksürükten ziyade, nefes VERİŞ sıkıntlı olacaktır. Böyle bir durum tesbit ederseniz, Bricanyl şurup günde 3x1 ölçek sizi rahatlatır. Yoksa, gerisi, bildiğiniz Grip tedavisi.


Mesajı Yazan: incip
Mesaj Tarihi: 26 Ara 2010 Saat 00:22
Tamam hocam, ben eski yazılarınıza bakıp bricanyl 3,5 ml başladım akşam üstü. 1,5 saatlik yolumuz vardı, yol boyunca cızırtısı olmadı, soluk verirken olan sık öksürme de olmadı. Şu anda da öksürmeden uyuyor. Hem de 2,5 saattir:) Normalde yarım saatte bir cızırtının ardından öksürük krizi oldurdu.

Grip öksürüğü için de ballı limonlu karışıma ve burun spreyine devam ediyoreuz. Cold mix oğlumu çok ama çok öksürtüyor. Ne zaman damlatsam, krize giriyor. Ben de bir çorabın içine vicks sürüp yatağının ucuna asıyorum. Bu daha iyi geldi benim oğluma.

Çok teşekkür ederiz hoocam.. Biz de istanbullu oluyoruz önümüzdeki ay...Doktorumuz da belli çok şükür:)))


-------------
http://www.sugarybakery.com - BUTİK KURABİYE VE PASTA İSTER MİSİNİZ?



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat