Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Özel okul mu Devlet okulumu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Eğitim / Öğretim / Gelişim
Forum Adı: İlköğretim
Forum Tanımlaması: (İlköğretim)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=27882
Tarih: 28 Mar 2024 Saat 14:32


Konu: Özel okul mu Devlet okulumu
Mesajı Yazan: Gülsen
Konu: Özel okul mu Devlet okulumu
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2011 Saat 19:51
Malum okulları araştırıyorum Efecim büyüdü seneye ana sınıfı sonra da ilköğretim başlıyor nette annelerin yorumlarını okurken bir blogda aşağıya kopyalayacağım yazıya denk geldim tamamen alıntı bir yazı umarım sorun olmaz yazan kişiyi tanımıyorum ama ben çok faydalandım sizlerinde görmesini istedim tüm yavrucaklar için hayırlısı olsun inşallah eğitim hayatları hep sorunsuz geçsin 


1997 dogumlu oğlum,1993 doğumlu bir kızım var.İkisi de Suadiye Feride geçidine yakın bir okulda okudular.Eşimin özel okul ,benimde tercihim devlet okulu idi.Sizin düşündüğünüz gibi öneri vb değerlendirdim.Ben ağırlık koydum ve devlet okuluna çocuklarımı ilk ve lise de gönderdim.Oğlum Ümraniye anadolu lisesinde okudu.Şimdi özel okul hakkını Los Angales de Sinema TV okuyor.Ve ing de öğrenmiş oldu ! Kızım bu yıl sınavlara hazırlanıyor hangi Üni.olacak vb heyecanını yaşıyoruz.
Ben Anadolu yakasında adı bilinen özellikle de ing eğitimi ile ünlenmiş bir okulda 7 yıl çalıştım.Aynı süreçde çocuklarımda devlet okulunda olduklarından müfredatı eğitimi izleyebildim.
Sevgili genç annelere önerim.Çünkü anneler bu konuda oteriter. .,,

1.Siz siz olup ark sigara içip ,cocuguna sıgaranın zararlarını söyleyen aileler gibi davranmayın.Sonrada iyi okul arayıp gezmekden önce iyi bir anne baba olmaya çalışalım.Biz marka meraklısı isek ,bu oturdugumuz semti söylerken veya arama markamıza vb göre çevre seçiyorsak elbette cocuklarımızda marka meraklısı olarak verilmiş okullarda markacı gençlik olacaklardır veya talep edeceklerdir.Önce ailemizi gözleyelim iyi okuldan önce iyi ailemiyiz.

2.Eğer anne baba çok çalışıyorsa mesai saatleri uzunsa ., hastaneden cıkıp,muayenehanesine gidip .trafikte eve gelinceye kadar çocugunun uyku saati gelmiş olan veli iseniz ÖZEL OKULA verin.Evde hizmetli yada yaşlı bir ebebeyinle tv izleyerek vakit geçirmesinden iyidir.Bu durumda özel okul iyi bir bakıcıdır.Çocugunuzun hemş.sürekli onun yemekte su şisesinin bile kapagını açmakla görevli bir ilkokul öğretmeni vardır.

3.Özel okullarda stajer öğretmenler ve emekli öğretmenler görev yaparl Stajerler ucuza refeans alabilmek için çalışır.Emekli öğretmenlerde ek iş yapıp kendi çcuklarına bakmak için caba harcarlar.Yoksa O yaşda İstanbul trafiğinde her hafta sonu gösteri ,gezi vb vb show sunup ata binecek, cocuk gelecek oradan havuza gidecek derken saç tokası arayıp ,çocuk sacı kurutmak ,giydirmek zorunda kalan ders mesaisinin dışında bilumum işlerde çalıştırılan İYİ öğretmen istiyorsanız ÖZEL OKULA verin.

4.Emekli ööğretmenlerin SSK primleri vb giderleri azdır.Buda Özel okul için büyük bir avantajdır.

5.Eski emeki öğretmenleri ucuza çalıştırıp bol bilgisayarlı teknoloji gosterisi yapan okulda bu öğt nasıl uyum sağlar kaç meslek içi eğitimi alırlar,yada faydalanacak durumdadırlar bilemeyiz.Bu uyum süreci kaç cocuk okutuldukdan sonra kazanılır.! Özel okullarımız iyi diye seçip aldıkları öğretmenleri alışveriş merkezlerinde vb öğrenci velisi tavlamak form doldurtmak için cokk kullanıldıgını biliriz.Okul bunu niye yapar,İyi öğretmen heyyy be ben öğretmenim farkındamızısın diyemez çalışmak durumundadır.Bunları kabul etmeyen öğretmen devler okulunda kalmış tukaka öğretmendir.

6.Sınavla öğrenci alırlar ,ama sınavdaki puanlara bakılırsa devlet fen,anadolu lisesi vb kazanamamış tüm cocuklar ve veliler ÖZEL OKULDA karizmayı kurtarma peşindedir.Sıralamalarda ilk 5 giren özel okulları hariç tutarımMMMM
Özel fen liselerinin puanlarına bakınız.En düşük anadolu lisesi öğrencisine bile burs verecek yazıları evlerine gönderirler.Bağzı okullar halkla ilişkiler bölümü bile kurmuştur.Velilere ulaşılsın diye

7.Eğitim ana ve ilk okuldan ibaret değildir.Üniversite ile vb vb devam eden bir süreçtir.Bu sürecin maliyetini uzun dönem halinde düşünün 3-5 yıl okur sonrası allahkerim,dedesi para verir halası destek verir gibi bağlantılarla cocugunuzu ileride üstünde hak idda edebilecek duruma gelen başka ebebeyinlere bağlı kılmayın.
Devlet okuluna giden cocugunuzu 3 kuruş para görünce özel okula,para gidince ayyy özel kötü deyip gene devlet okuluna yalan dolan çevirip vermeyin.Özek sektörde çalışan bankacılar belli bir dönem hepsi çocuklarını özele verdi .3 yıl geçti işsiz kaldıkları için burs kuyrugunda yalvaran,vb durumda kaldılar.Göle maya çalmayın.

8.Milli eğitimin müfredatı devlet okulundakiler için bile 6 saat ders çok fazla olmasına karşın ,özel okulda 8 saat ders görmesine ,hatta etüt vb gibi takviyeler almasını iyi eğitim için gereklidir diyorsanız ,olsun parayla değilmi birde meşhur pisikiyatra gider destek olırız.Çocukluk nedir ki İng öğrensin yeter derseniz……………tercih sizin

9.Eğer ev hanımı iseniz ekonomik durumunuzda uygunsa ÖZEL Okula verin.Sabah kahvaltısı dahil,öğle yemegi,ikindi kahvaltısı vb hepsi okulda verilir.Siz zaten menüyü kontrol ediyorsunuzdur çok güzeldir yemeklerrrrrr ayyyy ayyyy ama hiç birini anne yapmamıştır.Aile ile paylaşılmaz.Ohhh çocuk iyi eğitim alırken hiç yemek vb işide olmaz evde yemez ama okulda yer değilmi siz öğğğle sanın Annede bol bol sosyal faaliyetlerinde bulunur.

10.Çocuk hasta oldu ya okula uzun süre gidemezse aylığı,servisi vb kaç para hem ayak altında çocuk olmasın denmez…….eğitimden geri kalmasın denir .Telefonla çocugunuzu ısmarlarsınız olur biter ………..Hasta çocukları ,çalıştıkları için,dersler çok oldugu vb nedenlerde tüm veliler ilaç içirip okula yollar.Öğlede bir ilaç içiririz eve geldiğinde ders yaparak dinlenir.

11.Parçalanmış ailelerin fakirse çocuk esirgeme ,değilse özel okul cocuklarını verirler.Hafta sonu babada kalan kitap defter,hafta içi annede kalan ödev kağıtları yok baba adam olsun ödesin faturaları ,yok anne baba kimki özel okulda bile okutamıyor,ben okuturum vb kompleklerine ,hatta sürekli seyahatta olan tatil veya iş olabilir iyidir özel okul.

12.İyi ortamda okusun diye verilen özel okullarda meslek levhasında serbes meslek pek çoktur.Alaa üzümünü ye bağını sorma derseniz Her sektörde okul parasını karşılayabilecek kişiler oldugunu bilmelisiniz.Hatta öğretim görevlisi vbvb mesleği oolanların ek iş yapmayanların cocukları özel okulda okuyamaz.Benim ablam vb vb gibi …….

13.Lütfen Anka kuşu gibi gelen çocugunuzdan her ailede oldugunu,zeki diye ballandırdıgınız cocugun çok sanki ÜNi.test edip sertifikası onayladıgı varmış gibi etrafa sunmayın.Okul kayıf formlarından ve velilerin cocuklarını tanımlamalarından anlardık.400 ilkokul ,100 anaokul kaydı yaptıran cocukların hepsi velileri tarafından zeki hemde nasıl zeki diye tanımlanırdı.Kendinizi kandırmayın …..

14.İyi okul arayan bir velininnnnnn Abla sizin okulda Şöhretli varmı sanatcı varmı diye soran bile oldu.Benim çalıştığım okuldaki şöhretler onu kesmediğinden süheyl ve behzat UYGUR çocuklarının okulunu iyi eğitim verdiğine kaanat edip o okula veren var.

15.Özel okul sizin çocugunuzdan para verdiğiniz halde şikayetmi ediyor ,çocugunuza dil öğretemedilermi yeteneyi yok diyecek halimiz yok para veriyoruz iyi öğretmen bulun ,yeni sistemler bulun öğretin yoksa okuldan alırız.

16.İng dersi zayıf oldugu için dil pekiştirsin diye Fransa ya tatile götüren velimiz bile vardı…..

17.Özel Okulu kim kurmuş zahmet olmazsa bir bakın,inşaat şirketimi,meşhur mutahitlermi.Holding yan kolumu
! kuruluş amacı aklınıza ne getiriyor………Mahalle arasında üç kuruş paraya okul kurup nasıl iyi eğitim veriyorlar ben anlamadım.8 saat dersi,yemek vb hizmeti günlük maliyetini bir hesaplayın devlet okulu masrafına yakın para harcadıgınızız ama özel okula cocuk gönderdiğinizi vb vb anladı isem arap olayım.

18.Hepimizin cocugunun doğum günü kutlu olsun …Hele dogum günü partilerini okulda yapıp evini kirletmek istemeyenler yada özel okuldakiler zengin bizim eve gelmezler deyip dünya para verip özel dogum günüde yapmak zorunda kalanlar.

19.Özel okula verdik diye çocuklarını okulun düzenlediği pahalı tatillere yollamak zorunda kalanlar yada yollayamadıgı için ezilen çocuklarının telefonlarını markalarını ,ayakabı modellerinide takip etmekde olacaklarını hatta ind ve çakmaları takip edip durumu kurtarmaya çalışan veliler var.

20.Kışın okulda çocukları toplu halde görme şansınız olsa hepsinin tornadan cıkmış bir vaziyette motorsiklet markası olan bir bot,çizme……….hepsinde yeşil yakasında ayrıca markası yazılan ing markası kabanla görünce hepsisinin kendine ne kadar güvendiğini görmek !!!

21.Okul parası sizin yaşantınızı kısıtlayacaksa,toplasam ev alırım,toplasam tavuk çitliği yaparım gibi konuşmalara getiriyrsa zaten bu para muhabbeti ve yatırımı çocugun başına püsküllü njgjndıjhıenk olacak cocukdan paranın bedelini aynı şekilde isteyeceksiniz.Çocuk hep ebebeyine kendini borçlu hissedecektir.Ama okul parası sizin ailece bir yurt dışı tatiş paranız ise vb ise elbette özel okula veriniz.

22.Özel okul ilkokulda 70 kg cocugunuzu balet,Müzik kulağı olmayan çocugunuzu piyanis t yapmayacaktır.Beklentilerinizi akılcı olsun.Özel okulda da müzik dersinde ancak flüt,kaşık tef vb kullanacaktır.siz özel ders aldırıp vb yetenegini desteklemeniz gerekecektir.

23.Özel okulda başarı gösteren oğrencilerin başka okullardan mı transfer edilmiş.hangi okuldan ne zaman gelmiş,bu okulda kaç yıl okumuş vb vb araştırın.Başarılı cocuk transferi epeyce var.Falan kulupde başarılı sporcumu var. hemen bizim okula burslu gelsin.hatta başka şehirdemi evde tutar,başka öğrencilerle lojman yaparız.yeterki basında bir şekilde yer alalım diye kafa patlatılıyor….
Yüzme havuzu açılalı 1 yıl olan okul yüzmede şampiyon çokardıgı için basında yer almıştı.Aynı öğrenci Fenerbahçe burunda yer alan spor takımında zaten yüzmekde idi.Özel okulada gittiğinden okul birden yüzme şampıyonunu cıkarıverdi.

24.Macerapres olup yada dünyayı dolaşmak için öğt yapan kişiler özel okularda ing öğt olarak çalışmaktadır.Sadece konuşma pratiği yapmak için haftada bir derse girip 18 -20 öğrenci ile 40 dk içinde eğer bayram,sömest gibi tatillerde denk gelmezse ne kadar pratik yapılırsaaa haaa birde aksan sorunu var tabiii ………….kim kimi anlarsa

25.Özel okullara para veren velilerimiz devlet okuluna gelince birden cimrileşiverirler.Ayda belli bir miktar para toplayıp güvenlik temizlik elemanı vb tutmak için okul komik sayılacak parayı bile vermez ama,bir yıl sonra çocugunu özel okula veren veli var.

26.Özel okulların öne çıkartıgı spoorlara bir bakın.Genelde Türkiyede rakipleri olmayacak yeni tanınan spor okulları Hatta buz hokeyi öğreten bile var ???? zaten bu gibi sporu yapan bir ikide özel okul oldugu için sürekli alanlarında şampiyon olup basında yer alıyorlar.Aynı şekilde bilim yarışmalarıda öğle sağırlar reklam olsun diye birbirini ağırlar…………..Bilindik spor dallarında ise kuluplerden sporcu burslu taransfer ederler.

27.Özel okulda öğrenci sınav dönemenine yaşlaştıgında bir yıl önce hesabı yapılır .Üni.kazanamayacak öğr.sınıfta kalacak öğrenci velilerine ya bu okuldan alın yada sınıfta kalacak denir.Velide sınıfta kalıp aynı parayı vereceğim hemde yıl olarak kayıp olmasın der ,sınıfı kolay gecebileceği özel okula öğr alır.İki tarafda karlıdır.Öğr sınıfta kalmadıgı için hem para hem yıl kaybetmez.Okulda sınav sonucuna böylece 99 kazandık diye yazbilir.gazetelere isim listesi verilecektir.Problem öğrenciler bir yıl öncesinden ortadan kaldırılmıştır.Okul prestiji sarsılmaz.zaten kazanılacak para yıllardan beri tahsil edilmiştir..

28.Yazılarda okudumHep kendine güvenen cocuklar diye tanımlanmam okullar var.Zaten bu çocuklar tabii ooo ilk 5 giren vb özel okullardaki çocuklar zaten ciddi sınavdan geçip başarılıdırlar,aileleri sosyal ve ekonomik anlamda mutlaka gelişmiştirki bu okula cocuk verip yıllarca para ödeyebilmektedir.eee Bu şekilde yetişmek güven sağlamazda ne sağlar……..hani zaten ağzınızda gümüş kaşıkla dogmuş sayılanlardansanız ………..
Öz güvene gelince pek cok özel okul cocugu eline bir adres verin yollayın bakalım özgüvenli çocuk bulabilecekmi hatta tek başına gidebilecekmi .Pazara yollayın başını becerip verdiğiniz liste ile alışveriş sepetini doldurup gelecekmi _ yksa ykkk yağğğ beni götürün getirin ne otobüsü ne münübüsü ne alışverisi int ve kredi kart varya mı diyecek….Kendine güvenin ölçüsü nedir bilemiyorum.

29.İngiltere de yaşayıp Türkiyede evlenmiş kardeşim çocuklarını Florya semtinde okullara vardi.İng konuşmalarını ve ve yabancı ing öğt ile tanıştıgı ve iyi derecede ing bildiğinden şok oldu.İngiltere de işsizlik sigortası ile geçinen ing yi oranın dogusu ağzı ile konuşan ağzında ,sakızla veli ile görüşen bizim örf ve adetimize uymayan espirileri çocuklara yapıldıgına tanık oldu.Ben devlet okulunda okudun ing 20 yaşımda İngilterede öğrendim ama bu parayı verip işin ehli olmayan kişlerden mi öğrenecek ing dedi.Ve 3 çocugunu farklı özel okullara vermesi ilede genel bir özel okul kanısı ilköğretim başında okultu.Çocukları alıp Dubai ye gitti.Okul daha ucuzdu ,okul gerçekten uluslararası idi.Bir fotoğrafa bakınca çinli,hintli
görebiliyordunuz ve okulda ölçüleri alınıp kıyafetleri dikilip eve teslim edildi.Özel okula gönderip kitapcılarda kitap ,okul kıyafeti vb ayıp okula gitmedi.Üstelik okul 5 saatti.Öğleden sonra çocuklar evlerini görüp tanıyor,ödevlerini basitce yapıyorlardı.


30.Ev ödevi vermiyor çanta taşımıyor diye özel okul seçenler var.Yetiştirdiğimiz cocukların zaten evde bile görevleri evin kahyası durumundalar.Okulda da ödev olmasa bu cocuk nasıl sorumluluk öğrenecek.Ödev bezdirmemeli ama azda olsa olmalı.Elbette çantalar hafif olmalı yaşları ile orantılı ağırlıkda olmalı.Bu konularda düzenlemeler olmalı.

31.Her velinin beklentisi başkadır.Ark ilaç tavsiye eder gibi okul önermeyin.Kesin yargılı olmayın .her okul için birkaç veli ile görüşün.Çocugu başarısız oldugu için ,ödeme güçlüğü çektiğini söylemeyip okuldan zaten menundeğildim deyip daha ucuz bir okula yada devlete geçenler var.Her söylenene kanmayın.

32.Devlet okulunda çocugu öğledi oldugu için okutup,6-7-8 ci sınıfta Sabahcı olacağı ve annenin rahatı bozulacağı için: Öğleye kadar yatıp kahvaltı ile çocuk okula gidiyordu akşam eve geliyordu.Anneye ayak bağı değildi.!!! Oysa büyük sınıfları sabahcı yaptıkları için öğle eve gelecek erkek çocugu aç yemek ister akşama kadar her gün yanlız bırakamazsın vb vb olacak birden devlet okulu zaten iyi değildi deyip ,kocasına abartılı şeyler anlatıp özel okula gönderen cok kişi var.Tam tersi eğitimini düşünen veli özel derse vakit kalsın dersanene gidecek deyip,son sınıflarda özel okuldan alıp eğitimini ev hanımı ise kendisi takip ediyordu.Bu arada değigim gibi çocugun ark durumu ,uyumu vb önemli değil anne isterse yapar,iyi olursa anneden kötü olursa okuldannnnn vbvb
Evet parası 15-16 yıl sürecek eğitimi karşılayacak durumda olan,bu para ile ne alırım diye düşünmeyen kişiler ,özel okula versinler ………Ama evlerine varsa en yakını tercih etsinler.İlkokul çocugunu Zekeriyaköy den Anadolu yakasına yollayanmı,Gebzeden ümraniye ye gönderen mi………
Evet özel okulların lab.güzel tuvaletleri temiz ama o cocukar neredeyse aktiviteleride sayarsanız evden ck okuldalar.Evden cok okulda vakit geçiriyorlar.bunu akıldan çıkarmadan devlet okulları ile kıyaslamalı……….Devlet okulundaki cocukların amanda para verdik ,yarım günde olsa gitsin yemek ve kahvaltı parası veriyoruz diye bir endişeleri yok.Zaten okulda geçirdikleri süre özel okulda öğrencilerin yarısı bile değil.Onun için kötü ark bile olsa zaten öğle az göreceklerki ,iyi arkadaş özel okulda daha önemli.anasından bile çok cocuk ark görecek………
Zaten eğitim müfredatı ağır.sürekli sınavlara hazırlanan çocuklara Bu büyük şehirde ulaşım vb düşünürsek bir dil hatta ikinci yabancı dil ekleyerek yüklerini iki katına çıkarıyoruz.Ondan sonra hiperaktif vb tanımlanan saatlerce okula tıkılan okuldan bıkmış dersleri sabote edip eğlenmekten başka çıkar yol bulamayan öğrenciler oluşuyor.Çogunun pisikolojik danışmanı var.Aileler ilaç kullandıklarını saklıyorlar.Kendilerine yöneltinen eleştirileri düzeltmek yerine,Psikolojik danışman iyi çıkmamış oluyor.
Özel okullar iyiki var.Pek cok kişi için ekmek kapısı bu ülke için bir yatırım.Devlet okullarınada bir rekabet getirip iyilik sağladı.Ama seçimlerimizi kendi ekonomik ve sosyal durumumuza göre seçelim.
En kısa zamanda da Devlet Okullarındaki deneyimlerimi paylaşacağım.
sevgilerimle



Buda yazının ikinci bölümü 




2.ci bölüm,
Bende aralık dogumlu oldugun için okula bir yıl geç gittim.6 yaş grubunu okula başlaması denendi ,ama verim alınmadı.Eğitim süreci iyice uzadı.Okul öncesi eklendi.Lise 4 yıl oldu.Hele birde 5 yıl olan liselere gidince askerlik yaşında lise öğr oldugunu görüyoruz.Malum pek çok sınav vb yaşayacağı için cocukluguna bir yıl daha katmasının faydası olacaktır.
kaldıgım yerden ,
Şimdiki devlet lokulları eski bizim okudugumuz okullar gibi değil denmesini irdeleyelim.Tabii ben 70 li yıllarda Eskişehir de okudum. 1993 de oğlum,2000 yıllarda kızım İST ilkokula başladı.Öncelikle eski okulları şimdiki veli durumunla kıyaslamam doğru olurmu ———-O zaman çocuk aklı ile aklımda kalanla ……..Şimdi anne yüreği ile ilkokulu değerlendirmek dogrumu.Eskinin neyi güzel gelmiyor zaten .Hani her dönemin bir geyiği vardır ya Ahhh nerede eski ramazanlar nerede eski bayramlar gibi nerede eski okullar…………….nerede eski kokan domatesler nerede saygı ……………..
O yıllarda ilkokul öğretmeni tüm derslere girerdi.Müzik,beden eğitimi dahil……Hatta beden eğitimi için salon olmadıgından öğretmenimiz bize matamatik dersi yaptırırdı. Simit satılır.Böyle kulak tırmalayıcı teneffüs müziği yerine Naciye teyzenin elindeki zil çalardı. Ağaçsız okul bahçemize öğt ağaç dikmişti.Hatta spor salonu inşaaatı yapıldıgını görür ,ondan dökülen tahta parcalarını telsiz yapar uzay yolunu oynardık. 40 kişi kadarda öğrenci vardı.Bu durumda sınıf öğretmen güdümü olmaktan çok öğrenci ağırlıklı idi.
Şehrimizde 1 tane anadolu lisesi varmış Onuda büyüyünce öğrendim.Muhittin baba mesleğini sürdürdü pazarda sebze satıyor.Hala pazarda esk gidince gözlerim onu arar.. ODTÜ da okuyanmı vb vb ,vb vb ,
Çocuklarımın okulunda ben pek fark görmedim.Eskiden neyse şimdi de aynı devlet okulları.Değişen şeyler kantinde çeşit arttı.Teneffüsde garıp müzik parçaları çalıyor .Kimi ip atlıyor kimi top oynuyor.Tek fark labratuvarı vardı ve sınıflara bilgisayar kondu ama zaten bizim evde cocukların kendi bilgisayarı oldugundan hiç takmadık.
Tek fark şimdi mantar gibi çogalan özel okullarla kıyaslanması……….ailelerimizin mukayese olanagı yoktu herkes mutlu idi.
Kadınların çalışma hayatına atılması,büyük şehirlerde trafik vb derken eve yeterince vakit ayıramaması ,nasıl dondurulmuş ve hazır gıdaya mutfağımızı yönelttiyse evdeki çocuklarıda özel okula yönetti.Çalışmayan ev kadınlarıda iyi eğitim maskesi ile vb vb ile uğraşmamak için çocukları okullara fırlattı.
Çocuklarının eğitimini bu kadar düşünen anneler,neden Anadolu yakasında en çok TV radya vericisi ,baz istasyonu bulunan tepelerdeki okullara çocuklarını verirken sağlıgı göz ardı ederler,Gestapo karargahı gibi duvarlarla çevresinden soyutlanmak durumunda kalan gecekondu bölge .okula gönderirler.Hele 6 …….7……..8 sınıfa giden çocukların lise öncesi :hala KÜÇÜK PRENS okuluna gidiyorum demesini nasıl izah ederiz hele bu öğr kız çocugu ise………ise …
Yüzme dersinden çıkan bir öğrencinin bir sonraki dersde performansını hiç düşündümüz mü ….ıslak saçlarla başla nemli nemli başka derse gir,bu derse giren öğr çocukların kendine gelmesi 15-20 dk buluyor sonrada ders başlamadan bitiyor,hele o cocukları sınıfdan al götür sınıfa getir,sonra başka aktivite için başka bölüme al götür al getir hatta çocukar dogru aktiviteyemi gitti diye büyük okullarda araştırmak gerekiyordu.Revirde ,sınıfda unutulan öğr olmasın vb vb Sonra servisde uyuyakalan çocuklar.Bu yıl Anadolu yakasında butik okulda okuyan adıda bir konyada vardır haniiiii Birinci olarak bitiren öğr Sa……….. Üni.ing hazırlıgı geçemediği için hazırlık okuyor.anakulundan beri özelde oku….pek çocugun öğr hazırlık tekrar okumak zorunda kalıyor…Hadi beynimizi tokatlayalımmmm.
Özel okulda okuyan kızı, devlet üniversitesine kaydolan ark kızına İTÜ nasıl gidebileceğini anlattık .Çünkü yol iz bilmezdi.İlk gün ağlayarak geri geldi.otobüs şöförü beni azarladı diye………Tabii o okulu kazanmak için özel okula ,butik dersaneye,ve her dersden özel ders aldıgını hatırlayalım.Hatta aynı öğrenci Ankara ya gitmekden , yurtda alileden ayrı kalmakdan korktu.
Tam bursa alarak özel üniversiteye. giden
öğr hadi Marks dan konuşalım değince …………….aaaa Mark- Spencer mı deyivermişler. Neden yüksek puanla sırf burs için ……………….okula gidiyorsun diyen ark hatırlayıvermiş.Bunun gibi neler.Başka anneleri ve öğrencilerimizi incitmek istemediğim için BABA bilgileri yazmıyorum.İş hayatına başladıklarında tabii babalarının kurumlarında çalışmayacaklar ise maaşları düşünemiyorum.Yeni mevzun özel okul mevzunu kızı işe alan yakınım ;şu fotokopileri çektir diye önüne attıgı dosyayı hüngür hündür ağlayanı anlattı.Bana bağırdı kötü davrandı ben fotokopimi çekeceğim demişler ilk gün………
Gelelim benim cocuklara …………..Biz özel okul değil , özel ders yöntemini seçtik.Kızımızın ve oğlumuzun zaten ilgi alanları başka başka özel okulda gene bize fiks eğitim sunacağına göre…….Başarılı ve başarı da zorlandıkları ders zaten belli oluyor hemen evde özel derse geçtik.Haaa o yıl özel öğt yeterli gelmediyse değiştirdik.Hafta sonlarıda dersaneye gittiler.Dersaneye gitmelerinin avantajı her tür okuldan çocuklarda karşılaşıp ,anaların neler doğurdugunu gördük.Bana 12 —– 18 kişilik sınıflarda birinci ,ikinci olmaya ne var gel 60 kişilk sınıfda yada dersanede başarı göstermek daha önemli geldi.
Özel okulda bir çocuk sınıfda ark yakalayamayıp,başarı sağlamadıgı derse gene aynı okulda günlük ders proogramından sonra hala özel ders verebiliyorsa hatasını teleffi etmek zorunda oldugundandır.!
Artık hafta sonlarıda özel okullar dersane eğitimide veriyor.Velilerinde işine gelir getir götür yok servis var,dersane parasıda yok.Çocukların aynı çocuk grubu ,öğretmenler aynı ekolden hafta içi veremediklerini hafta sonumu telaffii ederler, ders gördükçe başarı nasıl gelir. un aynı şeker aynı kavuran aynı eeeeee sonuç Süper idarecilerin yontemi bu böylece okulda kurs ver çocuklarda başka okul çocukları ile kıyaslanmasın veli kaçmasın başka yer yurt görmeden cocukda velide eğitimin merkezi kendi okulu sansın……..diyemidir ..Sonrada ayyyy sınavda heyecanlandı denir
Özel okula giden öğrenciyi, hafta sonu gene kendi okuluna gideceğine başka bir eğitim kurumuna gitsin,Farklı okullardan gelen cocuklarla dersanede kendi başarısını ölçsün. Tam gün okulda olan öğrencinin ,hafta sonunuda dersanede geçirmesi ne kadar doğru ben bilmem …….
Bizimkiler para vermediğimiz için yarım gün olan günlerde okula gitmezler,hasta iseler iyice dinlenmeden hatta dünkü gibi ;kar yağdıgında ayyy okul şimdi mi tatil olcak biraz sonramı olacak demeden ben hiç riske girmez okula göndermezdim.Nasreddin hoca gibi testi kırılmadan sahip cıkmalı Hafta sonunu iple çeker daha özgür olacağı için. , Evde zaten yarım gün kek yaptıgından dersaneye gitmeleri bizim için sorun olmadı.
Orta halli özel okulun parasını ,zaten özel derse vb ödedik.Devlet okuluna yollayıp tasarruf etmeyi zaten düşünmedik.Amma çok yoruldum.Çocuklara 3 öğün yemek hazırla , sabah .06:00 da beslenme ,özel derse gelen öğt hazırlıkları sürekli evde bulunmak gerektiriyor çocuk evde vb vb derken hem para harcayıp hem yoruldum.Sürücü deneyimim arttı.Hem çalışıp akşamları spora götürdüm.Yıllarca tv izlemedim daha neler neler….
Kızım ve oğlum okul öncesi kalamış galatasaray gidip 4 çeşit yüzme vb öğrendiler.Onuniçin hep düşünürdüm.Yüzecekleri gün yememeleri gereken yiyecekler var.Yüzmeden çıkınca yemeleri gereken yiyecekler var.hızlı bir şekilde giyinmeleri gerekiyor.vbvb Okulda nasıl olur anlamadım.Oğlumu bir çok spora yazdırdık .spor yapmak istemedi.Kızım İlkokul 4.sınıfdan / sınıfa kadar Fenerbahçe voleybol takımında lisanslı oynadı.Sınavlar dolayısı ile Voleybolu bırakmak zorunda kaldı.İkisinide Konservatuvar sınavlarına götürdüm.Ailede yetenek yok zaten.Yaz tatillerinde Müjdat GEZEN yaz okuluna verdim.İkiside bütün yaz ayılıp bayılıp Bilgisayar başında oturmak yerine yarın gün gittiler geldiler.
Elbette ingilizceye gelecem….Öğlum İNg hazırlık sınıfını anadolu lisesinde okuldu.’ yaz tatilide uzunca bir süre 2.5 ay 2 kez yaz okuluna ABD yolladık.Süper tatil Yaptı. pratik yaptı.
Kızım hazırlık sınıfı kaldırıldıgında anadolu lisesine başladı.Bizde İngiltere ve Güney Afrika da olmak üzere yaz okuluna yolladık.haniii ing elmalı pay dediğinde tadinıda bilsin,bir ing veya ABD nin yaşamınıda görsün ing tamanlasın dedik.Zaten dil öğr heyecanları tatillerle pekişti.Oğlum tofel verdi 3 yıldır ABD de ing öğrenmiş oldu.
Kızım Yaz tatilinde New York da Menhattında ZONİ dil okulunda 15 gün bizimle 15 gün yanlız rahibe pansiyonunda kaldı.17 yaşında ve Kendisi valizini topladı evimizde tüm alışveriş yerlerini vb keşfetmiş olarak döndü.
Oğlumun döneminde okullarda kültür değişim comennus vb gibi programlar yoktu.Şimdi kızım aynı okula gitiğinden okula bu programlar geldi.Madrid e gidebilmek için FRENZE dil.eği.Bir yaz gitti.2 kur ispanyolca öğrenip ve vb çalışmalar yapıp gitmeyi hak etti.Okul götürdü.4 aralıkda aynı proje ile Münih e gittiler.2 gün önce hava muhalefeti ile yüreğimizi kaldırarak eve geldi.Tabii bizde her gittiği yerden gelen öğrenciyi ağırladık evde ve okulda misafirlerimiz karşıladık ağırladık saatlerce hava alanına misafir götürdüm,getirdim.Yemekti yatakdı vb vb derken annem değil ben ağladım.!!ilgilendim.Kızım dil öğrensin diye…….hala Facebook dan haberleşmeye sürdürüyorlar…..tabii ortak dil ing ………..e
byyyy by………….
DİP not:İmla bozuklukların için özür dilerim.Hep okurum , az yazdıgımdan yıllardır imla bozuklugum heyecanlı konularda artıyo.rr…
Kızım Üni.kazanırsam Hazırlık sınıfı hakkımı New York da kutmamız için hazırlanıyor.Özel okul hakkımı böyle kullanacağım diye program yaptı.Bizde destekliyoruz.
Sağlıkda ,hoşcakalın






-------------
http://www.glitterfy.com/">



Cevaplar:
Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2011 Saat 20:11
gülsen yazı çok uzunmuş kuzu bi kısmını okuyabildimLOL
Bendede şimdiden başladı okul arayışları..çevremde çok tanıdık öğretmen var,hergördüğümden fikir alıyorum,halk eğitim merkezinin genel müdürü ve ondan  anne çocuk eğitimi konusundanda eğitim aldığım çok değerli bi öğretmedin dahil herkesin görüşü devlet okulu..
İnan aklımdaydı bu ne zamandır sen açmışın topiği çok güzel oldu bu cnm.bizimde az kaldı yararlanıcam bu topikten iyice..
Yukarıdaki bayan gibi düşünüyorum..
Öncelikle özel okulların eğitimlerinin verdikleri özenin emeğin lafı bile olmaza o bi kesin,burda çok meşhur ba....hir okullarına gittim özel santraç derslerinden binicilik derslerine herşey var öyle cazipki hakkaten insanın içi gidiyor...
Birte o değil bi çok yer öyle çok müthiş hizmetleri var,ama kaç arkadşaı çocuğunu özel okuldan aldı,sürekli alanlarıda duyuyorum...ewt herşeyleri müthiş ama öğretmenleri yeterli değil..
Devlet okulları bi çok şeyden mahrum oda bariz bi gerçek,masa sıraları oturulmaz halde olanlar var hele burada..ama öğretmenler tecrübeli..
bana göre bütün iş öğretmende bitiyor,emekli artık çocuk gürültüsü kaldıramayan bi öğretmenle birlikte özel okulda okuyacağına,sırası çizik içinde ama genç çalışkan pırıl prıl ilgili öğretmenden alsın dersini oğlum..üstelik öyle öğretmenler varki o heves ve şvkle o devlet okulunu ne hale getirdiklerini de gördüm,şuan arkadaşım öğretmen ve sınıfın masaları çizik içinde kırık dökük ama her masaya çiçek koydurup örtü yaptırmış,o kadarda ilgili..
İşin maddi boyutuna  hiç girmiyorum zaten..
Ayrıca şimdiye kadar babalarımız amcalarmız ne bileyim çevremizdeki herkes özel okuldamı okudu,hele benim sülale gariplerim hep köy okullarından mezunlar durumlar düşük,ama çok şükür tek okumamış mesleğini eline almamş adam bulmazsınız..
eewt ebeveyn olarak iyi bir öğretmen bulmalıyız araşştırmalıyız gerekirse okul okul gezmeliyiz,ki ben şimdiden başlamış durumdayım,hatta çok eskidende konusu geçmemişti burda siz bilmiyonuzLOL


-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2011 Saat 20:19
Hilal yazı çok uzun ama ben çok beğendim derslerden fırsat bulunca oku yaşlıların sözünü dinkleLOL
İstanbul da o kadar karışık ki inan arap saçı gibi mi nereden tutacağımı şaşırmış durumdayım okul öğretmen özel okul herşeye bakıyorum anlayacağın birde çalışınca tabi birde benim evde olmama sorunum var okulun uzaklık sorunu var var da var yani bakalım Hazirana kadar bişiler yapmam lazım hayırlısı olsun tüm annelere ve kuzulara Smile


-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2011 Saat 20:27
Tabi sizin hem avantajınız hem dezavantajnızı bize göre çok var..
Seçenek çok ondan zorlanabilirsiniz,ama eğitim düzeyide daha yüksektir orda buda bi gerçek..Ben başlarda kahroluyordum Seha burda okuyacak diye,hiç istemiyordum hatta okul dönemi gidelim burdan diyordum o kadar üzülüyordum..bi gün eşimin iş yerine bi avukat gelmişti,öyle konu tee buralara geldi o zamanlar yeni gelmiştim uralara daha seha küçüktü ama bu endişeler içindeydim,adam bana dediki ben üniversiteye gidene kadar köyümden çıkmamıştım,ilk kez şehire gidip otobüs görünce şok oldum demişti..ve bu eski değil he adam genç biri yani..okula gittiği zamanda öğretmenleri bi gelirmi bi gelmezmiş falan..
sevgi den mahrum büyümemiş kendine güveni tam olan çocuğun başaramayacağpı şey yoktur tüm imkansızlıklara rağmen...
bizim burda 5 devlet okulu pilot okul seçildi,o okullardan en güvendiğim öğretmen kim olursa gözlemlediğim kadarıyla ona gönderirim diye düşünüyorum.


-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2011 Saat 20:33
İstanbulda mevcut fazla okul beğensen bile adrese bağlı kayıtta biraz zorluyor okullar gerçi ben camianın içinde olduğum için belki de çoğu kişiye göre çok şanslıyım bende öğretmen arıyorum haldır haldır bende bulursam haziranda okulun olduğu mahalleye taşınmak istiyorum servislerde harap olsun istemiyorum sonra okul yarım gün olsa öğleden sonra ne yapar çocuk mecbur etüd adı değişti kurs olduda işte öyle bir okul bakıyorum öncelikle o kadar fazla okul varki boğuluyorum bazen bakarken isimlerine öyle işte bende o arkadaşa katılıyorum öncelikle sevgi ortamında büyüme sonra iyi bir öğretmen ve tabi ki ilgili bir öğrenci biri eksikse iş zora biniyor ..

-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: *sincap*
Mesaj Tarihi: 04 Oca 2011 Saat 22:18
eline sağlık  çok güzel bi yazı
bence iyi okul değil iyi aile vardır...


-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2011 Saat 00:26
Gülsencim benim durumları biliyorsun. Evi taşımaya kadar bu işi kafaya takma durumlarındayım LOL 
Bu yazıyı yazan çocuklarının devlet okulunda okuduğunu söylemiş arkasındanda SUADİYE diye bir giriş yapmış. Bende suadiyede otursam çocuğumu devlet okuluna veririm. Çünkü ordaki devlet okullarının çoğu pilot okul. Sıraları tek kişilik vs. Dudulluda oturuyor olsaydı ve 80 kişilik sınıfta okuması gerekseydi o çocukları bence özel bir okula göndermeyi tercih ederdi.
 
Bence işe en kötü taraflarından bakmış ve sert bir dille yazmış yazıyı. Çocuklar yüzme dersinden sonra derse girmiyorlar çoğu özel okulda mesela, farklı faliyetleri var. Özel okullar buz hokeyi öğretip dünya çapında sporda başarılıyız diyormuş, geçen seneden beri özel okul geziyorum ben. Anadolu yakasında gezmediğim okul kalmadı. Basketbolda ve voleybolda dünya birincisi olan okullar var.
 
Özel okulların sunduğu sosyal aktiviteleri devlet okullarının sunamadığı aşikar. Bunları kötülemeninde manası yok bence. Yazıyı yazan yüklendikçe yüklenmiş LOLLOL
 
İstanbulda yaşıyor olmasaydım bende devlet okulu düşünebilirdim. Burda sınıflar inanılmaz kalabalık. O yüzden cebime göre bir özel okul istiyorum.
 


-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....


Mesajı Yazan: TUNATUNA
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2011 Saat 11:47
Paylaşım için ellerine sağlık, ama yazı konusundaki fikirlerim tamamen negatif, sanki özellikle özel okulları karalamaya yönelik bir propaganda amacıyla yazılmış gibi olmuş, Ezel'e katılıyorum yüklendikçe yüklenmiş Smile 
Gayette güzel, kaliteli ve bilinçli eğitim veren özel okullar var, ayrıca madem özel okullar bu kadar kötü ve çocuklara sadece marka olgusunu empoze eden yerler ise bu zat-ı muhterem neden oğlunu üniversite eğitimi için Los Angeles'e göndermek yerine Sütçü İmam Üniversitesi'ne göndermemiş acaba çok merak ettim Wink  Ayrıca İngilizcede öğrenmiş oldu diye de sevinmiş Hacettepe'nin verdiği, Boğaziçi'nin verdiği ing eğitim amerikadakilerden daha mı kötü acaba bence oturup bunu yargılasın kendi içinde Smile


-------------
HAYAT ÇOOOK GÜZEL.... HER YIL DAHA DA GÜZELLEŞİYOR...:)


Mesajı Yazan: duygu
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2011 Saat 20:19
Ben yazıyı çok beğendim... Ellerine sağlık GülsenApprove


Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2011 Saat 21:00
üç defa cevap yazmaya çalıştım üçüde uçup gitti ya Tongue
Baştan başlıyorum inşallah bu uçmaz Tongue
Ben yazıyı yazan anneyi hiç tanımıyorum LOLLOLLOLLOL
Ama yazdıklarında benim de katıldığım taraflar var ama yazılanlar tüm özel okulları ve tüm devlet okullarını kapsamıyor tabi ki ama maalesef özellikle yaşadığım için biliyorum İstanbulda bakkal açar gibi özel okul, etüd merkezi ,dershane açılıyor bir çoğuda tamamen ticarethane gibi işliyor Confused

Mesela yazıda spordaki başarılar ve kulüplerin ilişkisi anlatılmış bu tamamen doğru her özel okul bütçesi dahilinde bir kulübün başarılı bir takımını bünyesine alıyor bu çocukları özel statüde tutup öğrencilerin kulüp çalışmalarına spor antremanlarına okul saatlerinde de olsa müsade veriyor yani hem antrenörün işine geliyor durum hem de okulun 
Sonra proje çalışmalarında ben bizzat biliyorum ki Üniversitelerden profösörlere danışmanlık ücreti verilerek onlardan yardım sağlanıyor ama yapılan proje çalışmasında çocukların emeği sadece sunumda 
Sonra özel okulların OKS başarısı yüksek evet yüksek çünkü 5. sınıftan çıkan tüm ders başarısı yüksek öğrenciye yine % 100 bursla eğitim imkanı sunuyor ve bu çocukları kendi diğer öğrencilerinden ayrıcalıklı bir programa tabi tutup onların başarıları ile reklam sağlanıyor bu kısımlar gerçek tabi ki dediğim gibi tüm özel okulları kapsamıyor ama çoğu bu mantıkla ilerliyor bir elin parmaklarını geçmez bu dediğim uygulamaları yapmayan okullar o yüzden benim ana fikrim ilkokulda ne okul ne semt herşey öğretmende bitiyor o yüzden bana sorarsanız ister özel ister devlet çocuğunuzu ilk beş yılında şekillendirecek öğretmeni iyi araştırarak kayıt yaptırın tabi naçizane bu benim fikrim Smile Herkese bu çarpık eğitim sisteminde ilerleyeceğimiz yıllarda başarılar diliyorum umarım çocuklarımız kendi hayalleri doğrultusunda diledikleri hayatı yaşarlarSmile



-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 05 Oca 2011 Saat 23:21
Gülsencim dediğin gibi o kadar çok ticarethane mantığıyla okul açılıyorki seçim yapmak gerçekten çok zor. Ama bu kadının yazısında olduğu gibi Suadiye gibi bir muhitte otursam bende anlattıkça anlatırım. Eşimin kuzeninin oğlu Bağdat Caddesinde bir devlet okulunda. Anlata anlata bitiremiyor. Ona karşılık görümcemin çocukları devlet okulunda, sınıfları 72 kişiydi. Suadiyede oturmuyor tabiki LOL 
 
Bende özel okulların birçoğunu tasvip etmiyorum. Gerek eğitim anlayışları, gerekse ücret politikalarıyla kendilerini zaten belli ediyorlar. Zaten görüştüğüm özel okullar bana indirim yapmak için geri dönüş yaparsa hemen siliyorum listeden. Çünkü tek dertlerinin para olduğunu direk belli etmiş oluyorlar. Bizzat yaşadım kolejin biri 5000 tl. indirim yaptı , bu çok ciddi bir miktar. Yani herkes belli ediyor kendini. O yüzden seçici olmakta fayda var.
 
 
 
 
 
 


-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....


Mesajı Yazan: febaa2
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2011 Saat 08:38
Orjinalini yazan: ezel ezel Yazdı:

Gülsencim benim durumları biliyorsun. Evi taşımaya kadar bu işi kafaya takma durumlarındayım LOL 
Bu yazıyı yazan çocuklarının devlet okulunda okuduğunu söylemiş arkasındanda SUADİYE diye bir giriş yapmış. Bende suadiyede otursam çocuğumu devlet okuluna veririm. Çünkü ordaki devlet okullarının çoğu pilot okul. Sıraları tek kişilik vs. Dudulluda oturuyor olsaydı ve 80 kişilik sınıfta okuması gerekseydi o çocukları bence özel bir okula göndermeyi tercih ederdi.
 
Bence işe en kötü taraflarından bakmış ve sert bir dille yazmış yazıyı. Çocuklar yüzme dersinden sonra derse girmiyorlar çoğu özel okulda mesela, farklı faliyetleri var. Özel okullar buz hokeyi öğretip dünya çapında sporda başarılıyız diyormuş, geçen seneden beri özel okul geziyorum ben. Anadolu yakasında gezmediğim okul kalmadı. Basketbolda ve voleybolda dünya birincisi olan okullar var.
 
Özel okulların sunduğu sosyal aktiviteleri devlet okullarının sunamadığı aşikar. Bunları kötülemeninde manası yok bence. Yazıyı yazan yüklendikçe yüklenmiş LOLLOL
 
İstanbulda yaşıyor olmasaydım bende devlet okulu düşünebilirdim. Burda sınıflar inanılmaz kalabalık. O yüzden cebime göre bir özel okul istiyorum.
 
evet buna kesinlikle katılıyorum benimde bir tanıdığım leventte devlet okuluna gönderiyor ama özel okullardan daha iyi bir okul yani nerde devlet okulu olduğu çok önemliSmile


Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 11 Oca 2011 Saat 09:15
Maalesef semte göre devlet okulu olduğu halde  özel ve devlet okulu gibi ayrılıyor. Size katılıyorum arkadaşlar. Thumbs Up

-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum


Mesajı Yazan: KUZEY&MİRA
Mesaj Tarihi: 11 Oca 2011 Saat 12:35
Eğer maddi durumum yeterse kesinlikle özel okul oda köklü bir eğitim kurumu olmalı..
Onun haricinde 20 30 yıl önce o okullardan mezun olmuş çok iyi referanslar aldığım bi kaç devlet okulu var aklımda..Tabi sizlerin bahsettiği gibi bunlarda kadıköy,bağdat cad v.s gibi yerlerde...

-------------
http://www.glitterfy.com/"> DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA


Mesajı Yazan: yunahu
Mesaj Tarihi: 11 Oca 2011 Saat 15:59
yazının çoğunu okudum her okul aynı değil ebet özelde olsa devlette olsa
benim zaten özele verebilecek durumum yok çevremde görüyorum devlette bile hangi okul iyiyse ona verme telaşı var nasıl oluyor anlamıyorum tabi Disapprove
bide devletlerde artık özel oldu diye yakınanlarda var okul napolyon gibi 'para para' dedikçe veliler çıldırıyo ama devlet yapmıyor diye kendi çocuğumuzu niye geri bırakalım dimi.
benim şansım okulumuzun hemen karşımızda olması ve pilot okul olması tam gün olması (tam güne yanlış anlam vermeyin LOL ev hanımıyım lakin okul st:9-4 gezme için değil yaniLOL)
başka bilmediğim birşey çıkarmı bilmiyorum ama şimdilik tek sıkıntımız öğretmen iyi bir öğretmene denk gelmesi çok önemli seneye ana okuluna başlayacak biraz düşünceliyim bu konuda da ama neyse....
eğitim evde başlar okul onca çocuğa anca öğretim verebilir
bence bir öğretmen o kadar çocuğa nasıl efendilik hanımlık öğretsin

gülsen çok teşekkürler
tamda biz annelerin ihtiyacı olan bi konu


-------------
http://lilypie.com">


Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2011 Saat 00:01
1997 dogumlu oğlum,1993 doğumlu bir kızım var.İkisi de Suadiye Feride geçidine yakın bir okulda okudular.Eşimin özel okul ,benimde tercihim devlet okulu idi.Sizin düşündüğünüz gibi öneri vb değerlendirdim.Ben ağırlık koydum ve devlet okuluna çocuklarımı ilk ve lise de gönderdim.Oğlum Ümraniye anadolu lisesinde okudu.Şimdi özel okul hakkını Los Angales de Sinema TV okuyor.Ve ing de öğrenmiş oldu ! Kızım bu yıl sınavlara hazırlanıyor hangi Üni.olacak vb heyecanını yaşıyoruz.
Ben Anadolu yakasında adı bilinen özellikle de ing eğitimi ile ünlenmiş bir okulda 7 yıl çalıştım.Aynı süreçde çocuklarımda devlet okulunda olduklarından müfredatı eğitimi izleyebildim.
Sevgili genç annelere önerim.Çünkü anneler bu konuda oteriter. .,,
1.Siz siz olup ark sigara içip ,cocuguna sıgaranın zararlarını söyleyen aileler gibi davranmayın.Sonrada iyi okul arayıp gezmekden önce iyi bir anne baba olmaya çalışalım.Biz marka meraklısı isek ,bu oturdugumuz semti söylerken veya arama markamıza vb göre çevre seçiyorsak elbette cocuklarımızda marka meraklısı olarak verilmiş okullarda markacı gençlik olacaklardır veya talep edeceklerdir.Önce ailemizi gözleyelim iyi okuldan önce iyi ailemiyiz.

2.Eğer anne baba çok çalışıyorsa mesai saatleri uzunsa ., hastaneden cıkıp,muayenehanesine gidip .trafikte eve gelinceye kadar çocugunun uyku saati gelmiş olan veli iseniz ÖZEL OKULA verin.Evde hizmetli yada yaşlı bir ebebeyinle tv izleyerek vakit geçirmesinden iyidir.Bu durumda özel okul iyi bir bakıcıdır.Çocugunuzun hemş.sürekli onun yemekte su şisesinin bile kapagını açmakla görevli bir ilkokul öğretmeni vardır.

3.Özel okullarda stajer öğretmenler ve emekli öğretmenler görev yaparl Stajerler ucuza refeans alabilmek için çalışır.Emekli öğretmenlerde ek iş yapıp kendi çcuklarına bakmak için caba harcarlar.Yoksa O yaşda İstanbul trafiğinde her hafta sonu gösteri ,gezi vb vb show sunup ata binecek, cocuk gelecek oradan havuza gidecek derken saç tokası arayıp ,çocuk sacı kurutmak ,giydirmek zorunda kalan ders mesaisinin dışında bilumum işlerde çalıştırılan İYİ öğretmen istiyorsanız ÖZEL OKULA verin.
4.Emekli ööğretmenlerin SSK primleri vb giderleri azdır.Buda Özel okul için büyük bir avantajdır.

5.Eski emeki öğretmenleri ucuza çalıştırıp bol bilgisayarlı teknoloji gosterisi yapan okulda bu öğt nasıl uyum sağlar kaç meslek içi eğitimi alırlar,yada faydalanacak durumdadırlar bilemeyiz.Bu uyum süreci kaç cocuk okutuldukdan sonra kazanılır.! Özel okullarımız iyi diye seçip aldıkları öğretmenleri alışveriş merkezlerinde vb öğrenci velisi tavlamak form doldurtmak için cokk kullanıldıgını biliriz.Okul bunu niye yapar,İyi öğretmen heyyy be ben öğretmenim farkındamızısın diyemez çalışmak durumundadır.Bunları kabul etmeyen öğretmen devler okulunda kalmış tukaka öğretmendir.
6.Sınavla öğrenci alırlar ,ama sınavdaki puanlara bakılırsa devlet fen,anadolu lisesi vb kazanamamış tüm cocuklar ve veliler ÖZEL OKULDA karizmayı kurtarma peşindedir.Sıralamalarda ilk 5 giren özel okulları hariç tutarımMMMM
Özel fen liselerinin puanlarına bakınız.En düşük anadolu lisesi öğrencisine bile burs verecek yazıları evlerine gönderirler.Bağzı okullar halkla ilişkiler bölümü bile kurmuştur.Velilere ulaşılsın diye

7.Eğitim ana ve ilk okuldan ibaret değildir.Üniversite ile vb vb devam eden bir süreçtir.Bu sürecin maliyetini uzun dönem halinde düşünün 3-5 yıl okur sonrası allahkerim,dedesi para verir halası destek verir gibi bağlantılarla cocugunuzu ileride üstünde hak idda edebilecek duruma gelen başka ebebeyinlere bağlı kılmayın.
Devlet okuluna giden cocugunuzu 3 kuruş para görünce özel okula,para gidince ayyy özel kötü deyip gene devlet okuluna yalan dolan çevirip vermeyin.Özek sektörde çalışan bankacılar belli bir dönem hepsi çocuklarını özele verdi .3 yıl geçti işsiz kaldıkları için burs kuyrugunda yalvaran,vb durumda kaldılar.Göle maya çalmayın.
8.Milli eğitimin müfredatı devlet okulundakiler için bile 6 saat ders çok fazla olmasına karşın ,özel okulda 8 saat ders görmesine ,hatta etüt vb gibi takviyeler almasını iyi eğitim için gereklidir diyorsanız ,olsun parayla değilmi birde meşhur pisikiyatra gider destek olırız.Çocukluk nedir ki İng öğrensin yeter derseniz……………tercih sizin

9.Eğer ev hanımı iseniz ekonomik durumunuzda uygunsa ÖZEL Okula verin.Sabah kahvaltısı dahil,öğle yemegi,ikindi kahvaltısı vb hepsi okulda verilir.Siz zaten menüyü kontrol ediyorsunuzdur çok güzeldir yemeklerrrrrr ayyyy ayyyy ama hiç birini anne yapmamıştır.Aile ile paylaşılmaz.Ohhh çocuk iyi eğitim alırken hiç yemek vb işide olmaz evde yemez ama okulda yer değilmi siz öğğğle sanın Annede bol bol sosyal faaliyetlerinde bulunur.

10.Çocuk hasta oldu ya okula uzun süre gidemezse aylığı,servisi vb kaç para hem ayak altında çocuk olmasın denmez…….eğitimden geri kalmasın denir .Telefonla çocugunuzu ısmarlarsınız olur biter ………..Hasta çocukları ,çalıştıkları için,dersler çok oldugu vb nedenlerde tüm veliler ilaç içirip okula yollar.Öğlede bir ilaç içiririz eve geldiğinde ders yaparak dinlenir.

11.Parçalanmış ailelerin fakirse çocuk esirgeme ,değilse özel okul cocuklarını verirler.Hafta sonu babada kalan kitap defter,hafta içi annede kalan ödev kağıtları yok baba adam olsun ödesin faturaları ,yok anne baba kimki özel okulda bile okutamıyor,ben okuturum vb kompleklerine ,hatta sürekli seyahatta olan tatil veya iş olabilir iyidir özel okul.

12.İyi ortamda okusun diye verilen özel okullarda meslek levhasında serbes meslek pek çoktur.Alaa üzümünü ye bağını sorma derseniz Her sektörde okul parasını karşılayabilecek kişiler oldugunu bilmelisiniz.Hatta öğretim görevlisi vbvb mesleği oolanların ek iş yapmayanların cocukları özel okulda okuyamaz.Benim ablam vb vb gibi …….

13.Lütfen Anka kuşu gibi gelen çocugunuzdan her ailede oldugunu,zeki diye ballandırdıgınız cocugun çok sanki ÜNi.test edip sertifikası onayladıgı varmış gibi etrafa sunmayın.Okul kayıf formlarından ve velilerin cocuklarını tanımlamalarından anlardık.400 ilkokul ,100 anaokul kaydı yaptıran cocukların hepsi velileri tarafından zeki hemde nasıl zeki diye
 
tanımlanırdı.Kendinizi kandırmayın …..

14.İyi okul arayan bir velininnnnnn Abla sizin okulda Şöhretli varmı sanatcı varmı diye soran bile oldu.Benim çalıştığım okuldaki şöhretler onu kesmediğinden süheyl ve behzat UYGUR çocuklarının okulunu iyi eğitim verdiğine kaanat edip o okula veren var.

15.Özel okul sizin çocugunuzdan para verdiğiniz halde şikayetmi ediyor ,çocugunuza dil öğretemedilermi yeteneyi yok diyecek halimiz yok para veriyoruz iyi öğretmen bulun ,yeni sistemler bulun öğretin yoksa okuldan alırız.

16.İng dersi zayıf oldugu için dil pekiştirsin diye Fransa ya tatile götüren velimiz bile vardı…..

17.Özel Okulu kim kurmuş zahmet olmazsa bir bakın,inşaat şirketimi,meşhur mutahitlermi.Holding yan kolumu
! kuruluş amacı aklınıza ne getiriyor………Mahalle arasında üç kuruş paraya okul kurup nasıl iyi eğitim veriyorlar ben anlamadım.8 saat dersi,yemek vb hizmeti günlük maliyetini bir hesaplayın devlet okulu masrafına yakın para harcadıgınızız ama özel okula cocuk gönderdiğinizi vb vb anladı isem arap olayım.
18.Hepimizin cocugunun doğum günü kutlu olsun …Hele dogum günü partilerini okulda yapıp evini kirletmek istemeyenler yada özel okuldakiler zengin bizim eve gelmezler deyip dünya para verip özel dogum günüde yapmak zorunda kalanlar.
19.Özel okula verdik diye çocuklarını okulun düzenlediği pahalı tatillere yollamak zorunda kalanlar yada yollayamadıgı için ezilen çocuklarının telefonlarını markalarını ,ayakabı modellerinide takip etmekde olacaklarını hatta ind ve çakmaları takip edip durumu kurtarmaya çalışan veliler var.

20.Kışın okulda çocukları toplu halde görme şansınız olsa hepsinin tornadan cıkmış bir vaziyette motorsiklet markası olan bir bot,çizme……….hepsinde yeşil yakasında ayrıca markası yazılan ing markası kabanla görünce hepsisinin kendine ne kadar güvendiğini görmek !!!
21.Okul parası sizin yaşantınızı kısıtlayacaksa,toplasam ev alırım,toplasam tavuk çitliği yaparım gibi konuşmalara getiriyrsa zaten bu para muhabbeti ve yatırımı çocugun başına püsküllü njgjndıjhıenk olacak cocukdan paranın bedelini aynı şekilde isteyeceksiniz.Çocuk hep ebebeyine kendini borçlu hissedecektir.Ama okul parası sizin ailece bir yurt dışı tatiş paranız ise vb ise elbette özel okula veriniz.
22.Özel okul ilkokulda 70 kg cocugunuzu balet,Müzik kulağı olmayan çocugunuzu piyanis t yapmayacaktır.Beklentilerinizi akılcı olsun.Özel okulda da müzik dersinde ancak flüt,kaşık tef vb kullanacaktır.siz özel ders aldırıp vb yetenegini desteklemeniz gerekecektir.

23.Özel okulda başarı gösteren oğrencilerin başka okullardan mı transfer edilmiş.hangi okuldan ne zaman gelmiş,bu okulda kaç yıl okumuş vb vb araştırın.Başarılı cocuk transferi epeyce var.Falan kulupde başarılı sporcumu var. hemen bizim okula burslu gelsin.hatta başka şehirdemi evde tutar,başka öğrencilerle lojman yaparız.yeterki basında bir şekilde yer alalım diye kafa patlatılıyor….
Yüzme havuzu açılalı 1 yıl olan okul yüzmede şampiyon çokardıgı için basında yer almıştı.Aynı öğrenci Fenerbahçe burunda yer alan spor takımında zaten yüzmekde idi.Özel okulada gittiğinden okul birden yüzme şampıyonunu cıkarıverdi.

24.Macerapres olup yada dünyayı dolaşmak için öğt yapan kişiler özel okularda ing öğt olarak çalışmaktadır.Sadece konuşma pratiği yapmak için haftada bir derse girip 18 -20 öğrenci ile 40 dk içinde eğer bayram,sömest gibi tatillerde denk gelmezse ne kadar pratik yapılırsaaa haaa birde aksan sorunu var tabiii ………….kim kimi anlarsa

25.Özel okullara para veren velilerimiz devlet okuluna gelince birden cimrileşiverirler.Ayda belli bir miktar para toplayıp güvenlik temizlik elemanı vb tutmak için okul komik sayılacak parayı bile vermez ama,bir yıl sonra çocugunu özel okula veren veli var.

26.Özel okulların öne çıkartıgı spoorlara bir bakın.Genelde Türkiyede rakipleri olmayacak yeni tanınan spor okulları Hatta buz hokeyi öğreten bile var ???? zaten bu gibi sporu yapan bir ikide özel okul oldugu için sürekli alanlarında şampiyon olup basında yer alıyorlar.Aynı şekilde bilim yarışmalarıda öğle sağırlar reklam olsun diye birbirini ağırlar…………..Bilindik spor dallarında ise kuluplerden sporcu burslu taransfer ederler.

27.Özel okulda öğrenci sınav dönemenine yaşlaştıgında bir yıl önce hesabı yapılır .Üni.kazanamayacak öğr.sınıfta kalacak öğrenci velilerine ya bu okuldan alın yada sınıfta kalacak denir.Velide sınıfta kalıp aynı parayı vereceğim hemde yıl olarak kayıp olmasın der ,sınıfı kolay gecebileceği özel okula öğr alır.İki tarafda karlıdır.Öğr sınıfta kalmadıgı için hem para hem yıl kaybetmez.Okulda sınav sonucuna böylece 99 kazandık diye yazbilir.gazetelere isim listesi verilecektir.Problem öğrenciler bir yıl öncesinden ortadan kaldırılmıştır.Okul prestiji sarsılmaz.zaten kazanılacak para yıllardan beri tahsil edilmiştir..

28.Yazılarda okudumHep kendine güvenen cocuklar diye tanımlanmam okullar var.Zaten bu çocuklar tabii ooo ilk 5 giren vb özel okullardaki çocuklar zaten ciddi sınavdan geçip başarılıdırlar,aileleri sosyal ve ekonomik anlamda mutlaka gelişmiştirki bu okula cocuk verip yıllarca para ödeyebilmektedir.eee Bu şekilde yetişmek güven sağlamazda ne sağlar……..hani zaten ağzınızda gümüş kaşıkla dogmuş sayılanlardansanız ………..
Öz güvene gelince pek cok özel okul cocugu eline bir adres verin yollayın bakalım özgüvenli çocuk bulabilecekmi hatta tek başına gidebilecekmi .Pazara yollayın başını becerip verdiğiniz liste ile alışveriş sepetini doldurup gelecekmi _ yksa ykkk yağğğ beni götürün getirin ne otobüsü ne münübüsü ne alışverisi int ve kredi kart varya mı diyecek….Kendine güvenin ölçüsü nedir bilemiyorum.

29.İngiltere de yaşayıp Türkiyede evlenmiş kardeşim çocuklarını Florya semtinde okullara vardi.İng konuşmalarını ve ve yabancı ing öğt ile tanıştıgı ve iyi derecede ing bildiğinden şok oldu.İngiltere de işsizlik sigortası ile geçinen ing yi oranın dogusu ağzı ile konuşan ağzında ,sakızla veli ile görüşen bizim örf ve adetimize uymayan espirileri çocuklara yapıldıgına tanık oldu.Ben devlet okulunda okudun ing 20 yaşımda İngilterede öğrendim ama bu parayı verip işin ehli olmayan kişlerden mi öğrenecek ing dedi.Ve 3 çocugunu farklı özel okullara vermesi ilede genel bir özel okul kanısı ilköğretim başında okultu.Çocukları alıp Dubai ye gitti.Okul daha ucuzdu ,okul gerçekten uluslararası idi.Bir fotoğrafa bakınca çinli,hintli
görebiliyordunuz ve okulda ölçüleri alınıp kıyafetleri dikilip eve teslim edildi.Özel okula gönderip kitapcılarda kitap ,okul kıyafeti vb ayıp okula gitmedi.Üstelik okul 5 saatti.Öğleden sonra çocuklar evlerini görüp tanıyor,ödevlerini basitce yapıyorlardı.
30.Ev ödevi vermiyor çanta taşımıyor diye özel okul seçenler var.Yetiştirdiğimiz cocukların zaten evde bile görevleri evin kahyası durumundalar.Okulda da ödev olmasa bu cocuk nasıl sorumluluk öğrenecek.Ödev bezdirmemeli ama azda olsa olmalı.Elbette çantalar hafif olmalı yaşları ile orantılı ağırlıkda olmalı.Bu konularda düzenlemeler olmalı.

31.Her velinin beklentisi başkadır.Ark ilaç tavsiye eder gibi okul önermeyin.Kesin yargılı olmayın .her okul için birkaç veli ile görüşün.Çocugu başarısız oldugu için ,ödeme güçlüğü çektiğini söylemeyip okuldan zaten menundeğildim deyip daha ucuz bir okula yada devlete geçenler var.Her söylenene kanmayın.
32.Devlet okulunda çocugu öğledi oldugu için okutup,6-7-8 ci sınıfta Sabahcı olacağı ve annenin rahatı bozulacağı için: Öğleye kadar yatıp kahvaltı ile çocuk okula gidiyordu akşam eve geliyordu.Anneye ayak bağı değildi.!!! Oysa büyük sınıfları sabahcı yaptıkları için öğle eve gelecek erkek çocugu aç yemek ister akşama kadar her gün yanlız bırakamazsın vb vb olacak birden devlet okulu zaten iyi değildi deyip ,kocasına abartılı şeyler anlatıp özel okula gönderen cok kişi var.Tam tersi eğitimini düşünen veli özel derse vakit kalsın dersanene gidecek deyip,son sınıflarda özel okuldan alıp eğitimini ev hanımı ise kendisi takip ediyordu.Bu arada değigim gibi çocugun ark durumu ,uyumu vb önemli değil anne isterse yapar,iyi olursa anneden kötü olursa okuldannnnn vbvb
Evet parası 15-16 yıl sürecek eğitimi karşılayacak durumda olan,bu para ile ne alırım diye düşünmeyen kişiler ,özel okula versinler ………Ama evlerine varsa en yakını tercih etsinler.İlkokul çocugunu Zekeriyaköy den Anadolu yakasına yollayanmı,Gebzeden ümraniye ye gönderen mi………
Evet özel okulların lab.güzel tuvaletleri temiz ama o cocukar neredeyse aktiviteleride sayarsanız evden ck okuldalar.Evden cok okulda vakit geçiriyorlar.bunu akıldan çıkarmadan devlet okulları ile kıyaslamalı……….Devlet okulundaki cocukların amanda para verdik ,yarım günde olsa gitsin yemek ve kahvaltı parası veriyoruz diye bir endişeleri yok.Zaten okulda geçirdikleri süre özel okulda öğrencilerin yarısı bile değil.Onun için kötü ark bile olsa zaten öğle az göreceklerki ,iyi arkadaş özel okulda daha önemli.anasından bile çok cocuk ark görecek………
Zaten eğitim müfredatı ağır.sürekli sınavlara hazırlanan çocuklara Bu büyük şehirde ulaşım vb düşünürsek bir dil hatta ikinci yabancı dil ekleyerek yüklerini iki katına çıkarıyoruz.Ondan sonra hiperaktif vb tanımlanan saatlerce okula tıkılan okuldan bıkmış dersleri sabote edip eğlenmekten başka çıkar yol bulamayan öğrenciler oluşuyor.Çogunun pisikolojik danışmanı var.Aileler ilaç kullandıklarını saklıyorlar.Kendilerine yöneltinen eleştirileri düzeltmek yerine,Psikolojik danışman iyi çıkmamış oluyor.
Özel okullar iyiki var.Pek cok kişi için ekmek kapısı bu ülke için bir yatırım.Devlet okullarınada bir rekabet getirip iyilik sağladı.Ama seçimlerimizi kendi ekonomik ve sosyal durumumuza göre seçelim.
En kısa zamanda da Devlet Okullarındaki deneyimlerimi paylaşacağım.
sevgilerimle



Buda yazının ikinci bölümü 




2.ci bölüm,
Bende aralık dogumlu oldugun için okula bir yıl geç gittim.6 yaş grubunu okula başlaması denendi ,ama verim alınmadı.Eğitim süreci iyice uzadı.Okul öncesi eklendi.Lise 4 yıl oldu.Hele birde 5 yıl olan liselere gidince askerlik yaşında lise öğr oldugunu görüyoruz.Malum pek çok sınav vb yaşayacağı için cocukluguna bir yıl daha katmasının faydası olacaktır.
kaldıgım yerden ,
Şimdiki devlet lokulları eski bizim okudugumuz okullar gibi değil denmesini irdeleyelim.Tabii ben 70 li yıllarda Eskişehir de okudum. 1993 de oğlum,2000 yıllarda kızım İST ilkokula başladı.Öncelikle eski okulları şimdiki veli durumunla kıyaslamam doğru olurmu ———-O zaman çocuk aklı ile aklımda kalanla ……..Şimdi anne yüreği ile ilkokulu değerlendirmek dogrumu.Eskinin neyi güzel gelmiyor zaten .Hani her dönemin bir geyiği vardır ya Ahhh nerede eski ramazanlar nerede eski bayramlar gibi nerede eski okullar…………….nerede eski kokan domatesler nerede saygı ……………..
O yıllarda ilkokul öğretmeni tüm derslere girerdi.Müzik,beden eğitimi dahil……Hatta beden eğitimi için salon olmadıgından öğretmenimiz bize matamatik dersi yaptırırdı. Simit satılır.Böyle kulak tırmalayıcı teneffüs müziği yerine Naciye teyzenin elindeki zil çalardı. Ağaçsız okul bahçemize öğt ağaç dikmişti.Hatta spor salonu inşaaatı yapıldıgını görür ,ondan dökülen tahta parcalarını telsiz yapar uzay yolunu oynardık. 40 kişi kadarda öğrenci vardı.Bu durumda sınıf öğretmen güdümü olmaktan çok öğrenci ağırlıklı idi.
Şehrimizde 1 tane anadolu lisesi varmış Onuda büyüyünce öğrendim.Muhittin baba mesleğini sürdürdü pazarda sebze satıyor.Hala pazarda esk gidince gözlerim onu arar.. ODTÜ da okuyanmı vb vb ,vb vb ,
Çocuklarımın okulunda ben pek fark görmedim.Eskiden neyse şimdi de aynı devlet okulları.Değişen şeyler kantinde çeşit arttı.Teneffüsde garıp müzik parçaları çalıyor .Kimi ip atlıyor kimi top oynuyor.Tek fark labratuvarı vardı ve sınıflara bilgisayar kondu ama zaten bizim evde cocukların kendi bilgisayarı oldugundan hiç takmadık.
Tek fark şimdi mantar gibi çogalan özel okullarla kıyaslanması……….ailelerimizin mukayese olanagı yoktu herkes mutlu idi.
Kadınların çalışma hayatına atılması,büyük şehirlerde trafik vb derken eve yeterince vakit ayıramaması ,nasıl dondurulmuş ve hazır gıdaya mutfağımızı yönelttiyse evdeki çocuklarıda özel okula yönetti.Çalışmayan ev kadınlarıda iyi eğitim maskesi ile vb vb ile uğraşmamak için çocukları okullara fırlattı.
Çocuklarının eğitimini bu kadar düşünen anneler,neden Anadolu yakasında en çok TV radya vericisi ,baz istasyonu bulunan tepelerdeki okullara çocuklarını verirken sağlıgı göz ardı ederler,Gestapo karargahı gibi duvarlarla çevresinden soyutlanmak durumunda kalan gecekondu bölge .okula gönderirler.Hele 6 …….7……..8 sınıfa giden çocukların lise öncesi :hala KÜÇÜK PRENS okuluna gidiyorum demesini nasıl izah ederiz hele bu öğr kız çocugu ise………ise …
Yüzme dersinden çıkan bir öğrencinin bir sonraki dersde performansını hiç düşündümüz mü ….ıslak saçlarla başla nemli nemli başka derse gir,bu derse giren öğr çocukların kendine gelmesi 15-20 dk buluyor sonrada ders başlamadan bitiyor,hele o cocukları sınıfdan al götür sınıfa getir,sonra başka aktivite için başka bölüme al götür al getir hatta çocukar dogru aktiviteyemi gitti diye büyük okullarda araştırmak gerekiyordu.Revirde ,sınıfda unutulan öğr olmasın vb vb Sonra servisde uyuyakalan çocuklar.Bu yıl Anadolu yakasında butik okulda okuyan adıda bir konyada vardır haniiiii Birinci olarak bitiren öğr Sa……….. Üni.ing hazırlıgı geçemediği için hazırlık okuyor.anakulundan beri özelde oku….pek çocugun öğr hazırlık tekrar okumak zorunda kalıyor…Hadi beynimizi tokatlayalımmmm.
Özel okulda okuyan kızı, devlet üniversitesine kaydolan ark kızına İTÜ nasıl gidebileceğini anlattık .Çünkü yol iz bilmezdi.İlk gün ağlayarak geri geldi.otobüs şöförü beni azarladı diye………Tabii o okulu kazanmak için özel okula ,butik dersaneye,ve her dersden özel ders aldıgını hatırlayalım.Hatta aynı öğrenci Ankara ya gitmekden , yurtda alileden ayrı kalmakdan korktu.
Tam bursa alarak özel üniversiteye. giden
öğr hadi Marks dan konuşalım değince …………….aaaa Mark- Spencer mı deyivermişler. Neden yüksek puanla sırf burs için ……………….okula gidiyorsun diyen ark hatırlayıvermiş.Bunun gibi neler.Başka anneleri ve öğrencilerimizi incitmek istemediğim için BABA bilgileri yazmıyorum.İş hayatına başladıklarında tabii babalarının kurumlarında çalışmayacaklar ise maaşları düşünemiyorum.Yeni mevzun özel okul mevzunu kızı işe alan yakınım ;şu fotokopileri çektir diye önüne attıgı dosyayı hüngür hündür ağlayanı anlattı.Bana bağırdı kötü davrandı ben fotokopimi çekeceğim demişler ilk gün………
Gelelim benim cocuklara …………..Biz özel okul değil , özel ders yöntemini seçtik.Kızımızın ve oğlumuzun zaten ilgi alanları başka başka özel okulda gene bize fiks eğitim sunacağına göre…….Başarılı ve başarı da zorlandıkları ders zaten belli oluyor hemen evde özel derse geçtik.Haaa o yıl özel öğt yeterli gelmediyse değiştirdik.Hafta sonlarıda dersaneye gittiler.Dersaneye gitmelerinin avantajı her tür okuldan çocuklarda karşılaşıp ,anaların neler doğurdugunu gördük.Bana 12 —– 18 kişilik sınıflarda birinci ,ikinci olmaya ne var gel 60 kişilk sınıfda yada dersanede başarı göstermek daha önemli geldi.
Özel okulda bir çocuk sınıfda ark yakalayamayıp,başarı sağlamadıgı derse gene aynı okulda günlük ders proogramından sonra hala özel ders verebiliyorsa hatasını teleffi etmek zorunda oldugundandır.!

Artık hafta sonlarıda özel okullar dersane eğitimide veriyor.Velilerinde işine gelir getir götür yok servis var,dersane parasıda yok.Çocukların aynı çocuk grubu ,öğretmenler aynı ekolden hafta içi veremediklerini hafta sonumu telaffii ederler, ders gördükçe başarı nasıl gelir. un aynı şeker aynı kavuran aynı eeeeee sonuç Süper idarecilerin yontemi bu böylece okulda kurs ver çocuklarda başka okul çocukları ile kıyaslanmasın veli kaçmasın başka yer yurt görmeden cocukda velide eğitimin merkezi kendi okulu sansın……..diyemidir ..Sonrada ayyyy sınavda heyecanlandı denir
Özel okula giden öğrenciyi, hafta sonu gene kendi okuluna gideceğine başka bir eğitim kurumuna gitsin,Farklı okullardan gelen cocuklarla dersanede kendi başarısını ölçsün. Tam gün okulda olan öğrencinin ,hafta sonunuda dersanede geçirmesi ne kadar doğru ben bilmem …….
Bizimkiler para vermediğimiz için yarım gün olan günlerde okula gitmezler,hasta iseler iyice dinlenmeden hatta dünkü gibi ;kar yağdıgında ayyy okul şimdi mi tatil olcak biraz sonramı olacak demeden ben hiç riske girmez okula göndermezdim.Nasreddin hoca gibi testi kırılmadan sahip cıkmalı Hafta sonunu iple çeker daha özgür olacağı için. , Evde zaten yarım gün kek yaptıgından dersaneye gitmeleri bizim için sorun olmadı.
Orta halli özel okulun parasını ,zaten özel derse vb ödedik.Devlet okuluna yollayıp tasarruf etmeyi zaten düşünmedik.Amma çok yoruldum.Çocuklara 3 öğün yemek hazırla , sabah .06:00 da beslenme ,özel derse gelen öğt hazırlıkları sürekli evde bulunmak gerektiriyor çocuk evde vb vb derken hem para harcayıp hem yoruldum.Sürücü deneyimim arttı.Hem çalışıp akşamları spora götürdüm.Yıllarca tv izlemedim daha neler neler….
Kızım ve oğlum okul öncesi kalamış galatasaray gidip 4 çeşit yüzme vb öğrendiler.Onuniçin hep düşünürdüm.Yüzecekleri gün yememeleri gereken yiyecekler var.Yüzmeden çıkınca yemeleri gereken yiyecekler var.hızlı bir şekilde giyinmeleri gerekiyor.vbvb Okulda nasıl olur anlamadım.Oğlumu bir çok spora yazdırdık .spor yapmak istemedi.Kızım İlkokul 4.sınıfdan / sınıfa kadar Fenerbahçe voleybol takımında lisanslı oynadı.Sınavlar dolayısı ile Voleybolu bırakmak zorunda kaldı.İkisinide Konservatuvar sınavlarına götürdüm.Ailede yetenek yok zaten.Yaz tatillerinde Müjdat GEZEN yaz okuluna verdim.İkiside bütün yaz ayılıp bayılıp Bilgisayar başında oturmak yerine yarın gün gittiler geldiler.
Elbette ingilizceye gelecem….Öğlum İNg hazırlık sınıfını anadolu lisesinde okuldu.’ yaz tatilide uzunca bir süre 2.5 ay 2 kez yaz okuluna ABD yolladık.Süper tatil Yaptı. pratik yaptı.
Kızım hazırlık sınıfı kaldırıldıgında anadolu lisesine başladı.Bizde İngiltere ve Güney Afrika da olmak üzere yaz okuluna yolladık.haniii ing elmalı pay dediğinde tadinıda bilsin,bir ing veya ABD nin yaşamınıda görsün ing tamanlasın dedik.Zaten dil öğr heyecanları tatillerle pekişti.Oğlum tofel verdi 3 yıldır ABD de ing öğrenmiş oldu.
Kızım Yaz tatilinde New York da Menhattında ZONİ dil okulunda 15 gün bizimle 15 gün yanlız rahibe pansiyonunda kaldı.17 yaşında ve Kendisi valizini topladı evimizde tüm alışveriş yerlerini vb keşfetmiş olarak döndü.
Oğlumun döneminde okullarda kültür değişim comennus vb gibi programlar yoktu.Şimdi kızım aynı okula gitiğinden okula bu programlar geldi.Madrid e gidebilmek için FRENZE dil.eği.Bir yaz gitti.2 kur ispanyolca öğrenip ve vb çalışmalar yapıp gitmeyi hak etti.Okul götürdü.4 aralıkda aynı proje ile Münih e gittiler.2 gün önce hava muhalefeti ile yüreğimizi kaldırarak eve geldi.Tabii bizde her gittiği yerden gelen öğrenciyi ağırladık evde ve okulda misafirlerimiz karşıladık ağırladık saatlerce hava alanına misafir götürdüm,getirdim.Yemekti yatakdı vb vb derken annem değil ben ağladım.!!ilgilendim.Kızım dil öğrensin diye…….hala Facebook dan haberleşmeye sürdürüyorlar…..tabii ortak dil ing ………..e
byyyy by………….
DİP not:İmla bozuklukların için özür dilerim.Hep okurum , az yazdıgımdan yıllardır imla bozuklugum heyecanlı konularda artıyo.rr…
Kızım Üni.kazanırsam Hazırlık sınıfı hakkımı New York da kutmamız için hazırlanıyor.Özel okul hakkımı böyle kullanacağım diye program yaptı.Bizde destekliyoruz.
Sağlıkda ,hoşcakalın




-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.



Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2011 Saat 00:02
gülsenciğim yazı çok küçüktü okumak için büyüttüm şimdide okuyacağım..Smile

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.



Mesajı Yazan: sengul
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2011 Saat 00:20
İstanbul da özelde çalıştım daha sonra devlet okuluna atandım...
Her iki kurumda çalışan biri olarak yazılanların çoğuna katılıyorum...

-------------
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.



Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 02 Haz 2011 Saat 00:24
Orjinalini yazan: sengul sengul Yazdı:

gülsenciğim yazı çok küçüktü okumak için büyüttüm şimdide okuyacağım..Smile

Şengülcüm o zamanlar biraz acemiymişim EmbarrassedLOLLOL Sen yazınca ben de ilk sayfayı düzenledim teşekkür ederim unutulup böyle kalacaktı yoksa SmileSmile


-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: 3 melek
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2011 Saat 11:05
merhaba 6. sınıfta ve 2. sınıfta okuyan çocuklarım var ;devlet okulunda.ben başarıyı getiren 1.aile 2. çocuk 3.öğretmen  olduğunu düşünüyorum.üçü bir arada olmayınca olmuyor.eğitim okula başlayınca başlamıyor doğar doğmaz başlıyor, hatta anne karnında.ilk sayfada yazılanlara tamamen katılıyorum.


Mesajı Yazan: juclea
Mesaj Tarihi: 03 Haz 2011 Saat 23:32
gülsen hepsini okuyamadım(çok uzundu:) ) ama bi öğretmen olarak özel okulu tavsiye etmem.onların yaptığı sadece göz boyamak.özel okula gönderilipte dershane gönderilmeyen hiçbir çocuk genelleme yapmayayım ama başarılı olamıyor.ama devlet okulundaki birçok çocuk dershaneye gitmesede kendi çabasıyla başarılı olabiliyor


Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 06 Haz 2011 Saat 22:27
Bende devlet okuluna gönderrceğim daha kayit olmadik ama olmak uzereyiz bu ayin sonujda belli olur :)) Aslinda özel okullarinda kendine göre artilari yok degil ozellikle dil konusunda ama sanirim insanlarin oncelikleriyle alakali biraz :)

-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2011 Saat 10:23
hangi okul karar verdin mi?

-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!


Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2011 Saat 10:58
Ahhhh ifoooo ah desme yarami kafam hallac pamugu gibi henuz karar vermedim ama 2 gune verecegiz sanirim :))

-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2011 Saat 11:48
Ya kuralar çıkmaz ise, b planları hazır olsa da, ilk karar verdiğin okul içinde sızı...Hepsi için en hayırlısı olsun elbette...


Mesajı Yazan: ifakat
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2011 Saat 11:58
olur glüm olurr sabret bol bol dua ediyorum şansı açık olsun diye inş.kurada çıkarsınız canımSmileNukesen yinede b planını hazır tutDisapprove
 
dün bi arkadaşla konuşuyordum kocası eve girerken okul sayıklıyoduLOLLOLLOL


-------------
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!


Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2011 Saat 12:01
Bende kura çıkmayacak gibi düşünüyırum işte b,c,d planı peşindeyim kurarsam haber uçuracağım LOLLOL

-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2011 Saat 12:03
Orjinalini yazan: Gülsen Gülsen Yazdı:

Bende kura çıkmayacak gibi düşünüyırum işte b,c,d planı peşindeyim kurarsam haber uçuracağım LOLLOL
Ben öyle düşünmek istemiyorum Gülsennnn,şiddetle iyi düşün,çıkmazsa da iyi düşün, düşünce gücü işteLOLLOL


Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2011 Saat 12:04
Düşüne düşüne tırlattım artık düşünmeyelim Nilgün ya hayırlısı olsun diyelim teslim olalım ne dersin LOLLOL

-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: Nilgün1
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2011 Saat 12:23
Orjinalini yazan: Gülsen Gülsen Yazdı:

Düşüne düşüne tırlattım artık düşünmeyelim Nilgün ya hayırlısı olsun diyelim teslim olalım ne dersin LOLLOL
Tamam hocamLOLLOL


Mesajı Yazan: ezel
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2011 Saat 13:56
Çarşıdaki Zübeyde Hanım ilköğretim okulu yeni binasına taşındı kızlar. Bina güzel yeni temiz. Bir arkadaşımın kızı 2. sınıfa gidiyordu şimdi oğlunuda aynı okula verecek öğretmeninden çok memnun. İnşallah istediğiniz okullar çıkar. Çıkmazsa aklınızda bulunsun öğretmenlerini bir araştırın. Smile 

-------------
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....


Mesajı Yazan: Gamze
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2011 Saat 15:56
Dünürüm sayesinde dün gece benimde uykum kaçtıLOLLOLLOL az kalmış benim haberim yok şimdiden düşünmeye başladım Ermm

-------------
http://www.glitterfy.com/" rel="nofollow">



<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b


Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2011 Saat 19:47
Orjinalini yazan: ifakat ifakat Yazdı:

olur glüm olurr sabret bol bol dua ediyorum şansı açık olsun diye inş.kurada çıkarsınız canımSmileNukesen yinede b planını hazır tutDisapprove
 
dün bi arkadaşla konuşuyordum kocası eve girerken okul sayıklıyoduLOLLOLLOL
 
arkadaşının kocası kafayımı yemiş yoksaLOL eve girerkende okul diye sayıklanırmıymışLOLLOLLOLLOLLOLLOLönce bi merhaba falan dememişmi yoksaLOLLOLLOLLOLLOLLOLyazık  vallaLOLLOL


-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))


Mesajı Yazan: zehra
Mesaj Tarihi: 07 Haz 2011 Saat 19:48
Orjinalini yazan: Gamze Gamze Yazdı:

Dünürüm sayesinde dün gece benimde uykum kaçtıLOLLOLLOL az kalmış benim haberim yok şimdiden düşünmeye başladım Ermm
 
uykun kaçmakta iyi olmuş uyandığında doramın üniversite vakti gelmiş olabilirdi LOLLOLLOLLOLLOL


-------------
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))


Mesajı Yazan: fatmabek
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2011 Saat 00:21
güzel bir paylaşım ama cok uzun :) bende herseyin aile de başladığnı düşünmekle beraber ister özel ister devlet olsun okuldan ziyade öğretmenin çok önemli olduğunu onaylıyorum...

-------------
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
http://img197.imageshack.us/i/resim005vu.jpg/">


Mesajı Yazan: kutlux
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2011 Saat 01:28
Tabiki özel okul, bütçeniz müsait ise özel okulda çocuğumuz daha iyi eğitim görecektir.

-------------
Boşanma Avukatı
www.bosanmadavasinasilacilir.com
Boşanma davaları hakkında merak ettiğiniz herşeyi sorabilirsiniz.


Mesajı Yazan: ogrtm
Mesaj Tarihi: 24 Kas 2011 Saat 08:50
1.sınıftan 5.sınıfa kadar en iyi okul eve en yakın okuldur.benim görüşüm bu


Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2011 Saat 01:02
Benim evin yakınındaki okulun önünden geçerken satıcıları kendim gördüm şahit oldum ne haltlar karıştırdığına,yakın okulmu? Allah korusun...
Çocuğum servislerde sürünecek ama yapacak bişey yok..
Ben okulu kesinleştirdim..Evimize arabayla 20 25 dakika uzaklıkta,memleketimin sbs puanı en yüksek pilot okulu..İnş. hayırlı olur..5. sınıf öğretmeleriylede görüştüm sorup soruşturuyorum tanıyanlara takip etmeye çalışıyorum falan..
Öğretmenlerime bi sorum olacak..
Olgun yaşlı kendinden emin ama yorgun öğretmenmi..?Yoksa yeni göreve başlamış aşkla dolu fakat tecrübesiz öğretmenmi ?
Nasıl soru oldu bu ya,ayıp olmadı inş. öğretmenlerime ama nasıl sorulur bilemedimEmbarrassed
cvp istiyomBig smile


-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: ogrtm
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2011 Saat 01:04
yası genç  dinamilk öğretmen ssanki daha avnatajl günümüz teknolojiyi kullanma ve öğretme ii bu yönden avantajlı.ama bu genelleme sonucu çıkarmısın 


Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2011 Saat 01:08
Yani bazen yaşlı tecrubeli öğretmenlerde kendini geliştirir ama eğer kendini geliştirmemiş çağın gerisindeyse genç dinamik öğretmen bence öğretmenlerin velileriyle görüş 

-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: duffy
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2012 Saat 12:44
benim oğullarımın ikisi de .................gidiyor. Biri anaokulunda diğeri 2. sınfta.
aldıkları eğitimden çok memnunum ve herkese tavsiye ederim.
özel okul pahalıdır diye düşünenlere gidip görüşmelerini öneririm çünkü hem fiyatları uygun hem de çok yardımcı oluyorlar. incelemek isteyenler için
 
reklamlar vermek yasakkkkkkkkk


Mesajı Yazan: Şehnaz
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2012 Saat 14:31
Her zaman özel okula karşı olan biriyimdir. Ama son zamanlarda duyduğum ve şahit olduğum olaylarla devlet okullarından korkar oldum. Eğitimlerine çok inanmamaya başladım. Lütfen burda öğretmen olupda bu yazımı üstünüze almayan arkadaşlarım herkes sizin gibi olsa. Mesela Gülsenin Face öğrencileriyle yazışmalarını okuyorum o kadar seviyeliler ki ve o kadar samimilerki bayılıyorum. 
Benim bir arkadaşım vardı mecliste arkadaşlarımıza hep kızarda çocuklarınızı boşuna dersaneye gönderiyorsunuz. Bunlar para tuzağı diye eleştirirdi. Oğlu bu sene 1 başladı. Şok oldum inanın ve bunu ben birkaç kişidende duydum. Oğlunuz yetersiz dersaneye yazdıracaksınız demiş öğretmen. 
Kurban olayım yaa 1. sınıfta ne yetersiz öğretmen-aile oturun konuşun sen sınıfta diğerleri evde bir çalışma planı yapın ne bu böyle yaa hemen sıkışınca dersane. Bizim Aydınlıkevler çok büyük bir semt değildir ama arkadaşlar ara sokaktakiler hariç ana cadde tam 5 tane dershane var. Mille eğitimin bunlara bir dur demesi gerekiyor. En ufak bir başarısızlıkta hemen dershane diyorlar. Abimin kızı 8. sınıftayken arkadaşlarının hepsi dershaneye gidiyorlar abimde gönderemedi maddi yetersizlikten. Matematik öğret. ders anlatırken. Begüm Hocam ben anladım bir daha anlatırmısınız demiş. Oda dershaneye git seninle uğraşamam demiş. Olaya bakarmısınız yaa bizim zamanımızda öğretmen kendi bilgisini bize aktarmak için elinden geleni yapardı. Şimdi ben artık bazı öğretmenlerin yetersiz bilgi düzeyinde olduğunu düşünüyorum. Keşke maddi durumum iyi olsa kesinlikle oğlumu özel okula verirdim. Şu anda başladım evimden gözüken okul için duyduklarım karşısında şok içindeyim, öğrencilere esrar satan yakalanmışConfused duvarlarını uzattılar kapıya özel güvenlik koydular ama... haydut gibi hepsi o kadar üzülüyorum acaba ne yapmam gerekiyor bilemiyorum. 1 sene sonra anasıfıUnhappy


-------------
Yaşama Sebebim Canım Oğlum Seni Çok Seviyorum


Mesajı Yazan: Gülsen
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2012 Saat 14:54
Şehnazcım seni çok iyi anlıyorum ama şu noktada katılmıyorum nasıl ki her devlet okulu ya da her öğretmen kıyaslanamayacaksa her özel okulda kıyaslanamıyor zaten çoğu özel okul Ticarethane mantığında ama içlerinde gerçekten çok iyi eğitim veren okullarda var bunları hep bir kenara ayırıyorum. Benim şahsi fikrim ilk 5 sene okuldan çok öğretmen araştırılması bence sen şimdiden çevrendeki okullardan 1. sınıfta İrfanın senesinde kimler öğretmen olarak okutacak onları araştır. Yukarıda bahsettiğin olumsuzluklar insanı yıldırıyor biliyorum ama bu olumsuzlukların tam tersi olumlu durumlarda yaşanıyor buna emin ol ve umudunu yitirme lütfen Smile

-------------
http://www.glitterfy.com/">


Mesajı Yazan: hilal
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2012 Saat 19:30
Seha seneye okula başlayacak ben 3 yaşından beri okul ve öğretmen arıyorumLOLaman insanlar ne dalgalar geçtiler neler söylediler,hepimizin çocuğu okula gidiyor ne gerel var dediler falan ama tınmadım 3 yıldır okul arıyorum daha yeni netleşti kafamda öğretmen ve okul..malesef özel okul bizimde imkansız,zaten bulunduğum yerde eleye eleye iki okul kaldı,koskoca şehirde her mahallede nerdeyse 6 u7 tane okul olan bi yerde iki okul kaldı,neyse onlarda kesinleşti inş. artık ama zor bi süreç,onu ele onu sil onu araştır hakikaten zor,Allah çocuklarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın inş..

-------------
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...


Mesajı Yazan: MeralGürler
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2012 Saat 10:57

İstanbul’daki devlet okulları gerçekten bazı bölgeler hariç çok kalabalık. İlk çocuğumu, o dönemde maddi durumum çok iyi olmadığı için devlet okuluna vermiştim. Öğretmeni okumayı söktüğünü okuma bayramında farketmişti. Çünkü sınıf 70 kişiydi. Bu yüzden küçük oğlumu verdiğim .................nda bulunan her öğrencinin zekâ seviyesine uygun eğitim verilmesi beni çok etkilemişti. Oğlum şu an 7. Sınıfta ve güzel sanatlara ilgisi var. Okulumuz bu tarz yetenekleri ortaya çıkarmakta çok başarılı ve teşvik edici. Zaten ............................... de aynı kuruma ait. Muhtemelen oğlum buraya devam edecek. Herkese tavsiye ediyorum.



Mesajı Yazan: syhk1972
Mesaj Tarihi: 25 Mar 2013 Saat 21:33
ataşehirdeki okyanus koleji hakında bilgi sahibi olan var mı acaba


Mesajı Yazan: akslm
Mesaj Tarihi: 24 Eki 2014 Saat 15:01
özel okul fiyatları nasıl ? 




Link vermek yasaktır...


Mesajı Yazan: fire
Mesaj Tarihi: 06 Tem 2015 Saat 15:45
.............hakkında bilgi sahibi olan var mı

Gizli Link



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat